• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #kulinarski okršaj blogera

''Otkucaji su mi na 135'': Darko odnio pobjedu u Kulinarskom okršaju blogera s mesom koje je dosad radio samo na roštilju

Drugi po redu Kulinarski okršaj blogera ostavio je Anu i Darka u šoku jer su za zadatak dobili napraviti jelo dostojno restorana sa svinjskom vratinom.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 28.10.2022 13:14 komentari
viber Created with Sketch.
Kulinarski okršaj blogera
Kulinarski okršaj blogera (Foto:Nova Studio)

Galerija Kulinarski okršaj blogera 0 Kulinarski okršaj blogera 0 Kulinarski okršaj blogera 0

U trendu Modularne kuće za mlade, QSpace, Nizozemska - 6 Pametna rješenja iz Europe Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura Tjestenina u bijelom umaku Najbrži kuhani ručak Ovaj bijeli umak savršen je izbor uz kuhanu tjesteninu, a radi se od samo 3 sastojka u manje od 10 minuta Kviz općeg znanja - 5 15 pitanja Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut

Nakon što je Jelena Markota svojim veganskim jelom izborila mjesto u finalu našeg kulinarskog serijala, došao je red da svoje snage odmjere Ana Antunović i Darko Kontin. Zadatak im je bio napraviti jelo u kategoriji koja im je primarna, oboje su imali sat vremena da od namirnica koje je pred njih stavio chef Darko Vlašić naprave specijalitet sa sočnim komadom mesa.

Nakon što su Ana i Darko iz Konzumove vrećice izvadili svinjsku vratinu, početno je oduševljenje splasnulo jer ideje nisu odmah počele dolaziti. U vrećici su se još nalazili ljubičasti kupus, poriluk, mrkva, limun, jabučni ocat, češnjak i lovorov list. Osim osnovnih namirnica, mogli su dodati brašno, jaja, biljno i maslinovo ulje kako bi upotpunili svoja jela.

''Na prvi pogled mi je bio malo šok, vratinu sam pripremao dosta puta, ali uvijek je to bilo na roštilju i moram biti iskren da nisam imao neku instant ideju što bi s tom namirnicom napravio. Ostale namirnice su mi bile zanimljive. Obožavam poriluk, limun, kupus je jedina salata koju jedem'', priznao je Darko te opisao kakav je dojam na njega ostavio ovakav tip natjecanja: ''Mislim da sam prvih deset minuta gledao radnu površinu dok nisam shvatio što bih i što ne bih radio. Onda sam počeo element po element na tanjuru pripremati. Bilo je stresno, ali izdržali smo.''

Za razliku od Darka, Ana je iskusna u takvoj vrsti natjecanja jer je prošle godine sudjelovala u popularnom kulinarskom showu Nove TV. Kod nje treme nije bilo, no bez obzira na to i ona se našla u problemu zbog glavne namirnice: ''Kad sam vidjela namirnice, malo sam se našla u problemu. Imala sam neku ideju što bih napravila, pa sam skužila da nemam luk, ali chef Darko dao nam je takve namirnice da smo zapravo mogli iskombinirati jako puno toga.''



Vrijeme im nije predstavljalo problem i izgledalo je kao da ovaj iskusni dvojac ima sve pod kontrolom, ali da se nezgode događaju i najboljima, dokazala je Ana nakon što joj je propao umak.

''U kuhanju mi je sve bilo super, osim umaka od kostiju, koji mi je u jednom trenu pobjegao, odnosno maslac mi je izgorio i onda sam sve to morala baciti. To je bio trenutak u kojem se dogodio mali glitch u kuhanju, malo sam ispala iz štosa i malo sam se pogubila, ali zapravo sam s finalnim jelom jako zadovoljna.''

Ana je na kraju pred chefa Darka stavila svinjsku vratinu na kremi od kupusa s dodatkom češnjaka i limete, čips od mrkve s malo čilija, karamelizirani poriluk i redukciju od crvenog vina.

''Ana je u startu imala bolju zamisao, ali na kraju nije ispalo kako je zamislila. Svidjelo mi se što je zapekla poriluk, u kremi sam osjetio sve što sam trebao, meso je bilo fino pečeno, a i čips je O.K. ispao'', objasnio je chef Darko te u konačnici pobjedničku štafetu predao Darku jer je bolje izbalansirao okuse.

Darkov pobjednički tanjur sastojao se od kreme od mrkve, tostiranog crvenog kupusa, koji je malo zakiselio i zasladio u stilu zimnice, medaljončića od vratine i slanih palačinki od tijesta punjenih porilukom.



''Darko me iznenadio što je stavio toliko segmenata na tanjur, a sve je pasalo jedno s drugim. Sviđa mi je što je kupus bio hrskav, sviđaju mi se pogačice iako je poriluk mogao biti termički bolje obrađen. Na kraju krajeva, sve je bilo korektno.''

Iako je cijelo vrijeme pratio otkucaje srca na svom pametnom satu, Darku je nakon proglašenja pobjede broj otkucaja narastao na 135. Zadovoljan je svojim jelom, iako perfekcionist u njemu vidi samo ono što je mogao bolje: ''Djelomično sam zadovoljan jelom, moram priznati da sam možda mrvicu prepekao meso i mislim da nisam dovoljno posolio sve elemente, ali izgleda da su se namirnice na neki način spojile na tanjuru'', kazao je pobjednik te u konačnici priznao da je najviše zadovoljan slanom palačinkom, koju je za ovo natjecanje radio prvi put.

''Darko je danas napravio stvarno super zanimljivo jelo. Najviše mi se svidjelo njegovo meso. Ja sam išla na malo manju termičku obradu, on ga je malo više obradio, ali upravo je zato njegovo bilo jako fino, mekano, ukusno i fino začinjeno. Svidio mi se i kruhić s porilukom, on mi je bio baš zanimljiv'', rekla je Ana o jelu svog suparnika.

Bez obzira na to što joj je pobjeda izmaknula, zadovoljna je i svojim jelom: ''Na mom tanjuru jako mi se svidjela krema od crvenog kupusa, koju sam prvi put napravila, malo sam je obogatila s limetom i pečenim češnjakom, to mi je bila zanimljiva komponenta. I poriluk, koji sam prvo pekla u pećnici, a onda karamelizirala na tavi, stvarno je bio jako ukusan.''

Darko je tako postao drugi finalist Kulinarskog okršaja blogera. Ostalo je samo još jedno slobodno mjesto prije velikog finala, u kojem će blogeri morati pripremiti jelo u kategoriji koja im nije primarna.

''Očekujem iznenađenje u vidu da neću morati pripremati vegansko jelo'', rekao je kroz smijeh Darko i priznao da bi uz Jelenu u finalu volio vidjeti i Darka Debića: ''Darko i Jelena su osobe s kojima radim i koje jako cijenim, i njihov rad, cijenim njihovo kuhanje i bilo bi mi jako zanimljivo da odmjerimo snage, premda to neće biti odmjeravanje snaga, više će biti dobra zabava u kuhinji.''

Tko će se Jeleni i Darku pridružiti u finalu, pratite u našem serijalu Kulinarski okršaj blogera.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom KLIJENT po najvišim profesionalnim standardima.

 

  • #kulinarski okršaj blogera
  • #okrasajblogera
  • #ANA ANTUNOVIĆ
  • #darko kontin
  • #konzum
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Bajka iz susjedstva: Mjesto bez gužvi za zimsko kupanje i uživanciju na snijegu
Val di Rabbi
Bajka iz susjedstva: Mjesto bez gužvi za zimsko kupanje i uživanciju na snijegu
Izolirano mjesto: Grad u kojem svi stanovnici žive u istoj zgradi od 196 stanova
Dobrovoljni zarobljenici
Izolirano mjesto: Grad u kojem svi stanovnici žive u istoj zgradi od 196 stanova
Rumunjska orahnjača cozonac recept
Cozonac
Ovako Rumunji rade orahnjaču! Izgleda kompliciranije od hrvatske verzije, ali lako se slaže
100 posto biorazgradivi lijes za sve one koji žele napustiti ovaj svijet na ekološki prihvatljiviji način
Loop Living Cocoon
100 posto biorazgradivi lijes za sve one koji žele napustiti ovaj svijet na ekološki prihvatljiviji način
Božićne zvjezdice: Klasik iz limene kutije za kekse gotov za manje od pola sata
Uspijevaju svima
Na stolu za pola sata: Klasik iz limene kutije za kekse koji ćete grickati dok radite "ozbiljne" kolače
Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa
S hrskavom kožicom
Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
Bijeli umak od tri sastojka recept
Najbrži kuhani ručak
Ovaj bijeli umak savršen je izbor uz kuhanu tjesteninu, a radi se od samo 3 sastojka u manje od 10 minuta
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
Nepoznata Medvednica: Vrh bez gužve s kojega se otvara jedan od najljepših pogleda s ove gore
Kamo na izlet?
Nepoznata Medvednica: Vrh bez gužve s kojega se otvara jedan od najljepših pogleda s ove gore
Nitko se nije nadao da će tako izgledati: Najviši hotel na svijetu konačno je otvoren
Kroz ušicu igle
Nitko se nije nadao da će tako izgledati: Najviši hotel na svijetu napokon je otvoren
Šarmantna rustikalna ljepotica s pogledom kao iz bajke (i saunom i jacuzzijem)
Mini Ranch Protulipa
Za idealan odmor pokraj Karlovca: Ljepotica s pogledom kao iz bajke (i saunom i jacuzzijem)

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Sterilne jedinice i banka matičnih stanica spašavaju živote u KBC-u Merkur: Sve to zahvaljujući zakladi Ana Rukavina
060 9000
U bolnici Merkur vodi se tiha bitka za život: Zaklada Ana Rukavina daje pacijentima novu nadu
Horor u Njemačkoj: Medicinski tehničar optužen za silovanje pacijenata pod anestezijom
Uključena i prijateljica
Užas u bolnici: Medicinski tehničar optužen za silovanje pacijenata pod anestezijom, sve snimao
PROVJERENO Tino je prava inspiracija! Ima 17 godina i bolest kojoj nema lijeka, ali on život živi punim plućima
Donosi Provjereno
Što sve ovaj dječak može, ravno je čudu: "Život nam se u dvije minute okrenuo naglavačke, zaista je teško"
show
Kako izgleda stan Joška Gvardiola u Zagrebu?
u zagrebu
Kako izgleda stan Joška Gvardiola? Nećete vjerovati kakav luksuz skriva ovih 160 kvadrata
Severina čestitala rođendan dobrom prijatelju Borisu Ružiću
''Ako itko zaslužuje...''
Seve ne skriva emocije prema posebnom muškarcu u njezinu životu: ''Voljeno moje biće...''
Žanamari Perčić pohvalila se velikim uspjehom svoje kćerkice Gabriele
''mamin ponos''
Žanamari Perčić pohvalila se velikim uspjehom svoje kćeri, koja joj jako sliči
zdravlje
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Preparati za neuropatiju: 6 suplemenata koji pomažu kod trnaca, žarenja i bolova
Podržavaju zdravlje živaca
Preparati za neuropatiju: 6 suplemenata koji pomažu kod trnaca, žarenja i bolova
Srce pod stresom: Zašto sve češće obolijevamo i što s tim ima genetika?
Pokrovitelj Poliklinika Aviva
Srce pod stresom: Zašto sve češće obolijevamo i što s tim ima genetika?
zabava
Ovo je balkanski radar! Urnebesni način prijevoza inspirirao odličnu foru
Zanimljivo rješenje
Ovo je balkanski radar! Urnebesni način prijevoza inspirirao odličnu foru
Znanstvenici otkrili zastrašujuće dubokomorsko stvorenje nakon što su kameru spustili na dno mora
Wow!
Znanstvenici otkrili zastrašujuće dubokomorsko stvorenje nakon što su kameru spustili na dno mora
Pokazao kako je jednostavno provaliti u automobil, pogledajte njegovu vještinu
Wow!
Pokazao kako je jednostavno provaliti u automobil, pogledajte njegovu vještinu
tech
Jedan vojnik, čitav roj dronova: Ukrajina ponovno ispisuje nova pravila modernog ratovanja
Naglasak na djelotvornosti
Jedan vojnik, čitav roj dronova: Ukrajina ponovno ispisuje nova pravila modernog ratovanja
“Više se ne morate brinuti…”: Nova opcija u Googleovim kartama mnogima će olakšati živote
Jednostavna ideja
“Više se ne morate brinuti…”: Nova opcija u Googleovim kartama mnogima će olakšati živote
Otkriće NASA-e: Zemlja ovo u 100 godina nije doživjela, dogodit će se uskoro
Jedinstven događaj
Otkriće NASA-e: Zemlja ovo u 100 godina nije doživjela, dogodit će se uskoro
sport
La Liga: Girona preokretom kao gost svladala Real Sociedad
Domaćini dugo vodili
VIDEO Tri Hrvata s klupe gledala preokret: Na kraju je slavio - Livaković
Osijek - Cibalia opet u istoj ligi: Slavonski derbi sljedeće sezone?
Stari rivali
Je li moguće čudo i hoćemo li opet gledati jedan od najvrućih hrvatskih derbija?
Velika pobuna navijača, Hrvati šokirani: Evo koje su cijene ulaznica za SP 2026.
Svijet je zapanjen
Velika pobuna navijača, Hrvati šokirani: Evo koje su cijene ulaznica za SP 2026.
tv
MasterChef: Mark otkrio svoje planove nakon odlaska iz MasterChefa: "Postoji cijela priča!"
ELIMINIRAN
Mark otkrio svoje planove nakon odlaska iz MasterChefa: "Postoji cijela priča!"
MasterChef: Otto podijelio zanimljivo mišljenje: "Jednaki smo!" Slažete li se s njim?
NAJBOLJI OD NAJBOLJIH
Otto podijelio zanimljivo mišljenje: "Jednaki smo!" Slažete li se s njim?
MasterChef: Mark napustio MasterChef i poručio: "Moj život se promijenio!"
BORIO SE!
Mark Ettinger napustio MasterChef i poručio: "Moj život se promijenio!"
putovanja
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
Nepoznata Medvednica: Vrh bez gužve s kojega se otvara jedan od najljepših pogleda s ove gore
Kamo na izlet?
Nepoznata Medvednica: Vrh bez gužve s kojega se otvara jedan od najljepših pogleda s ove gore
Bijeli umak od tri sastojka recept
Najbrži kuhani ručak
Ovaj bijeli umak savršen je izbor uz kuhanu tjesteninu, a radi se od samo 3 sastojka u manje od 10 minuta
novac
Slovenac hakirao ruter i putem YouTubea dobio gotovo milijun eura
uspjeh iz susjedstva
Slovenac hakirao ruter i putem YouTubea dobio gotovo milijun eura
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Rimac Technology s partnerima razvija novu generaciju baterija. Prva primjena u Bugattiju?
stvaraju budućnost
Rimac Technology s partnerima razvija novu generaciju baterija. Prva primjena u Bugattiju?
lifestyle
Najbolja slastičarka u Hrvatskoj za vas je izdvojila tri glavna savjeta za suhe kolače
zlata vrijedni
Treći je neočekivan: Najbolja slastičarka u Hrvatskoj podijelila tri važna savjeta za suhe kolače
Recept za vjenčiće s malinama
Odličan recept!
Nikad dosta ideja za božićne kolače! Pogledajte ove vjenčiće, jednostavno ih je pripremiti
Ulična moda Zagreb sako s puf predimenzioniranim ramenima 2025.
Dašak visoke mode
Crnka sa zagrebačke špice nosi fantastične čizme, ali teško je skrenuti pogled s njezinih ramena
sve
Najbolja slastičarka u Hrvatskoj za vas je izdvojila tri glavna savjeta za suhe kolače
zlata vrijedni
Treći je neočekivan: Najbolja slastičarka u Hrvatskoj podijelila tri važna savjeta za suhe kolače
La Liga: Girona preokretom kao gost svladala Real Sociedad
Domaćini dugo vodili
VIDEO Tri Hrvata s klupe gledala preokret: Na kraju je slavio - Livaković
Osijek - Cibalia opet u istoj ligi: Slavonski derbi sljedeće sezone?
Stari rivali
Je li moguće čudo i hoćemo li opet gledati jedan od najvrućih hrvatskih derbija?
Darko Kontin i Ana Antunović
Konzum donosi

Okršaj mesnih jela: Darko i Ana ukrstit će snage i pokazati tko je moćniji na tanjuru

Za njih dvoje rijetko koji ljubitelj dobre hrane nije čuo. Darko Kontin jedan je od prvih i najpoznatijih food-blogera u Hrvatskoj, dok je Ana Antunović svoje zavidno znanje i blogerske početke okrunila uspjehom u poznatom kulinarskom showu Nove TV. Svojim jelima izazivaju glad i želju za gastronomskim istraživanjem, a dvoboju njihovih mesnih jela imat ćete priliku svjedočiti u našem serijalu Kulinarski okršaj blogera. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Pun ti je kufer
uvijek istih priča i tema?

Prijavi se na naš
newsletter
i vidjet ćeš
da ćemo kliknuti ;)

Please don't insert text in the box below!
close