Salata ne mora biti samo prilog jelu – možete je transformirati i u konkretan obrok. Kada ste gladni, a ne želite puno vremena provoditi u kuhinji, salate su sjajan izbor.

Da bi salata bila zasitna, uz povrće ona mora sadržavati bjelančevine, ugljikohidrate, kao i dobar izvor masnoća.

Ako vam se na da paliti pećnica ili štednjak, poslužite se malim prečicama kako biste zadovoljili sve nutricionističke zahtjeve. Ova salata od tune i leće savršen je primjer za to.

Skratite vrijeme pripreme i kupite kuhanu leću iz konzerve. Dodatnu dozu okusa dat će vam pak pečena kisela paprika, koja se također može pronaći u trgovinama u staklenci.

Sastojci:

  • 250 g kuhane leće
  • 200 g tune iz konzerve
  • 150 g rajčica
  • 30 ml ekstradjevičanskog maslinova ulja
  • 2 pečene kisele paprike iz staklenke
  • 2 žlice balzamičnog octa
  • 1 čajna žličica senfa Dijon
  • 1-2 češnja češnjaka
  • šaka svježih listića peršina
  • sol i papar po želji

Priprema:

  1. U većoj zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, balzamični ocat i senf Dijon. U preljev dodajte naribani češnjak, nasjeckani svježi peršin te sol i papar po želji.
  2. U preljev uronite kuhanu leću i tunu iz konzerve i dobro promiješajte.
  3. Ubacite nasjeckane svježe rajčice i pečenu kiselu papriku.
  4. Pomiješajte i poslužite s kriškom kruha po želji. Dobar tek!

Kad nemate ništa kod kuće za jesti: 5 brzih jela s tunom iz konzerve Tuna sa špagetima Popečci od tune Orzo tjestenina s tunom iz konzerve +1 Tunu iz konzerve možete pripremiti na razne načine

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju