• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #kulinarski okršaj blogera

''Otkucaji su mi na 135'': Darko odnio pobjedu u Kulinarskom okršaju blogera s mesom koje je dosad radio samo na roštilju

Drugi po redu Kulinarski okršaj blogera ostavio je Anu i Darka u šoku jer su za zadatak dobili napraviti jelo dostojno restorana sa svinjskom vratinom.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 28.10.2022 13:14 komentari
viber Created with Sketch.
Kulinarski okršaj blogera
Kulinarski okršaj blogera (Foto:Nova Studio)

Galerija Kulinarski okršaj blogera 0 Kulinarski okršaj blogera 0 Kulinarski okršaj blogera 0

U trendu Zurich - 5 U unajmljenom stanu? Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata Rižoto od ljute kobasice i graška Izbacite s jelovnika Nemojte ih jesti zimi: 7 namirnica koje trebamo izbjegavati na kraju godine Wroclaw - 1 Za svačiji džep "Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka...

Nakon što je Jelena Markota svojim veganskim jelom izborila mjesto u finalu našeg kulinarskog serijala, došao je red da svoje snage odmjere Ana Antunović i Darko Kontin. Zadatak im je bio napraviti jelo u kategoriji koja im je primarna, oboje su imali sat vremena da od namirnica koje je pred njih stavio chef Darko Vlašić naprave specijalitet sa sočnim komadom mesa.

Nakon što su Ana i Darko iz Konzumove vrećice izvadili svinjsku vratinu, početno je oduševljenje splasnulo jer ideje nisu odmah počele dolaziti. U vrećici su se još nalazili ljubičasti kupus, poriluk, mrkva, limun, jabučni ocat, češnjak i lovorov list. Osim osnovnih namirnica, mogli su dodati brašno, jaja, biljno i maslinovo ulje kako bi upotpunili svoja jela.

''Na prvi pogled mi je bio malo šok, vratinu sam pripremao dosta puta, ali uvijek je to bilo na roštilju i moram biti iskren da nisam imao neku instant ideju što bi s tom namirnicom napravio. Ostale namirnice su mi bile zanimljive. Obožavam poriluk, limun, kupus je jedina salata koju jedem'', priznao je Darko te opisao kakav je dojam na njega ostavio ovakav tip natjecanja: ''Mislim da sam prvih deset minuta gledao radnu površinu dok nisam shvatio što bih i što ne bih radio. Onda sam počeo element po element na tanjuru pripremati. Bilo je stresno, ali izdržali smo.''

Za razliku od Darka, Ana je iskusna u takvoj vrsti natjecanja jer je prošle godine sudjelovala u popularnom kulinarskom showu Nove TV. Kod nje treme nije bilo, no bez obzira na to i ona se našla u problemu zbog glavne namirnice: ''Kad sam vidjela namirnice, malo sam se našla u problemu. Imala sam neku ideju što bih napravila, pa sam skužila da nemam luk, ali chef Darko dao nam je takve namirnice da smo zapravo mogli iskombinirati jako puno toga.''



Vrijeme im nije predstavljalo problem i izgledalo je kao da ovaj iskusni dvojac ima sve pod kontrolom, ali da se nezgode događaju i najboljima, dokazala je Ana nakon što joj je propao umak.

''U kuhanju mi je sve bilo super, osim umaka od kostiju, koji mi je u jednom trenu pobjegao, odnosno maslac mi je izgorio i onda sam sve to morala baciti. To je bio trenutak u kojem se dogodio mali glitch u kuhanju, malo sam ispala iz štosa i malo sam se pogubila, ali zapravo sam s finalnim jelom jako zadovoljna.''

Ana je na kraju pred chefa Darka stavila svinjsku vratinu na kremi od kupusa s dodatkom češnjaka i limete, čips od mrkve s malo čilija, karamelizirani poriluk i redukciju od crvenog vina.

''Ana je u startu imala bolju zamisao, ali na kraju nije ispalo kako je zamislila. Svidjelo mi se što je zapekla poriluk, u kremi sam osjetio sve što sam trebao, meso je bilo fino pečeno, a i čips je O.K. ispao'', objasnio je chef Darko te u konačnici pobjedničku štafetu predao Darku jer je bolje izbalansirao okuse.

Darkov pobjednički tanjur sastojao se od kreme od mrkve, tostiranog crvenog kupusa, koji je malo zakiselio i zasladio u stilu zimnice, medaljončića od vratine i slanih palačinki od tijesta punjenih porilukom.



''Darko me iznenadio što je stavio toliko segmenata na tanjur, a sve je pasalo jedno s drugim. Sviđa mi je što je kupus bio hrskav, sviđaju mi se pogačice iako je poriluk mogao biti termički bolje obrađen. Na kraju krajeva, sve je bilo korektno.''

Iako je cijelo vrijeme pratio otkucaje srca na svom pametnom satu, Darku je nakon proglašenja pobjede broj otkucaja narastao na 135. Zadovoljan je svojim jelom, iako perfekcionist u njemu vidi samo ono što je mogao bolje: ''Djelomično sam zadovoljan jelom, moram priznati da sam možda mrvicu prepekao meso i mislim da nisam dovoljno posolio sve elemente, ali izgleda da su se namirnice na neki način spojile na tanjuru'', kazao je pobjednik te u konačnici priznao da je najviše zadovoljan slanom palačinkom, koju je za ovo natjecanje radio prvi put.

''Darko je danas napravio stvarno super zanimljivo jelo. Najviše mi se svidjelo njegovo meso. Ja sam išla na malo manju termičku obradu, on ga je malo više obradio, ali upravo je zato njegovo bilo jako fino, mekano, ukusno i fino začinjeno. Svidio mi se i kruhić s porilukom, on mi je bio baš zanimljiv'', rekla je Ana o jelu svog suparnika.

Bez obzira na to što joj je pobjeda izmaknula, zadovoljna je i svojim jelom: ''Na mom tanjuru jako mi se svidjela krema od crvenog kupusa, koju sam prvi put napravila, malo sam je obogatila s limetom i pečenim češnjakom, to mi je bila zanimljiva komponenta. I poriluk, koji sam prvo pekla u pećnici, a onda karamelizirala na tavi, stvarno je bio jako ukusan.''

Darko je tako postao drugi finalist Kulinarskog okršaja blogera. Ostalo je samo još jedno slobodno mjesto prije velikog finala, u kojem će blogeri morati pripremiti jelo u kategoriji koja im nije primarna.

''Očekujem iznenađenje u vidu da neću morati pripremati vegansko jelo'', rekao je kroz smijeh Darko i priznao da bi uz Jelenu u finalu volio vidjeti i Darka Debića: ''Darko i Jelena su osobe s kojima radim i koje jako cijenim, i njihov rad, cijenim njihovo kuhanje i bilo bi mi jako zanimljivo da odmjerimo snage, premda to neće biti odmjeravanje snaga, više će biti dobra zabava u kuhinji.''

Tko će se Jeleni i Darku pridružiti u finalu, pratite u našem serijalu Kulinarski okršaj blogera.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom KLIJENT po najvišim profesionalnim standardima.

 

  • #kulinarski okršaj blogera
  • #okrasajblogera
  • #ANA ANTUNOVIĆ
  • #darko kontin
  • #konzum
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
"Ajme majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike
Zamke za turiste?
"Ajme, majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike
Obrnuti vodopad Naneghat u Indiji
Prirodni fenomen
Obrnuti vodopad: Tajanstveno mjesto na kojem se voda "penje", a ne slijeva niz planinu
Recept za nestrpljive: Slatko-ljuta piletina koja će vas osvojiti na prvu
Za 20 minuta
Recept za nestrpljive: Slatko-ljuta piletina koja će vas osvojiti na prvu
Kviz općeg znanja: Za one koji preziru mrak neznanja
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Samo će rijetki imati sve točno
Tematski parkovi u Europi za Božić 2025.
Zemlja čuda
Ova bajkovita mjesta u Europi savršen su izbor za zimske praznike s djecom
Kako napraviti suppli?
Prefini suppli
Hrskavi izvana, mekani i sočni iznutra: Recept za pržene krokete od riže i sira
Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata
U unajmljenom stanu?
Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata
"Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka...
Za svačiji džep
"Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka...
Nemojte ih jesti zimi: 7 namirnica koje trebamo izbjegavati na kraju godine
Izbacite s jelovnika
Nemojte ih jesti zimi: 7 namirnica koje trebamo izbjegavati na kraju godine
U susjedstvu: Nacionalni park do kojega vodi cesta koja je - avantura za sebe
NP Lovćen
U susjedstvu: Nacionalni park do kojega vodi cesta koja je - avantura za sebe
Danilo: arheološko blago u blizini Šibenika
Nedovoljno poznato, a zgodno
Jeste li čuli za Danilo? Blago u blizini Šibenika koje rijetko gdje možete vidjeti u svijetu
Rakija "liječi sve bolesti": 5 stvari koje niste znali o najpopularnijem piću s Balkana
Vatrena voda
Rakija "liječi sve bolesti": 5 stvari koje niste znali o najpopularnijem piću s Balkana

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Uhićen mladić zbog požara u neboderu Vjesnika
Oglasila se policija
Uhićen mladić zbog požara u Vjesniku: "Ušli smo u zgradu..."
Ministar Božinović o skupini koja je ušla u Vjesnik
Traju izvidi
Božinović otkrio tko se još ušuljao u zgradu Vjesnika: Među njima i ženska osoba, a nisu ni svi maloljetni
Pronađena djevojčica nestala u Zagrebu
sretan kraj potrage
Pronađena djevojčica nestala u Zagrebu
show
Doris Dragović o novom albumu, svom starom hitu koji je postao nova himna nogometaša Hajduka, ali i operaciji kojoj se nedavno podvrgnula
''doktor je odlučio što treba''
Doris Dragović o nedavnoj operaciji: ''Valjalo je to riješiti...''
Franka Batelić podijelila preslatki trenutak između kćerkice i Vedrana Ćorluke
''Kad je on tu...'''
Ćorlukina Franka podijelila preslatki trenutak tate Vedrana i njihove mezimice
Tko je suprug Meri Goldašić Jure od kojeg se rastaje?
samozatajni jure
Tko je suprug Meri Goldašić, od kojeg se razvodi?
zdravlje
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
Pokrovitelj Donat
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
7 psihosomatskih bolesti: Gdje boli kad duša boli? Ovako psiha utječe na tijelo
Piše psihologinja
7 psihosomatskih bolesti: Gdje boli kad duša boli? Ovako psiha utječe na tijelo
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
zabava
"O moj Bože, zaglavila je!" Video s kruzera izazvao paniku na mrežama
Bolje ne!
"O moj Bože, zaglavila je!" Video s kruzera izazvao paniku na mrežama
Ovakvo prijevoza ima samo u Hrvatskoj! Pogledajte kako je osigurao teret
Zanimljivo rješenje
Ovakvog prijevoza ima samo u Hrvatskoj! Pogledajte kako je osigurao teret
Svi se sprdaju s nastupom Miss Norveške, no ovaj je meme najbolji
Urnebesno
Svi se sprdaju s nastupom Miss Norveške, no ovaj je meme najbolji
tech
NASA na Marsu otkrila nešto što nije očekivala: Jesu li to tragovi svemirskog posjetitelja?
Privuklo pozornost
NASA na Marsu otkrila nešto što nije očekivala: Jesu li to tragovi svemirskog posjetitelja?
Brat i sestra Habada ostaju u Slavoniji, uzgajaju lješnjak i stvaraju vrhunske proizvode!
Startaj Hrvatska 2025.
Brat i sestra Habada ostaju u Slavoniji, uzgajaju lješnjak i stvaraju vrhunske proizvode!
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
Sad znamo i to
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
sport
Poznat ždrijeb dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo
velika borba
Poznat ždrijeb dodatnih kvalifikacija za SP: Bosna i Hercegovina dobila strašan ždrijeb
Mario Kovačević uveo veliku promjenu u svlačionicu Dinama
Zanimljivo
Mario Kovačević uveo novo pravilo u svlačionicu Dinama
Trebao je biti najskuplji Hrvat i igrač Liverpoola, a sada spašava karijeru odlaskom iz kluba?
neizvjesna budućnost
Trebao je biti najskuplji Hrvat i igrač Liverpoola, a sada spašava karijeru odlaskom iz kluba?
tv
U dobru i zlu: Sve se više zbližavaju – hoće li njihov odnos prerasti u nešto više?
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Sve se više zbližavaju – hoće li njihov odnos prerasti u nešto više?
Kumovi: Još će neko vrijeme ostati glavna tema Zaglava
KUMOVI
Kumovi: Još će neko vrijeme ostati glavna tema Zaglava
Skrivena sudbina: Njihova bi ih igra mogla skupo koštati
SKRIVENA SUDBINA
Skrivena sudbina: Njihova bi ih igra mogla skupo koštati
putovanja
Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata
U unajmljenom stanu?
Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata
Nemojte ih jesti zimi: 7 namirnica koje trebamo izbjegavati na kraju godine
Izbacite s jelovnika
Nemojte ih jesti zimi: 7 namirnica koje trebamo izbjegavati na kraju godine
"Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka...
Za svačiji džep
"Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka...
novac
Nije više za život: Smrtonosno zagađenje u metropoli godišnje odnese više od 17.000 života
Grad koji ubija
Nije više za život: Smrtonosno zagađenje u metropoli godišnje odnese više od 17.000 života
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Mađarska ostaje bez ruske nafte - i sada se mora pomiriti s Hrvatskom
brak iz interesa
Mađarska ostaje bez ruske nafte - i sada se mora pomiriti s Hrvatskom
lifestyle
Zagreb špica: Chanel čizme s potpeticom u obliku bisera u street style izdanju
WOW, FAMOZNE SU!
Dama iz Zagreba u čizmama za kojima se okretala cijela špica
Laura Gnjatović predstavila nacionalni kostim na izboru za Miss Universe
IZAZVALA ODUŠEVLJENJE
Naša Miss Universe na svjetskom izboru predstavila nacionalni kostim, izgledala je predivno
Lejla Filipović u cipelama koje podižu cijelu kombinaciju bez previše napora.
OMILJENI MODEL
Lejla Filipović: Cipele koje bez previše napora podižu svaku kombinaciju, boja je vrh
sve
Doris Dragović o novom albumu, svom starom hitu koji je postao nova himna nogometaša Hajduka, ali i operaciji kojoj se nedavno podvrgnula
''doktor je odlučio što treba''
Doris Dragović o nedavnoj operaciji: ''Valjalo je to riješiti...''
Poznat ždrijeb dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo
velika borba
Poznat ždrijeb dodatnih kvalifikacija za SP: Bosna i Hercegovina dobila strašan ždrijeb
Zagreb špica: Chanel čizme s potpeticom u obliku bisera u street style izdanju
WOW, FAMOZNE SU!
Dama iz Zagreba u čizmama za kojima se okretala cijela špica
Darko Kontin i Ana Antunović
Konzum donosi

Okršaj mesnih jela: Darko i Ana ukrstit će snage i pokazati tko je moćniji na tanjuru

Za njih dvoje rijetko koji ljubitelj dobre hrane nije čuo. Darko Kontin jedan je od prvih i najpoznatijih food-blogera u Hrvatskoj, dok je Ana Antunović svoje zavidno znanje i blogerske početke okrunila uspjehom u poznatom kulinarskom showu Nove TV. Svojim jelima izazivaju glad i želju za gastronomskim istraživanjem, a dvoboju njihovih mesnih jela imat ćete priliku svjedočiti u našem serijalu Kulinarski okršaj blogera. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Želiš li prvi saznati
za povoljne aviokarte

Pripremi putovnicu
i prijavi se na naš newsletter
jer uskoro polijećemo ;)

Please don't insert text in the box below!
close