• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #fuliranje

Svjetski hit na hrvatski način: Carsko meso, tuna ili kobasice koje treba probati u centru Zagreba

Posudice koje pršte okusima i mirisima nude nešto više od same slasti – užitak je u zaigranosti dok se otkriva svaki novi sastojak. Nešto poput one znatiželje kad smo bili klinci i uzbuđeno trgali ukrasni papir s poklona ispod bora...

Nika Borovac 6.12.2019 12:18 komentari
viber Created with Sketch.
Kobasica
Kobasica (Foto:Fuliranje)

Galerija Buncek 0 Carsko meso 0 Losos 0 Kobasica 0

U trendu Tortellini varivo Tjedni jelovnik Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 toplih i finih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna K2 - 4 "Planina svih planina" Možda nije najviša, ali je najbrutalnija: "Divlja planina" koja ne oprašta pogreške Novi kviz općeg znanja - 12 15 nasumičnih pitanja Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više

"Ne želim se kockati, uzet ću kuhano vino i kobasice", čuli smo u prolazu na Fuliranju, tražeći kućicu Pokerai by Chili, kako bismo probali poke, jelo koje je prošlih godina postao hit u gurmanskim krugovima.

Doista, s kobasicama znamo što možemo očekivati, ali želimo probati nešto što ne možemo samo tako napraviti kod kuće. Uostalom, volite li iole azijski štih, s Pokeraijem nema kockanja – zdjelice s rižom, ribom ili mesom, povrćem i raznim dodacima koji bude osjetila prava su hrana za dušu.

Posudice koje pršte okusima i mirisima nude nešto više od same slasti – užitak je u zaigranosti dok se otkriva svaki novi sastojak. Nešto poput one znatiželje kad smo bili klinci i uzbuđeno trgali ukrasni papir s poklona ispod bora. U blagdanskom štihu, odlučili smo se za buncek poke bowl i uronili štapićima u tu divoticu.

Predivno ljepljiva, a flafasta riža. Eksplozija okusa i svježine u kockici začinjenog ananasa. Intenzivan, ali mek buncek. Uf, kakav wasabi slaw! Smirujuće slatkast ljubičasti kupus sa sokom od borovnice. Polovica kuhanog jajeta s taman tekućim žumanjkom da pruži još sočnosti. Furikake koji ne dopušta da ispustimo štapiće iz ruke – i to sve u jednom zalogaju!

Losos Losos (Foto: Fuliranje)

A za desert je oblak u čaši – i to božićni. Meko, nježno, prozračno i mazno, ali opet zanimljivo i konkretno piće smućkao je netko tko itekako zna što radi. Roman Rabik, jedan od najboljih hrvatskih barmena, potpisuje Christmas Cloud u kojem se mjehurići pjenušca sastaju s pjenom od jabuke i šljive, a zaokružuje ih marshmallow s cimetom i kokosom. I to je tek početak priče! 

Pokerai by Chili spoj je havajske, japanske i hrvatske kuhinje koja zbog vizuala mnoge ''na prvu'' podsjeti na Pokemone. No s neobičnim bićima kućica u kojoj stanuje poke nemaju nikakve veze, osim što ih želimo (probati) sve – losos, tuna, kobasice, buncek ili svinjska potrbušina čine slagalicu jelovnika u koji je uloženo mnogo znanja i truda chefa iz Timea.

Poke je izvorno havajsko jelo u kojem su prste imali Japanci, a nastalo je davnih dana kada su ribari jeli lokalnu sirovu ribu s onim čega je bilo u kući – ili na moru, poput raznih algi. Nakon što su Japanci stigli na Havaje, preuzeli su recept i napravili varijacije s rižom i tunom, a kasnije su u gurmansku modu ušli losos i drugi dodaci, da bi danas, baš kao što je slučaj i sa sushijem, samo mašta bila granica.

U međuvremenu se u poke zaljubio cijeli svijet. Kako i ne bi jer se pomnim odabirom svježih, sočnih i umami nota lako navući na jelo koje je ujedno i zdravo i fino.

Onaj osjećaj težine nakon što pojedete industrijske kobasice u pecivu s pokeom možete zaboraviti, što potvrđuje i Dora Bukovac koja se s Davorom Bienenfeldom, vlasnikom Timea, i glavnim chefom Time kuhinje Markom Alilovićem upustila u Pokerai by Chili. Strastveno zaljubljena u sport, putovanja i azijsku kuhinju sa žarom u očima priča o novom projektu. 

Buncek Buncek (Foto: Fuliranje)

"Veliki sam pobornik zdrave hrane i redovito treniram pa uvijek tražim zdravih obrok koji će mi pružiti dobar omjer ugljikohidrata, proteina i masti, a poke je sve to. Sushi riža (zdravi ugljikohidrati) je baza jela, proteine dobivamo iz ribe ili mesa, a povrće osigurava vlakna", otkriva Dora i prisjeća se veselja čitavog tima oko slaganja jelovnika.
Srećom, i nakon što Fuliranje sklopi svoje kućice i ukrase do idućih blagdana, poke će i dalje ostati u gradu.

"Nakon Fuliranja otvorit ćemo virtualni restoran koji će raditi preko Wolta, Glova i Pauze. Gosti za početak neće moći doći, sjesti i jesti, nego će naručiti hranu za van. Ideja je da svatko može složiti složiti sam svoj poke – odabrati bazu poput sushi riže, kvinoje, noodlesa od tikvica ili običnih, odlučiti se za protein (meso ili riba), povrće, umak i toppinge. Bit će i jela s noodlesima, a jednog dana možda i acai bowla", otkriva Dora, a mi se veselimo još jednoj dobroj gastropriči u Zagrebu.

POKE LOSOS 67 kn

Sushi riža, losos mariniran u kokosovu mlijeku, soja sosu i sezamovu ulju, salsa od rajčice, paprike, avokada i jabuke, ukiseljeni krastavac sa šafranom i mentom, prženo gyoza tijesto, majoneza od crnog sezama, furikake

POKE TUNA 67 kn

Sushi riža, tuna marinirana u soja sosu, đumbiru i sezamovu ulju, ukiseljeni krastavac sa šafranom i mentom, dressing od chili paste, soja sosa i sezamova  ulja, coleslaw od kupusa, mrkve i jabuke, avokado, furikake

WURST POKE BOWL 55 kn

Sushi riža, kobasica, coleslaw od kupusa, mrkve i jabuke, kuhano jaje, domaći BBQ umak sa curryem, kimchi (korejski fermentirani kupus), furikake

BUNCEK POKE BOWL 49 kn

Sushi riža, buncek mariniran, kuhan na pari i glaziran sa soja i fish sosom, salsa od ananasa s baranjskom mljevenom paprikom i svježom mentom, wasabi slaw sa kupusom, komoračem, wasabi hrenom i crnim sezamom, dinstani ljubičasti kupus sa sokom od borovnice, pink jaje marinirano u soku cikle, dresing od hrena, furikake

BELLY POKE BOWL 55 kn

Sushi riža, sporo kuhana svinjska potrbušina, zapečena i glazirana teriyaki umakom, kikiriki, pink jaje marinirano u soku cikle, kimchi s ananasom, wasabi slaw sa kupusom, komoračem, wasabi hrenom i crnim sezamom, majoneza od crnog sezama, furikake 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pokerai (@pokerai_bar) on Dec 3, 2019 at 4:44am PST

Crno kuhano vino 18 kn

(naranča, limun, limeta, lovor list, muškatni oraščić, klinčići, cimet, vanilija, anis)

Bijelo kuhano vino 18 kn

(naranča, limun, limeta, cimet, vanilija, anis)

Hendrick’s Hot Tody 30 kn

Monkey Shoulder coffee 30 kn
(Monkey Shoulder, crna kava, med, tučeno vrhnje)

Christmas Cloud 30 kn
(Bottega pjenušavo vino, koktel pjena od jabuke i šljive, marshmallow, cimet, kokos)

Njemački "otok iskušenja" na kojem temperatura ne pada ispod 32 stupnja Rulantica - 1 Rulantica - 2 Rulantica - 3 +2 Rulantica - 4

  • #fuliranje
  • #Pokerai by Chili
  • #time
  • #poke
  • #advent
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
S ovim čudom biste mogli skijati uz more u Splitu ili u centru Zagreba kao da ste na beskrajno dugoj planini - 365 dana u godini
Snowtunnel
S ovim čudom biste mogli skijati uz more u Splitu ili u centru Zagreba kao da ste na beskrajno dugoj planini - 365 dana u godini
Slana jezera, hridine, šume, klifovi i špilje: Divlja ljepota našeg prvog morskog nacionalnog parka
Na današnji dan
Slana jezera, hridine, šume, klifovi i špilje: Divlja ljepota našeg prvog morskog nacionalnog parka
15 činjenica o Islandu koje sigurno niste znali
Neobičan otok
Zemlja Vatre i Leda: 15 zanimljivosti o Islandu koje sigurno niste znali
Zlatna dvorana u Musikvereinu u Beču
Jedna od najboljih
Dvorana u kojoj treba poslušati koncert barem jednom u životu
Zelena inicijativa: Berlin će biti grad s milijun stabala
Veliki planovi
Zelena inicijativa: Berlin će biti grad s milijun stabala
Bolji od bešamela? Slavni umak uz koji lako možete složiti slasna jela i kad nemate puno sastojaka pri ruci
Mornay
Bolji od bešamela? Slavni umak uz koji lako možete složiti slasna jela i kad nemate puno sastojaka pri ruci
Možda nije najviša, ali je najbrutalnija: "Divlja planina" koja ne oprašta pogreške
"Planina svih planina"
Možda nije najviša, ali je najbrutalnija: "Divlja planina" koja ne oprašta pogreške
Tjedni jelovnik jela na žlicu od 10.11. do 16.11. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 toplih i finih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna
Omiljeni recept Stjepana Vukadina: Savršenstvo okusa u samo 3 sastojka
Korak po korak
Omiljeni recept Stjepana Vukadina: Savršenstvo okusa u samo 3 sastojka
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više
15 nasumičnih pitanja
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više
Za Louvre znate, ali možete li nabrojiti ostale? 10 najvećih muzeja na svijetu koji čuvaju neprocjenjiva remek-djela
Novi na popisu
Za Louvre znate, ali možete li nabrojiti ostale? 10 najvećih muzeja na svijetu koji čuvaju neprocjenjiva remek-djela
Svijetla točka kaotičnog zagrebačkog kvarta: Pizzerija u kojoj se jedu uzbudljive napoletane
Vrijedi probati
Svijetla točka kaotičnog zagrebačkog kvarta: Pizzerija u kojoj se jedu uzbudljive napoletane

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Uhićen muškarac koji je vrijeđao policiju i Nicoliera
Skrivao oružje
Uhićen muškarac, za Nicoliera je napisao: "Iskopaše to plaćeničko govno. Hvala Arkanu"
Tijekom priprema za lov u glavu upucan muškarac: "Iz nepoznatih razloga ispalio je streljivo"
Jedna osoba uhićena
Napunio pušku pa opalio muškarcu ravno u glavu
Ugledni istraživački centar potvrdio: Za dom spremni potječe iz ustaškog miljea NDH, a ne iz dugotrajnije hrvatske tradicije
Znanstveno dokazano
Ugledni istraživački centar ustvrdio: Ovo je dokaz iz kojeg vremena potječe "Za dom spremni!"
show
Udala se TikTokerica Nora Bago
pogledajte ludu atmosferu!
Popularna Splićanka stala pred oltar: "Da sam znala za koga ću se udati..."
Maja Šuput i Šime Elez u Dubaiju
rajski odmor
Romantika na najjače! Maja Šuput i Šime otkrili gdje uživaju u suncu i zagrljajima
Splitska tiktokerica Dženifer Džoni na zagrebačkoj špici
iznenadila prolaznike
Tko je Splićanka koja je hit na TikToku, a čije su cipele na zagrebačkoj špici ukrale sav show?
zdravlje
Najgori karcinomi: 5 najpodmuklijih vrsta raka koje gotovo nitko ne prepozna dok nije prekasno
Onkolozi upozoravaju
Najgori karcinomi: 5 najpodmuklijih vrsta raka koje gotovo nitko ne prepozna dok nije prekasno
Jela od kelja: 6 recepata s mesom i bez mesa
Po preporuci nutricionistice
Jela od kelja: 6 recepata s mesom i bez mesa
Ovo područje na licu nikada ne smijete dirati – evo zašto ga zovu “trokut smrti”!
Važno!
Ovo područje na licu nikada ne smijete dirati – evo zašto ga zovu “trokut smrti”!
zabava
"Žena ima prioritete": Snimka nezgode na reliju u Sloveniji postala hit zbog urnebesnog detalja
Prioriteti!
"Žena ima prioritete": Snimka nezgode na reliju u Sloveniji postala hit zbog urnebesnog detalja
Dalmatinac napravio pravu kolonu, a kad vidite zašto nećete se prestati smijati
Zanimljivo
Dalmatinac napravio pravu kolonu, a kad vidite zašto nećete se prestati smijati
Kad vidite gdje su stavili kadu u ovoj kupaonici, bit ćete zahvalni na svojoj
Urnebesno
Kad vidite gdje su stavili kadu u ovoj kupaonici, bit ćete zahvalni na svojoj
tech
Već prva snimka opservatorija Vera C. Rubin zapanjila astronome i otkrila skrivenu tajnu jedne poznate galaksije
Tek je počeo s radom
Već prva snimka opservatorija Vera C. Rubin zapanjila astronome i otkrila skrivenu tajnu jedne poznate galaksije
Googleovi savjeti koje treba poslušati: Evo kako smanjiti potrošnju baterije na Androidu
Svaki se postotak računa
Googleovi savjeti koje treba poslušati: Evo kako smanjiti potrošnju baterije na Androidu
Muskova vizija budućnosti čovječanstva je raj, no put do njega je prepun traume i disrupcije
Objasnio na što misli
Muskova vizija budućnosti čovječanstva je raj, no put do njega je prepun traume i disrupcije
sport
Bayern krenuo po Hajdukovog 19-godišnjeg prvotimca!
veliki talent
Bayern krenuo po Hajdukova 19-godišnjeg prvotimca! Izaslanik viđen na Poljudu
Djevojka poznatog nogometaša uhvatila u prevari: Sve je objavila na TikToku
Pozvala i zaštitare
VIDEO Djevojka poznatog nogometaša uhvatila u prevari: Sve je objavila na TikToku
Boban donio odluku: Na kocki je puno toga, Dinamu je naslov prvaka imperativ
Komentar Ivice Mede
Boban donio odluku: Na kocki je puno toga, Dinamu je naslov prvaka imperativ
tv
MasterChef: Žiri će "pomiješati karte" u gastroduelu - kako će se s tim nositi kandidati?!
"NE, NE, NE!"
Žiri će "pomiješati karte" u gastroduelu - kako će se s tim nositi kandidati?!
U dobru i zlu: Trebala je paziti što govori - on uvijek sve čuje i sazna
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Trebala je paziti što govori - on uvijek sve čuje i sazna
Kumovi: Je li moguće da neki i dalje ne vjeruju?
KUMOVI
Kumovi: Je li moguće da neki i dalje ne vjeruju?
putovanja
Tjedni jelovnik jela na žlicu od 10.11. do 16.11. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 toplih i finih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna
Možda nije najviša, ali je najbrutalnija: "Divlja planina" koja ne oprašta pogreške
"Planina svih planina"
Možda nije najviša, ali je najbrutalnija: "Divlja planina" koja ne oprašta pogreške
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više
15 nasumičnih pitanja
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više
novac
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
kamikaze na cesti
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Iz Rijeke stiže inovacija u limenci: "Recepturu smo dotjerivali godinu dana. Htjeli smo napraviti nešto što ima okus pravog voća, ali i stav"
CRAFT NAPITAK
Iz Rijeke stiže inovacija u limenci: "Recepturu smo dotjerivali godinu dana. Htjeli smo napraviti nešto što ima okus pravog voća, ali i stav"
lifestyle
Ksenija Pajić u trapericama i bundi na zagrebačkoj špici 2025.
Ležerna i dotjerana
Ove traperice savršen su izbor za šetnju gradom, a Ksenija Pajić nosi ih uz kratku bundu
Tople dolčevite stvorene za jesenske i zimske kombinacije
TOPLO PLETIVO
15 dolčevita u kojima ćete provesti jesen i zimu, izgledaju mrak uz traperice
Najgori karcinomi: 5 najpodmuklijih vrsta raka koje gotovo nitko ne prepozna dok nije prekasno
Onkolozi upozoravaju
Najgori karcinomi: 5 najpodmuklijih vrsta raka koje gotovo nitko ne prepozna dok nije prekasno
sve
Ksenija Pajić u trapericama i bundi na zagrebačkoj špici 2025.
Ležerna i dotjerana
Ove traperice savršen su izbor za šetnju gradom, a Ksenija Pajić nosi ih uz kratku bundu
Tjedni jelovnik jela na žlicu od 10.11. do 16.11. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 toplih i finih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna
Bayern krenuo po Hajdukovog 19-godišnjeg prvotimca!
veliki talent
Bayern krenuo po Hajdukova 19-godišnjeg prvotimca! Izaslanik viđen na Poljudu
Keight Hotel Opatija
Taman za vikend

Bajna destinacija za izlet: Opatija zove na uživanje u čokoladi, adventu i najvećem unutarnjem bazenu u gradu

Bez obzira na to jeste li gost hotela, ili ne, nedjeljom možete svratiti na poseban ručak u restoran Pierrot, istražiti ponudu koja se temelji na lokalnim sastojcima te napuniti baterije za istraživanje predivne Opatije. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Fuliranje - 17 Aktualno
    Tko jede, zlo ne misli

    Vrijeme je za Fuliranje: Najbolji specijaliteti sa 16 kućica koje treba probati ovog adventa na Strossmayerovu trgu

  • Okruglice sa salsom Hrana i piće
    Od centra do Kvatrića

    Slano i slatko: 5 jela koja vrijedi probati na Adventu u Zagrebu

  • Keight Hotel Opatija Putovanja
    Taman za vikend

    Bajna destinacija za izlet: Opatija zove na uživanje u čokoladi, adventu i najvećem unutarnjem bazenu u gradu

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Želiš li prvi saznati
za povoljne aviokarte

Pripremi putovnicu
i prijavi se na naš newsletter
jer uskoro polijećemo ;)

Please don't insert text in the box below!
close