Švedski brend Vitamin Well razvio je formulu pića baziranu na izvorskoj vodi obogaćenu vitaminima i mineralima s okusom voća kao zdravu alternativu sokovima. Prvotno je osmišljen kao napitak za sve one koji se izlažu većem fizičkom naporu, no uskoro su ga otkrili i mnogi drugi.

S obzirom na to da sadrži upola manje šećera od svojih gaziranih prijatelja, Vitamin Well vrlo će lako postati omiljen među onima koji održavaju ''tijelo za plažu'' ili posjete Punkuferov Brunchy jer uz lagani doručko-ručak najbolje ide osvježavajuće piće koje će vas vratiti među žive nakon sinoćnjeg izlaska.

''Tko uvečer pije, doručkuje vodu'', kaže stara izreka, a uopće nije tajna da voda ima brojne benefite za tijelo. Osim što hidratizira kožu, ona potpomaže i ubrzava brojne procese u tijelu, a otapanje i prenošenje hranjivih tvari, izlučivanje štetnih tvari iz organizma i prijenos kisika samo su neki od njih.

Iako postoji zlatno pravilo od „osam čaša“ dnevno, ono se mijenja od osobe do osobe, ovisi o dobi, spolu, ali i hrani i piću koje osoba konzumira. No možemo reći kako je u prosjeku bitno popiti između 1,5 i 3 litre dnevno.

''Napitci poput Vitamin Wella najbrža su vrsta suplementacije vitamina i minerala u ljetnim mjesecima kada se dosta znojimo i time ih gubimo. Osim što je za neke nutritivne tvari poput omege-3, koja teže pada na želudac u tabletama, bolje kada su otopljene u vodi, ova pročišćena voda i vitamini ljeti djeluju kao 2 u 1 – kao hidratizacija, ali i brža i efikasnija suplementacija vitamina'', kaže nam nutricionistica Ivana Barišić iz NUTRILIFE Centra.

Zbog vitamina C i cinka koji sadrži ovaj napitak pozitivno djeluje na funkciju mišića, živčani sustav i proizvodnju energije. Osim toga, Vitamin Well dolazi u raznim okusima s mnoštvom različitih vitamina, a njegovi zanimljivi nazivi odgovaraju cilju koji žele postići.

  Vitamin Well je zdrava alternativa svakom soku Vitamin Well je zdrava alternativa svakom soku (Foto: Vitamin Well)

Stoga ako se želite apgrejdati, napuniti energijom, detoksicirati ili samo razveseliti, posjetite nas na sljedećem Punkuferovu Brunchyju na Strossmayerovom trgu 13. srpnja od 10 do 14 sati i isprobajte sve okuse Vitamin Well napitka.

Za one koji će se na našem Brunchyju omastiti brk s malo masnijom hranom ili obilnijim obrokom nutricionistica Ivana Barišić ima jedan trik kako da kući odete poletni.

''Poslije 'teže hrane' dobro je pojesti jabuku ili neki citrus kako biste poboljšali i ubrzali razgradnju pa preporučujem Vitamin Well na bazi citrusa od kojeg ćete se osjećati sigurno lakše'', kaže Ivana, čiji ćemo savjet svakako poslušati.

Friške informacije o našem Brunchyju saznajte na službenoj stranici

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju