Novi zabavni vodeni park veličine pet nogometnih igrališta otvorio se u Njemačkoj, nedaleko od francuske granice. Nalazi se u Rustu, oko dva sata vožnje od aerodroma u Stuttgartu. Vodeni svijet nazvan je Rulantica, prema nordijskom otoku koji je kontroverzni bog Loki stvorio kako bi doveo ljude u iskušenje.

Park je podijeljen u devet zona koja nose imena: Rangnakor, Trølldal, Vinterhal i slično kako bi dodatno uveli posjetitelje u svijet mitologije. Umjesto tropskih palmi i gusara koji su glavna tema mnogih vodenih parkova, ovdje glavne uloge igraju Vikinzi i likovi iz skandinavskih legendi. Glavna maskota je Snorri, simpatična hobotnica koja na glavi nosi vikinšku kacigu.

Golemi vodeni park ima 25 različitih atrakcija, uključujući bazen s valovima i 17 tobogana na kojima ne nedostaje adrenalina.

"Ušao sam u nešto što izgleda poput prozirnog lijesa i prekrižio ruke preko prsa, kako su mi rekli, te pritisnuo zeleno dugme. Pitajući se u što sam se uvalio, vrata su se otvorila i uletio sam u cijev s vodom nevjerojatnom brzinom, a nakon nekoliko trenutaka pljusnuo sam u bazen. Osjećao sam se kao da me netko pustio s vodom u WC-u", kaže jedan od gostiju noovotovorenog parka. 

Rulantica - 6 Rulantica - 6 (Foto: Europa-Park)

Mnogima je omiljen tobogan Isbrekker, koji omogućuje i slobodan pad u vodu s visine od metra i pol, kao i Vinter Rytt, atrakcija na kojoj možete iskusiti bestežinsko stanje.

Rulantica je dizajnirana poput školjke, a temperatura ne pada ispod ugodna 32 °C. Umorite li se od kupanja, svratiti možete do Skog Lagune na koktel i opustiti se na whirlpool krevetima ili otići na ručak u jedan od restorana – podjednako je adrenalina i opuštajućih sadržaja.

Posjetitelji mogu prespavati u Krønasåru, hotelu s četiri zvjezdice koji je ujedno i muzej te nudi 276 soba i 28 apartmana. Pozornost plijeni likovima iz legendi i bajki, poput divovske morske zmije ili kostura.

Oni koji odluče prespavati u hotelu mogu doći sat vremena prije ostalih posjetitelja u zabavni vodeni park te se bez gužve nauživati svih atrakcija. Do deset sati navečer, kada se park zatvara, zasigurno svatko može pronaći nešto za sebe.

Zimski praznici u Berlinu? Povratne aviokarte iz Budimpešte za manje od 150 kuna Berlin Berlin, Njemačka - 1 Berlin, Njemačka - 2 +8 Berlin, Njemačka - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju