• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #fuliranje

Svjetski hit na hrvatski način: Carsko meso, tuna ili kobasice koje treba probati u centru Zagreba

Posudice koje pršte okusima i mirisima nude nešto više od same slasti – užitak je u zaigranosti dok se otkriva svaki novi sastojak. Nešto poput one znatiželje kad smo bili klinci i uzbuđeno trgali ukrasni papir s poklona ispod bora...

Nika Borovac 6.12.2019 12:18 komentari
viber Created with Sketch.
Kobasica
Kobasica (Foto:Fuliranje)

Galerija Buncek 0 Carsko meso 0 Losos 0 Kobasica 0

U trendu Bibury Filmski ugođaj Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše" Tortellini varivo Tjedni jelovnik Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 toplih i finih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna Pizzeria 14 Sretna četrnajstica Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji

"Ne želim se kockati, uzet ću kuhano vino i kobasice", čuli smo u prolazu na Fuliranju, tražeći kućicu Pokerai by Chili, kako bismo probali poke, jelo koje je prošlih godina postao hit u gurmanskim krugovima.

Doista, s kobasicama znamo što možemo očekivati, ali želimo probati nešto što ne možemo samo tako napraviti kod kuće. Uostalom, volite li iole azijski štih, s Pokeraijem nema kockanja – zdjelice s rižom, ribom ili mesom, povrćem i raznim dodacima koji bude osjetila prava su hrana za dušu.

Posudice koje pršte okusima i mirisima nude nešto više od same slasti – užitak je u zaigranosti dok se otkriva svaki novi sastojak. Nešto poput one znatiželje kad smo bili klinci i uzbuđeno trgali ukrasni papir s poklona ispod bora. U blagdanskom štihu, odlučili smo se za buncek poke bowl i uronili štapićima u tu divoticu.

Predivno ljepljiva, a flafasta riža. Eksplozija okusa i svježine u kockici začinjenog ananasa. Intenzivan, ali mek buncek. Uf, kakav wasabi slaw! Smirujuće slatkast ljubičasti kupus sa sokom od borovnice. Polovica kuhanog jajeta s taman tekućim žumanjkom da pruži još sočnosti. Furikake koji ne dopušta da ispustimo štapiće iz ruke – i to sve u jednom zalogaju!

Losos Losos (Foto: Fuliranje)

A za desert je oblak u čaši – i to božićni. Meko, nježno, prozračno i mazno, ali opet zanimljivo i konkretno piće smućkao je netko tko itekako zna što radi. Roman Rabik, jedan od najboljih hrvatskih barmena, potpisuje Christmas Cloud u kojem se mjehurići pjenušca sastaju s pjenom od jabuke i šljive, a zaokružuje ih marshmallow s cimetom i kokosom. I to je tek početak priče! 

Pokerai by Chili spoj je havajske, japanske i hrvatske kuhinje koja zbog vizuala mnoge ''na prvu'' podsjeti na Pokemone. No s neobičnim bićima kućica u kojoj stanuje poke nemaju nikakve veze, osim što ih želimo (probati) sve – losos, tuna, kobasice, buncek ili svinjska potrbušina čine slagalicu jelovnika u koji je uloženo mnogo znanja i truda chefa iz Timea.

Poke je izvorno havajsko jelo u kojem su prste imali Japanci, a nastalo je davnih dana kada su ribari jeli lokalnu sirovu ribu s onim čega je bilo u kući – ili na moru, poput raznih algi. Nakon što su Japanci stigli na Havaje, preuzeli su recept i napravili varijacije s rižom i tunom, a kasnije su u gurmansku modu ušli losos i drugi dodaci, da bi danas, baš kao što je slučaj i sa sushijem, samo mašta bila granica.

U međuvremenu se u poke zaljubio cijeli svijet. Kako i ne bi jer se pomnim odabirom svježih, sočnih i umami nota lako navući na jelo koje je ujedno i zdravo i fino.

Onaj osjećaj težine nakon što pojedete industrijske kobasice u pecivu s pokeom možete zaboraviti, što potvrđuje i Dora Bukovac koja se s Davorom Bienenfeldom, vlasnikom Timea, i glavnim chefom Time kuhinje Markom Alilovićem upustila u Pokerai by Chili. Strastveno zaljubljena u sport, putovanja i azijsku kuhinju sa žarom u očima priča o novom projektu. 

Buncek Buncek (Foto: Fuliranje)

"Veliki sam pobornik zdrave hrane i redovito treniram pa uvijek tražim zdravih obrok koji će mi pružiti dobar omjer ugljikohidrata, proteina i masti, a poke je sve to. Sushi riža (zdravi ugljikohidrati) je baza jela, proteine dobivamo iz ribe ili mesa, a povrće osigurava vlakna", otkriva Dora i prisjeća se veselja čitavog tima oko slaganja jelovnika.
Srećom, i nakon što Fuliranje sklopi svoje kućice i ukrase do idućih blagdana, poke će i dalje ostati u gradu.

"Nakon Fuliranja otvorit ćemo virtualni restoran koji će raditi preko Wolta, Glova i Pauze. Gosti za početak neće moći doći, sjesti i jesti, nego će naručiti hranu za van. Ideja je da svatko može složiti složiti sam svoj poke – odabrati bazu poput sushi riže, kvinoje, noodlesa od tikvica ili običnih, odlučiti se za protein (meso ili riba), povrće, umak i toppinge. Bit će i jela s noodlesima, a jednog dana možda i acai bowla", otkriva Dora, a mi se veselimo još jednoj dobroj gastropriči u Zagrebu.

POKE LOSOS 67 kn

Sushi riža, losos mariniran u kokosovu mlijeku, soja sosu i sezamovu ulju, salsa od rajčice, paprike, avokada i jabuke, ukiseljeni krastavac sa šafranom i mentom, prženo gyoza tijesto, majoneza od crnog sezama, furikake

POKE TUNA 67 kn

Sushi riža, tuna marinirana u soja sosu, đumbiru i sezamovu ulju, ukiseljeni krastavac sa šafranom i mentom, dressing od chili paste, soja sosa i sezamova  ulja, coleslaw od kupusa, mrkve i jabuke, avokado, furikake

WURST POKE BOWL 55 kn

Sushi riža, kobasica, coleslaw od kupusa, mrkve i jabuke, kuhano jaje, domaći BBQ umak sa curryem, kimchi (korejski fermentirani kupus), furikake

BUNCEK POKE BOWL 49 kn

Sushi riža, buncek mariniran, kuhan na pari i glaziran sa soja i fish sosom, salsa od ananasa s baranjskom mljevenom paprikom i svježom mentom, wasabi slaw sa kupusom, komoračem, wasabi hrenom i crnim sezamom, dinstani ljubičasti kupus sa sokom od borovnice, pink jaje marinirano u soku cikle, dresing od hrena, furikake

BELLY POKE BOWL 55 kn

Sushi riža, sporo kuhana svinjska potrbušina, zapečena i glazirana teriyaki umakom, kikiriki, pink jaje marinirano u soku cikle, kimchi s ananasom, wasabi slaw sa kupusom, komoračem, wasabi hrenom i crnim sezamom, majoneza od crnog sezama, furikake 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pokerai (@pokerai_bar) on Dec 3, 2019 at 4:44am PST

Crno kuhano vino 18 kn

(naranča, limun, limeta, lovor list, muškatni oraščić, klinčići, cimet, vanilija, anis)

Bijelo kuhano vino 18 kn

(naranča, limun, limeta, cimet, vanilija, anis)

Hendrick’s Hot Tody 30 kn

Monkey Shoulder coffee 30 kn
(Monkey Shoulder, crna kava, med, tučeno vrhnje)

Christmas Cloud 30 kn
(Bottega pjenušavo vino, koktel pjena od jabuke i šljive, marshmallow, cimet, kokos)

Njemački "otok iskušenja" na kojem temperatura ne pada ispod 32 stupnja Rulantica - 1 Rulantica - 2 Rulantica - 3 +2 Rulantica - 4

  • #fuliranje
  • #Pokerai by Chili
  • #time
  • #poke
  • #advent
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Mađarski znamo napamet, ali jeste li probali turski? Recept za neodoljivi pileći paprikaš
Uz tjesteninu ili rižu
Jelo bez previše filozofije koje oduševljava: Recept za neodoljivi pileći paprikaš
Otok koji ima svoj otok: Hrid koja pamti brojne vladare, ratove, ali i umjetnike
Aragonski dvorac
Talijanski otok koji ima svoj otok: Hrid koja pamti brojne vladare, ratove, ali i umjetnike
Zaboravite klasiku: najneobičniji muzeji u Hrvatskoj
Od žaba do ljubavi
Zaboravite klasiku: Neki od najneobičnijih muzeja u Hrvatskoj u kojima možete uživati za vikend
Šaka Zulu i njegovo nasljeđe: Kako je malo pleme preraslo u moćnu silu Afrike
Duh ratnika
Šaka Zulu i njegovo nasljeđe: Kako je malo pleme preraslo u moćnu silu Afrike
Francuska juha od luka s njokima recept
Predobro!
Ne pokazujte ovo Francuzima! Recept za juhu od luka, ali s dodatkom njoka
Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji
Sretna četrnajstica
Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Filmski ugođaj
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Planinska kuća u NP Sjeverni Velebit, Airbnb
Ovo se zove odmor!
Ima li išta bolje od ovoga? Planinska kuća na Velebitu s prekrasnim pogledom na more
Tjedni jelovnik jela na žlicu od 10.11. do 16.11. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 toplih i finih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna
Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane
Nostalgija u tanjuru
Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane
5 prefinih deserata s kavom koje treba probati: Od raskošne torte do čokoladnih keksa
Najbolji recepti
5 prefinih deserata s kavom koje treba probati: Od raskošne torte do čokoladnih keksa
Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji
Sretna četrnajstica
Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Centar prepun policije, nekolicina ljudi ispred SNV-a pušta Thompsona, došao i nekadašnji glumac koji je želio biti gradonačelnik
"To je naš mjesec"
FOTO Centar Zagreba pun policije! Ispred SNV-a trešti Thompson, došao i nekadašnji glumac koji je htio biti gradonačelnik
Život s rijetkim bolestima: Mirta je jedna od 10-ak osoba u cijelom svijetu s mioklonom distonijom
Mirtina priča
"Sjedili smo za stolom i ručali. Odjednom kao da me stresla struja. Znali smo..."
Ove predmete nikad ne smijete imati u automobilu
Vozači, oprez!
ADAC objavio što nikad ne smijete imati u automobilu: Policija vas može kazniti i s 10.000 eura
show
Laura Gnjatović na izboru za Miss Universe predstavila se u badiću
''aj lako za noge, ali...''
Naša misica odradila nastup u badiću na svjetskom izboru, svaki opis je suvišan!
Severina raznježila fanove u Areni prizorima sa sinčićem Aleksandrom
''Kao majka nisam smjela...''
Severina podijelila dosad neviđene prizore sina: ''Dobila sam odobrenje jače od bilo kojeg zakona''
Znate li da je Doris Dragović ujna Iris Livaje, supruge Marka Livaje
bila joj je na vjenčanju
Znate li kojoj poznatoj Hrvatici je Doris Dragović ujna?
zdravlje
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
Pokrovitelj Donat
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
Najgori karcinomi: 5 najpodmuklijih vrsta raka koje gotovo nitko ne prepozna dok nije prekasno
Onkolozi upozoravaju
Najgori karcinomi: 5 najpodmuklijih vrsta raka koje gotovo nitko ne prepozna dok nije prekasno
Ovaj simptom bi mogao biti znak da imate problem s konzumacijom alkohola!
Alarmantni rezultati nove studije
Ovaj simptom bi mogao biti znak da imate problem s konzumacijom alkohola!
zabava
Mogu se i ovako ugraditi nova vrata! Majstori na aparatima
Urnebesno
Mogu se i ovako ugraditi nova vrata! Majstori na aparatima
Neki se ozbiljno spremaju za zimu, pogledajte samo ulov ovog Golfa
Što kažete?
Neki se ozbiljno spremaju za zimu, pogledajte samo ulov ovog Golfa
Ovakva kupaonica postoji samo u Bosni! Pogledajte neuobičajeni dizajn
Dosjetljivo
Ovakva kupaonica postoji samo u Bosni! Pogledajte neuobičajeni dizajn
tech
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
Sad znamo i to
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
Zastrašujući trend širi se internetom: Jeste li naišli na ovakve videozapise na društvenim mrežama?
Uznemirujuće
Zastrašujući trend širi se internetom: Jeste li naišli na ovakve videozapise na društvenim mrežama?
Kakvo bizarno objašnjenje šefa kompanije: Otpustili su 14 tisuća ljudi, ali ne zbog ušteda ili primjene AI-a
Vjerujete li im?
Kakvo bizarno objašnjenje šefa kompanije: Otpustili su 14 tisuća ljudi, ali ne zbog ušteda ili primjene AI-a
sport
FIFA objavila video čim je Hrvatska osigurala SP, neki su bili i ljutiti: "Ovo je nepotrebno"
Stigla i čestitka Infantina
FIFA objavila video čim je Hrvatska potvrdila SP, neki su bili i ljuti: "Ovo je nepotrebno"
Izbornik Farskih otoka o Vatrenima: "Malo smo bili razočarani"
Za Dnevnik Nove TV
VIDEO Izbornik Farskih otoka o Vatrenima: "Malo smo bili razočarani"
VIDEO Zlatko Dalić okupio je pet posebnih igrača na jednu fotografiju, znate li što ona znači?
JEDAN IPAK NEDOSTAJE
VIDEO Zlatko Dalić okupio je pet posebnih igrača na jednu fotografiju, znate li što ona znači?
tv
MasterChef: TOP 13 - tko vas je dosad najviše iznenadio svojim napretkom? Riješite anketu!
JEDAN MOŽE POBIJEDITI
TOP 13 - tko vas je dosad najviše iznenadio svojim napretkom? Riješite anketu!
U dobru i zlu: Lošim iznenađenjima nema kraja – što će sve poći po zlu ne propustite saznati u novim epizodama serije "U dobru i zlu"
U DOBRU I ZLU
Lošim iznenađenjima nema kraja – što će sve poći po zlu ne propustite saznati u novim epizodama serije "U dobru i zlu"
Skrivena sudbina: Tko će biti kažnjen ako istina ugleda svjetlo dana doznajte u novim epizodama serije "Skrivena sudbina"
SKRIVENA SUDBINA
Tko će biti kažnjen ako istina ugleda svjetlo dana doznajte u novim epizodama serije "Skrivena sudbina"
putovanja
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Filmski ugođaj
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji
Sretna četrnajstica
Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji
Tjedni jelovnik jela na žlicu od 10.11. do 16.11. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 toplih i finih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna
novac
Ovo je najbolji sir na svijetu. "Velik je, zbog njega bi se ljudi mogli iskreno uzbuditi"
Ovo je najbolji sir na svijetu. "Velik je, zbog njega bi se ljudi mogli iskreno uzbuditi"
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
kamikaze na cesti
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
Ryanair uvodi veliku promjenu za sve putnike. Evo što se mijenja od 12. studenog
Nova pravila
Ryanair uvodi veliku promjenu za sve putnike. Evo što se mijenja od 12. studenog
lifestyle
Street style kombinacije sa zagrebačke špice koje bismo kopirali
MODNA INSPIRACIJA
15 kombinacija sa zagrebačke špice koje bismo kopirali od glave do pete
Ulična moda Zagreb u kožnatoj suknji i glamuroznim čizmama
Elegantno i moćno
Brineta iz centra Zagreba vrhunski se skockala, kožnata suknja i čizme modna su poslastica
Ponuda dugih, toplih jakni za jesen i zimu
SVE ŠTO VAM TREBA
Zimske jakne: Pronašle smo 15 dugih, toplih modela koje se isplati imati u ormaru
sve
Laura Gnjatović na izboru za Miss Universe predstavila se u badiću
''aj lako za noge, ali...''
Naša misica odradila nastup u badiću na svjetskom izboru, svaki opis je suvišan!
FIFA objavila video čim je Hrvatska osigurala SP, neki su bili i ljutiti: "Ovo je nepotrebno"
Stigla i čestitka Infantina
FIFA objavila video čim je Hrvatska potvrdila SP, neki su bili i ljuti: "Ovo je nepotrebno"
Izbornik Farskih otoka o Vatrenima: "Malo smo bili razočarani"
Za Dnevnik Nove TV
VIDEO Izbornik Farskih otoka o Vatrenima: "Malo smo bili razočarani"
Keight Hotel Opatija
Taman za vikend

Bajna destinacija za izlet: Opatija zove na uživanje u čokoladi, adventu i najvećem unutarnjem bazenu u gradu

Bez obzira na to jeste li gost hotela, ili ne, nedjeljom možete svratiti na poseban ručak u restoran Pierrot, istražiti ponudu koja se temelji na lokalnim sastojcima te napuniti baterije za istraživanje predivne Opatije. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Fuliranje - 17 Aktualno
    Tko jede, zlo ne misli

    Vrijeme je za Fuliranje: Najbolji specijaliteti sa 16 kućica koje treba probati ovog adventa na Strossmayerovu trgu

  • Okruglice sa salsom Hrana i piće
    Od centra do Kvatrića

    Slano i slatko: 5 jela koja vrijedi probati na Adventu u Zagrebu

  • Keight Hotel Opatija Putovanja
    Taman za vikend

    Bajna destinacija za izlet: Opatija zove na uživanje u čokoladi, adventu i najvećem unutarnjem bazenu u gradu

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close