• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #kulinarski okršaj blogera

''Otkucaji su mi na 135'': Darko odnio pobjedu u Kulinarskom okršaju blogera s mesom koje je dosad radio samo na roštilju

Drugi po redu Kulinarski okršaj blogera ostavio je Anu i Darka u šoku jer su za zadatak dobili napraviti jelo dostojno restorana sa svinjskom vratinom.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 28.10.2022 13:14 komentari
viber Created with Sketch.
Kulinarski okršaj blogera
Kulinarski okršaj blogera (Foto:Nova Studio)

Galerija Kulinarski okršaj blogera 0 Kulinarski okršaj blogera 0 Kulinarski okršaj blogera 0

U trendu Modularne kuće za mlade, QSpace, Nizozemska - 6 Pametna rješenja iz Europe Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura Autobahn Neke su i protuzakonite 10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama... Kladeščica - 11 Kamo na izlet? Nepoznata Medvednica: Vrh bez gužve s kojega se otvara jedan od najljepših pogleda s ove gore

Nakon što je Jelena Markota svojim veganskim jelom izborila mjesto u finalu našeg kulinarskog serijala, došao je red da svoje snage odmjere Ana Antunović i Darko Kontin. Zadatak im je bio napraviti jelo u kategoriji koja im je primarna, oboje su imali sat vremena da od namirnica koje je pred njih stavio chef Darko Vlašić naprave specijalitet sa sočnim komadom mesa.

Nakon što su Ana i Darko iz Konzumove vrećice izvadili svinjsku vratinu, početno je oduševljenje splasnulo jer ideje nisu odmah počele dolaziti. U vrećici su se još nalazili ljubičasti kupus, poriluk, mrkva, limun, jabučni ocat, češnjak i lovorov list. Osim osnovnih namirnica, mogli su dodati brašno, jaja, biljno i maslinovo ulje kako bi upotpunili svoja jela.

''Na prvi pogled mi je bio malo šok, vratinu sam pripremao dosta puta, ali uvijek je to bilo na roštilju i moram biti iskren da nisam imao neku instant ideju što bi s tom namirnicom napravio. Ostale namirnice su mi bile zanimljive. Obožavam poriluk, limun, kupus je jedina salata koju jedem'', priznao je Darko te opisao kakav je dojam na njega ostavio ovakav tip natjecanja: ''Mislim da sam prvih deset minuta gledao radnu površinu dok nisam shvatio što bih i što ne bih radio. Onda sam počeo element po element na tanjuru pripremati. Bilo je stresno, ali izdržali smo.''

Za razliku od Darka, Ana je iskusna u takvoj vrsti natjecanja jer je prošle godine sudjelovala u popularnom kulinarskom showu Nove TV. Kod nje treme nije bilo, no bez obzira na to i ona se našla u problemu zbog glavne namirnice: ''Kad sam vidjela namirnice, malo sam se našla u problemu. Imala sam neku ideju što bih napravila, pa sam skužila da nemam luk, ali chef Darko dao nam je takve namirnice da smo zapravo mogli iskombinirati jako puno toga.''



Vrijeme im nije predstavljalo problem i izgledalo je kao da ovaj iskusni dvojac ima sve pod kontrolom, ali da se nezgode događaju i najboljima, dokazala je Ana nakon što joj je propao umak.

''U kuhanju mi je sve bilo super, osim umaka od kostiju, koji mi je u jednom trenu pobjegao, odnosno maslac mi je izgorio i onda sam sve to morala baciti. To je bio trenutak u kojem se dogodio mali glitch u kuhanju, malo sam ispala iz štosa i malo sam se pogubila, ali zapravo sam s finalnim jelom jako zadovoljna.''

Ana je na kraju pred chefa Darka stavila svinjsku vratinu na kremi od kupusa s dodatkom češnjaka i limete, čips od mrkve s malo čilija, karamelizirani poriluk i redukciju od crvenog vina.

''Ana je u startu imala bolju zamisao, ali na kraju nije ispalo kako je zamislila. Svidjelo mi se što je zapekla poriluk, u kremi sam osjetio sve što sam trebao, meso je bilo fino pečeno, a i čips je O.K. ispao'', objasnio je chef Darko te u konačnici pobjedničku štafetu predao Darku jer je bolje izbalansirao okuse.

Darkov pobjednički tanjur sastojao se od kreme od mrkve, tostiranog crvenog kupusa, koji je malo zakiselio i zasladio u stilu zimnice, medaljončića od vratine i slanih palačinki od tijesta punjenih porilukom.



''Darko me iznenadio što je stavio toliko segmenata na tanjur, a sve je pasalo jedno s drugim. Sviđa mi je što je kupus bio hrskav, sviđaju mi se pogačice iako je poriluk mogao biti termički bolje obrađen. Na kraju krajeva, sve je bilo korektno.''

Iako je cijelo vrijeme pratio otkucaje srca na svom pametnom satu, Darku je nakon proglašenja pobjede broj otkucaja narastao na 135. Zadovoljan je svojim jelom, iako perfekcionist u njemu vidi samo ono što je mogao bolje: ''Djelomično sam zadovoljan jelom, moram priznati da sam možda mrvicu prepekao meso i mislim da nisam dovoljno posolio sve elemente, ali izgleda da su se namirnice na neki način spojile na tanjuru'', kazao je pobjednik te u konačnici priznao da je najviše zadovoljan slanom palačinkom, koju je za ovo natjecanje radio prvi put.

''Darko je danas napravio stvarno super zanimljivo jelo. Najviše mi se svidjelo njegovo meso. Ja sam išla na malo manju termičku obradu, on ga je malo više obradio, ali upravo je zato njegovo bilo jako fino, mekano, ukusno i fino začinjeno. Svidio mi se i kruhić s porilukom, on mi je bio baš zanimljiv'', rekla je Ana o jelu svog suparnika.

Bez obzira na to što joj je pobjeda izmaknula, zadovoljna je i svojim jelom: ''Na mom tanjuru jako mi se svidjela krema od crvenog kupusa, koju sam prvi put napravila, malo sam je obogatila s limetom i pečenim češnjakom, to mi je bila zanimljiva komponenta. I poriluk, koji sam prvo pekla u pećnici, a onda karamelizirala na tavi, stvarno je bio jako ukusan.''

Darko je tako postao drugi finalist Kulinarskog okršaja blogera. Ostalo je samo još jedno slobodno mjesto prije velikog finala, u kojem će blogeri morati pripremiti jelo u kategoriji koja im nije primarna.

''Očekujem iznenađenje u vidu da neću morati pripremati vegansko jelo'', rekao je kroz smijeh Darko i priznao da bi uz Jelenu u finalu volio vidjeti i Darka Debića: ''Darko i Jelena su osobe s kojima radim i koje jako cijenim, i njihov rad, cijenim njihovo kuhanje i bilo bi mi jako zanimljivo da odmjerimo snage, premda to neće biti odmjeravanje snaga, više će biti dobra zabava u kuhinji.''

Tko će se Jeleni i Darku pridružiti u finalu, pratite u našem serijalu Kulinarski okršaj blogera.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom KLIJENT po najvišim profesionalnim standardima.

 

  • #kulinarski okršaj blogera
  • #okrasajblogera
  • #ANA ANTUNOVIĆ
  • #darko kontin
  • #konzum
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Nestvarno lijepo mjesto: Pogledajte kako izgleda šuma živih fosila
Izlet na jezero
Nestvarno lijepo mjesto: Pogledajte kako izgleda šuma živih fosila
Recept za svaki dan: Zapečeni pileći zabatak u bogatom umaku od luka
Puno okusa
Recept za svaki dan: Zapečeni pileći zabatak u bogatom umaku od luka
Kad vas uhvati želja za slatkim: Lisnato tijesto s mirisnim nadjevom od jabuka
Za pola sata
Kad vas uhvati želja za slatkim: Lisnato tijesto s mirisnim nadjevom od jabuka
Skriveni zimski raj na 2 i pol sata od Zagreba koji turisti još uvijek nisu otkrili
Za vikend-izlet
Skriveni zimski raj na manje od dva sata od granice koji turisti još uvijek nisu otkrili
Planinski "začuđeni svatovi": Jeste li čuli za snježna čudovišta?
Neće vam ništa
Planinski "začuđeni svatovi": Jeste li čuli za snježna čudovišta?
Neodoljivi klasik: Recept za figaro koji će vas osvojiti orasima i karamelom
Nostalgija na tanjuru
Neodoljivi klasik: Recept za figaro koji ćete pripremiti za tren
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
Bijeli umak od tri sastojka recept
Najbrži kuhani ručak
Ovaj bijeli umak savršen je izbor uz kuhanu tjesteninu, a radi se od samo 3 sastojka u manje od 10 minuta
Nepoznata Medvednica: Vrh bez gužve s kojega se otvara jedan od najljepših pogleda s ove gore
Kamo na izlet?
Nepoznata Medvednica: Vrh bez gužve s kojega se otvara jedan od najljepših pogleda s ove gore
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
Neke su i protuzakonite
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa
S hrskavom kožicom
Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
U Hrvatskoj potvrđen slučaj gube!
opasna bolest
U Hrvatskoj potvrđen slučaj gube!
U Bedekovčini ubio ženu pa sebe
SLIJEDI OČEVID
Strava u Zagorju! Ubio ženu pa sebe, cure detalji zločina
U Njemačkoj nožem izbo ženu i njezino četvero djece
zločin u njemačkoj
Užasan napad! Izbo mladu ženu i njezino četvero djece, najmlađe ima tri godine. Policija pokrenula veliku akciju
show
Pobjednik Dječjeg Eurosonga 2025. je Francuska
Što kažete?
Francuska je pobjednik Dječjeg Eurosonga, evo kako se plasirao naš Marino!
Simona Mijoković snimljena na zagrebačkoj špici
rijedak izlazak
Simona Mijoković iznenadila pojavom na špici: Detalj u njezinoj ruci ukrao je pažnju
Antonela Srna snimljena na zagrebačkoj špici
snimljena na cvjetnom
Tko je ova prekrasna brineta? Njezinog slavnog strica i brata svi znamo
zdravlje
KOPB simptomi: 8 upozorenja koja nikako ne smijete zanemariti
Među 10 je najčešćih uzroka smrti
KOPB simptomi: 8 upozorenja koja nikako ne smijete zanemariti
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Zdravi božićni kolači: Recepti koji smanjuju žudnju za slatkim, a i dalje su prefini!
Po preporuci nutricionistice
Zdravi božićni kolači: Recepti koji smanjuju žudnju za slatkim, a i dalje su prefini!
zabava
Pogledajte što su upecali u Jadranu! Nije dizajnerski remen, već nešto potpuno drugačije
Wow!
Pogledajte što su upecali u Jadranu! Nije dizajnerski remen, već nešto potpuno drugačije
Usred noći naišao na mladunče na cesti, uslijedio je predivan trenutak
Preslatko!
Usred noći naišao na mladunče na cesti, uslijedio je predivan trenutak
Detalj na registraciji automobila u Zagrebu podijelio mišljenja Hrvata! Što vi kažete?
"Luka radi prekršaj"
Detalj na registraciji automobila u Zagrebu podijelio mišljenja Hrvata! Što vi kažete?
tech
Jedan vojnik, čitav roj dronova: Ukrajina ponovno ispisuje nova pravila modernog ratovanja
Naglasak na djelotvornosti
Jedan vojnik, čitav roj dronova: Ukrajina ponovno ispisuje nova pravila modernog ratovanja
Terapija koja je donedavno bila znanstvena fantastika sada spašava živote od dosad neizlječivog oblika raka
Nova nada za pacijente
Terapija koja je donedavno bila znanstvena fantastika sada spašava živote od dosad neizlječivog oblika raka
Otkriće NASA-e: Zemlja ovo u 100 godina nije doživjela, dogodit će se uskoro
Jedinstven događaj
Otkriće NASA-e: Zemlja ovo u 100 godina nije doživjela, dogodit će se uskoro
sport
Glory Collision 8 Antonio Plazibat: Prijenos, raspored, program
BRAVO, MAŠINO!
Antonio Plazibat sjajnom izvedbom došao do pobjede u povratku nakon dvije i pol godine
Garcia pokazao Livaji petlju: Dinamo u gadnom sosu, Kovačević na rubu
Komentar Ivice Mede
Garcia pokazao Livaji petlju: Dinamo u gadnom sosu, Kovačević na rubu
VIDEO Pogledajte "munje i gromove" iz meča Plazibata i Mahiedinnea: Kako ovdje nitko nije pao!?
ANTONIO, NEDOSTAJAO SI!
VIDEO Pogledajte "munje i gromove" iz meča Plazibata i Mahiedinnea: Kako ovdje nitko nije pao!?
tv
MasterChef: Iza Stjepana je zanimljiv i neobičan put do kuhinje! "Ne znam koliko ljudi zna, ali..."
KAKVA PRIČA!
Iza Stjepana je zanimljiv i neobičan put do kuhinje! "Ne znam koliko ljudi zna, ali..."
MasterChef: Mark otkrio svoje planove nakon odlaska iz MasterChefa: "Postoji cijela priča!"
ELIMINIRAN
Mark otkrio svoje planove nakon odlaska iz MasterChefa: "Postoji cijela priča!"
Kumovi: Glumac koji nas nasmijava pred kamerama i izvan njih
KUMOVI
Glumac koji nas nasmijava pred kamerama i izvan njih
putovanja
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa
S hrskavom kožicom
Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
Neke su i protuzakonite
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
novac
Slovenac hakirao ruter i putem YouTubea dobio gotovo milijun eura
uspjeh iz susjedstva
Slovenac hakirao ruter i putem YouTubea dobio gotovo milijun eura
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Rimac Technology s partnerima razvija novu generaciju baterija. Prva primjena u Bugattiju?
stvaraju budućnost
Rimac Technology s partnerima razvija novu generaciju baterija. Prva primjena u Bugattiju?
lifestyle
Brineta iz Zagreba u bež kombinaciji i robusnim Ugg gležnjačama
Tip-Top
Kombinacija brinete iz Zagreba pravi je primjer kako izgledati top i kad je zima, pogledajte čizme
Recept za bajadera tortu bez pečenja
Divota!
Teško je riječima opisati koliko je dobra: Pročitajte recept za kremastu i raskošnu bajaderu bez pečenja
Najbolja slastičarka u Hrvatskoj za vas je izdvojila tri glavna savjeta za suhe kolače
zlata vrijedni
Treći je neočekivan: Najbolja slastičarka u Hrvatskoj podijelila tri važna savjeta za suhe kolače
sve
Glory Collision 8 Antonio Plazibat: Prijenos, raspored, program
BRAVO, MAŠINO!
Antonio Plazibat sjajnom izvedbom došao do pobjede u povratku nakon dvije i pol godine
Garcia pokazao Livaji petlju: Dinamo u gadnom sosu, Kovačević na rubu
Komentar Ivice Mede
Garcia pokazao Livaji petlju: Dinamo u gadnom sosu, Kovačević na rubu
Pobjednik Dječjeg Eurosonga 2025. je Francuska
Što kažete?
Francuska je pobjednik Dječjeg Eurosonga, evo kako se plasirao naš Marino!
Darko Kontin i Ana Antunović
Konzum donosi

Okršaj mesnih jela: Darko i Ana ukrstit će snage i pokazati tko je moćniji na tanjuru

Za njih dvoje rijetko koji ljubitelj dobre hrane nije čuo. Darko Kontin jedan je od prvih i najpoznatijih food-blogera u Hrvatskoj, dok je Ana Antunović svoje zavidno znanje i blogerske početke okrunila uspjehom u poznatom kulinarskom showu Nove TV. Svojim jelima izazivaju glad i želju za gastronomskim istraživanjem, a dvoboju njihovih mesnih jela imat ćete priliku svjedočiti u našem serijalu Kulinarski okršaj blogera. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Pun ti je kufer
uvijek istih priča i tema?

Prijavi se na naš
newsletter
i vidjet ćeš
da ćemo kliknuti ;)

Please don't insert text in the box below!
close