Salata ne mora biti samo prilog jelu – možete je transformirati i u konkretan obrok. Kada ste gladni, a ne želite puno vremena provoditi u kuhinji, salate su sjajan izbor.
Da bi salata bila zasitna, uz povrće ona mora sadržavati bjelančevine, ugljikohidrate, kao i dobar izvor masnoća.
Ako vam se na da paliti pećnica ili štednjak, poslužite se malim prečicama kako biste zadovoljili sve nutricionističke zahtjeve. Ova salata od tune i leće savršen je primjer za to.
Skratite vrijeme pripreme i kupite kuhanu leću iz konzerve. Dodatnu dozu okusa dat će vam pak pečena kisela paprika, koja se također može pronaći u trgovinama u staklenci.
Sastojci:
- 250 g kuhane leće
- 200 g tune iz konzerve
- 150 g rajčica
- 30 ml ekstradjevičanskog maslinova ulja
- 2 pečene kisele paprike iz staklenke
- 2 žlice balzamičnog octa
- 1 čajna žličica senfa Dijon
- 1-2 češnja češnjaka
- šaka svježih listića peršina
- sol i papar po želji
Priprema:
- U većoj zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, balzamični ocat i senf Dijon. U preljev dodajte naribani češnjak, nasjeckani svježi peršin te sol i papar po želji.
- U preljev uronite kuhanu leću i tunu iz konzerve i dobro promiješajte.
- Ubacite nasjeckane svježe rajčice i pečenu kiselu papriku.
- Pomiješajte i poslužite s kriškom kruha po želji. Dobar tek!
Kad nemate ništa kod kuće za jesti: 5 brzih jela s tunom iz konzerve +1