• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

Novi jelovnik Ane Grgić koji slavi ljeto, lokalne namirnice i gastroinovacije

Novi kulinarski trendovi, inovativan pristup, svježi proizvodi lokalnih dobavljača i poseban naglasak na održivost značajke su novoga jelovnika restorana Zinfandel's...

Punkufer avatar placeholder
punkufer.hr 18.07.2019 13:48 komentari
viber Created with Sketch.
Ljetni jelovnik restorana Zinfandel\'s - 10
Ljetni jelovnik restorana Zinfandel\'s - 10 (Foto:Arhiva hotela Esplanade)

Galerija Consommé od kozica, bambus, svježe kozice 8 Dimljeni juneći file, krumpir s tartufima, brokula, gel od tartufa 8 Oleander terasa 8 Ljetni brunch 8

U trendu Novi kviz općeg znanja - 15 15 pitanja Novi kviz općeg znanja: Jedan koji ćete raspetljati kao od šale Palmanova Utopija Na sat i pol od Hrvatske: Savršeni grad iz kojeg nije tako lako izići Nije svaki tvrdi sir parmezan I u Hrvatskoj Ono što kupujete u trgovinama vjerojatno je lažnjak: 11 vrste hrane na koju trebate pripaziti

Jučer je na osunčanoj terasi Oleander zagrebačkoga hotela Esplanade u sjeni maslina i oleandra, na raskošnom popodnevnom brunchu, uz odličnu glazbu DJ-a i ledene koktele Absolut, uzvanicima predstavljen novi inovativni jelovnik restorana Zinfandel's koji potpisuje šarmantna i talentirana šefica kuhinje Ana Grgić.

Tom su prigodom Ana i njezin tim mladih i kreativnih kuhara na ljetnome grilu i na nekoliko live cooking stanica pripremali pomno osmišljenu selekciju primamljivih jela i privlačnih zalogaja koji će se od ovog petka naći u novoj ponudi restorana Zinfandel's.

Nova selekcija tako predstavlja intrigantna, moderna i precizno oblikovana jela koja privlače zanimljivim poigravanjem okusa i namirnica. Kombinacija usoljenoga brancina s prahom od slavonskoga kulena, kamenice s emulzijom od bergamota, kvarnerski škamp u juhi od sušene paške janjetine s ušećerenim krumpirom, pečeno grožđe s mousseom od kozje skute i prahom od grožđa, juha od koprive s čipsom od crne riže, trlja od kamena s aloe verom ili consommé s bambusom i kozicama samo su neki od inovativnih spojeva s prepoznatljivim potpisom Ane Grgić koji su oduševili sve prisutne i tako potvrdili njezin status vrhunske šefice kuhinje.

Ljetni brunch Ljetni brunch (Foto: Arhiva hotela Esplanade)

Uz fine zalogaje, šarmantna ekipa restorana Zinfandel's na čelu s menadžerom restorana Stjepanom Okunom i sommelierom Ivanom Šnelerom gostima je poslužila odlična vina. Osvježavajući ledeni mjehurići šampanjca Moët & Chandon Ice Impérial, koje je za ovu priliku osigurala Miva galerija vina, u spoju s hladnim zalogajima pružili su uzvanicima savršen uvod u slasno ljetno druženje.

Aninu ljetnu gurmansku priču dodatno su naglasila vina najboljih domaćih vinarija. Istarski Benvenuti oduševio je uzvanike svojom selekcijom vina Malvazija istarska 2018., Anno Domini Teran 2016. i Corona Grande 2016. Nagrađivani Škrlet moslavačke vinarije Voštinić Klasnić i vina vinarije Stina s otoka Brača – Stina Plavac mali Majstor 2016., Stina Vugava 2018. i Stina Prošek 2012. – zaokružili su privlačne Anine zalogaje.

Carpaccio od školjki sv. Jakova Carpaccio od školjki sv. Jakova (Foto: Arhiva hotela Esplanade)

Uz spomenute kombinacije gosti su imali priliku kušati i carpaccio od školjki sv. Jakova koji je poslužio kao idealna podloga za voćni spoj marakuje i kupine. Anin je nagrađivani rižoto ovaj put pripremljen pred gostima, i to u morskome tonu, uz ukiseljeni motar, koji raste uz obalu mora, i botargu od tune, koja je dobivena postupcima sušenja i prešanja.

Botarga se poslužuje u obliku tankih listića radi intenziteta mediteranskih okusa koje pak savršeno zaokružuje vrhunsko domaće maslinovo ulje Nai 3.3. Ana priznaje da je grožđe slučajno završilo na grilu, ali je uz prave začine i nježnu kozju skutu osvojilo Zinfandel'sov kuharski tim na prvo kušanje, baš kao i juha od koprive koju i sami pripremaju za sebe kada im treba power booster prepun željeza i energije, poslužen uz hrskavu rižu i aromatičan gel od koprive.

Senzacionalni tatarski biftek koji se priprema pred gostima Senzacionalni tatarski biftek koji se priprema pred gostima (Foto: Arhiva hotela Esplanade)

Neke od namirnica, poput tripica sa slanutkom i čilijem ili zubaca s hrskavim lješnjacima i tartufima, Ana želi spasiti od zaborava i pretvoriti u nova, moderna jela koja trebaju biti zastupljenija u svakodnevnoj prehrani. Za novi jelovnik Ana uzima janjetinu obitelji Buretić s otoka Paga, koja tradiciju domaćih proizvoda njeguje već više od stotinu godina, a kombinira je u nekoliko jela, s pečenim mrkvama i sušenim cvijetom tikvice te s brokulom i gelom od tartufa, zbog toga što se jednostavno vodila idejom da se iskoristi što više dijelova mesa, a sve u svrhu održivosti.

„Kreirajući novi jelovnik vodila sam se idejom da jela budu svježa, kreativna, zabavna i lagana, ali s velikim naglaskom na poštivanje nutritivnih vrijednosti i nužnost održivosti. Kao dugogodišnja ambasadorica WWF-ove svjetske inicijative nastavljam s kampanjom Fish Forward, pa sam nakon Le Bistroa i u ovaj jelovnik među predjela uvrstila kvarnerske škampe, samo u novoj kombinaciji.

Oleander terasa Oleander terasa (Foto: Arhiva hotela Esplanade)

Naime, ovi škampi love se vršama u podvelebitskom kanalu, čime se štiti mikroekosustav, ali se i potiču mali ribari da se bave ovom djelatnošću. Uz to, moja je sljedeća misija maksimalna iskoristivost svake namirnice u procesu pripreme hrane da bi se količina otpada koja nastaje tijekom pripreme jela smanjila na najmanju moguću mjeru”, istaknula je Ana.

Vodeći se time, predstavnici svjetske organizacije za zaštitu prirode WWF ukazali su okupljenima na problematiku otpada od hrane i najavili novi zajednički projekt na kojem intenzivno rade s hotelom Esplanade. Direktorica komunikacija u WWF Adriji Petra Boić Petrač tom je prilikom izjavila: „Hotel Esplanade se odvažio, i to kao prvi u regiji, u suradnji s WWF-om, poduzeti velik korak prema smanjenju otpada od hrane koji predstavlja velik izazov u kvalitetnom upravljanju sektorom hrane i pića u hotelijerstvu.

Confit od pačjeg batka, kelj, pačja prsa, crna leća, umak od anisa Confit od pačjeg batka, kelj, pačja prsa, crna leća, umak od anisa (Foto: Arhiva hotela Esplanade)  

Otpad svojom ogromnom količinom i zagađenjem u svijetu ne predstavlja samo vrlo ozbiljan ekološki problem već i vrlo osjetljiv socijalni čimbenik, pri čemu na jednoj strani hranu bacamo, a na drugoj imamo gladne. Vodeći se politikom odgovornoga poslovanja, hotel Esplanade uskoro će predstaviti prve rezultate i konkretne korake koji su poduzeti u svrhu smanjenja nastanka otpada, o čemu je veliku brigu vodila upravo šefica kuhinje Ana Grgić prilikom kreiranja ovoga jelovnika. Veselimo se uskoro predstaviti detalje projekta i nadamo se da će ova ukusna, ali i ekološki održiva priča, nadahnuti mnoge institucije i pojedince da razmišljaju i žive održivo.”

Uz novu ljetnu ponudu à la carte tu su i poznati klasici koji su već godinama neizostavan dio jelovnika, poput Cezar salate, jadranskog brancina pečenog u kori od soli, tatarskog bifteka koji se priprema pred gostom, ili pak legendarnih zapečenih Esplanade štrukla, pripremanih prema tradicionalnom receptu. Jelovnik u svojoj stalnoj ponudi nudi i ekskluzivni beluga kavijar poslužen uz tople bline, vrhnje i začinsko bilje.

Crème brûlée od borovnica, snijeg od bazge, gel od borovnica, menta Crème brûlée od borovnica, snijeg od bazge, gel od borovnica, menta (Foto: Arhiva hotela Esplanade)

Gosti koji su na bezglutenskom režimu prehrane s povjerenjem mogu posjetiti restoran Zinfandel's koji nudi četiri slijeda bezglutenskih jela certificiranih prvim Bosk gluten-free certifikatom u Hrvatskoj. Za sve one koji žele doživjeti savršene spojeve okusa i nenadmašno iskustvo objedovanja, Ana je složila pomno birane degustacijske jelovnike od četiri, pet i šest sljedova jela.

Anin slastičarski tim odlučio je bezvremenskim slastičarskim klasicima udahnuti dozu iznenađenja, pa se tako žele od jagode savršeno spojio s bosiljkom i maslinovim uljem, tiramisu ovoga puta dolazi u kombinaciji s mangom i timutskim paprom, dok se crème brûlée sa sezonskim borovnicama zaledio pod snijegom od bazge. Za one koji ipak vole igrati na sigurno pravi je izbor prhki čokoladni tuile punjen kremom od naranče uz kakao.

Nagrađivani rižoto Nagrađivani rižoto (Foto: Arhiva hotela Esplanade)

Za lakši odabir i snalaženje u jelovniku, sva su jela označena posebnim gluten-free, vege ili halal oznakama.

Uz to, restoran gostima nudi superbrzi internet, uslugu Press Reader Hot Zone uz besplatno preuzimanje i pregledavanje više od 7000 domaćih i stranih novina i časopisa te jedinstvene jelovnike na iPad uređajima s vjernim fotografijama jela.

Nezaboravno gurmansko iskustvo upotpunjuje karta vrhunskih šampanjaca i vina iz Hrvatske i svijeta, a šarmantni sommelier Ivan Šneler pažljivo će za goste preporučiti prava vina kako bi savršeno odgovarala odabranim jelima.

Za darivanje gostiju na predstavljanju jelovnika pobrinula se vinarija Krauthaker iz Kutjeva poklonivši svoj Merlot, koji je ujedno i kućno vino hotela Esplanade, kao mali znak pažnje i fini podsjetnik na ovo ljetno druženje.

Uz raskošnu fine dining ponudu, otmjen ugođaj i šarmantnu uslugu, restoran Zinfandel's i njegova zelena oaza, terasa Oleander, i ovoga će ljeta biti najfinije mjesto susreta za Zagrepčane i goste hotela. Uživanje u srcu grada novim je jelovnikom dobilo novu dimenziju.

Najdublji bazen na svijetu nalazi se u Italiji Zanimljivosti Na 2 i pol sata od Hrvatske: Najdublji bazen na svijetu u koji se prste usude umočiti samo najbolji plivači

  • #gdje sjesti
  • #zinfandel's
  • #ana grgić
  • #esplanade
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Wellness u dvorcu: plemićki odmor neočekivano blizu
Oglas
Wellness u dvorcu: plemićki odmor neočekivano blizu
Baš naš Advent ponuda i program 2025.
Baš naš Advent
Jela koja ćemo jesti na glavnom zagrebačkom trgu ovog adventa
Nije sve u punjenju: Jeste li već kušali rumunjske krafne?
Gogoši
Nije sve u punjenju: Jeste li već kušali rumunjske krafne?
11 vrsta hrane koja se najviše krivotvori: Ono što kupujete u trgovinama vjerojatno je lažnjak
I u Hrvatskoj
Ono što kupujete u trgovinama vjerojatno je lažnjak: 11 vrste hrane na koju trebate pripaziti
Longyearbyen na Svalbardu: Grad u kojem su zabranjene mačke i umiranje
Nije za zimogrozne
Život na sjeveru: Grad u kojem je zabranjeno imati mačku i umrijeti
Gdje dočekati 2026.? Tri nova razloga da pobjegnete iz rutine i uđete u godinu uz stil, glazbu i wellness
Sretna, sretnija...
Gdje dočekati 2026.? Tri nova razloga da pobjegnete iz rutine i uđete u godinu uz stil, glazbu i wellness
Novi kviz općeg znanja: Jedan koji ćete raspetljati kao od šale
15 pitanja
Novi kviz općeg znanja: Jedan koji ćete raspetljati kao od šale
Na 3 sata od Zagreba: Savršeni grad iz kojeg nije "tako lako" izići
Utopija
Na sat i pol od Hrvatske: Savršeni grad iz kojeg nije tako lako izići
Svinjski file u umaku od piva i luka: Rakošno jelo gotovo za samo 45 minuta recept
Umak iz raja
Svinjski file u umaku od piva i luka: Raskošno jelo gotovo za samo 45 minuta
Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti
Ultra-prerađeno
Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti
"Ajme majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike
Zamke za turiste?
"Ajme, majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike
Kviz općeg znanja: Za one koji preziru mrak neznanja
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Samo će rijetki imati sve točno

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Provjereno ekskluzivno donosi! Marko Perković Thompson ima dva ilegalna objekta
Ekskluzivno
Provjereno otkriva: Thompsonovi objekti u Čavoglavama izgrađeni bez ijednog dokumenta
Horor na istoku Hrvatske: Odgojiteljica uhićena zbog upoznavanja djece s pornografijom
MLAĐA OSOBA
Horor na istoku Hrvatske: Odgojiteljica uhićena zbog širenja dječje pornografije
U Zagrebu izbodena časna sestra: Završila u bolnici, pokrenuta istraga
Policija na terenu
Novi detalji napada na časnu sestru: Sama došla u bolnicu, otkriveno u kakvom je stanju
show
Preminuo Shpat Kasapi
kolege u šoku
Glazbena zvijezda iznenada preminula u 41. godini, iza sebe je ostavio suprugu i sina
Danijela Dvornik pokazala dnevni boravak koji je ukrasila za blagdane
''naradila sam se!''
Danijela Dvornik pokazala svoj dnevni boravak: ''Traje ova moja generalka!''
Objavljen program dočeka Nove 2026. u Zagrebu
Tko su izvođači?
Zna se tko će u Zagrebu nastupati na dočeku Nove 2026.!
zdravlje
Što se događa s vašim krvnim tlakom kada uzimate dodatke vitamina D?
Evo što pokazuju istraživanja
Što se događa s vašim krvnim tlakom kada uzimate dodatke vitamina D?
Vratna kralježnica: Simptomi koji otkrivaju da je problem puno veći nego što mislite!
Jedan od najosjetljivijih dijelova tijela
Vratna kralježnica: Simptomi koji otkrivaju da je problem puno veći nego što mislite!
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
zabava
Prizor u Bosni natjerao ga je da se okrene i sve snimi! Pogledajte zašto
Urnebesno
Prizor u Bosni natjerao ga je da se okrene i sve snimi! Pogledajte zašto
"Bruka i sramota": Pokazala stepenice od 1600 eura, cijela regija je traži ime majstora
Kako je to moguće?
"Bruka i sramota": Pokazala stepenice od 1600 eura, cijela regija je traži ime majstora
U ovom selu uz tradiciju prihvaćaju i modernu, a scena je neke nasmijala do suza
Urnebesno
U ovom selu uz tradiciju prihvaćaju i modernu, a scena je neke nasmijala do suza
tech
Novi tragovi ukazuju na nešto neočekivano o povijesti nastanjivosti Marsa
Dosad se vjerovalo drugačije
Novi tragovi ukazuju na nešto neočekivano o povijesti nastanjivosti Marsa
Rimac pokazao kako napreduju robotaksiji: Htjeli ste ih vidjeti? Evo ih!
Odgovorio kritičarima
Rimac pokazao kako napreduju robotaksiji: Htjeli ste ih vidjeti? Evo ih!
Rusi počeli dronovima loviti ukrajinske zrakoplove i helikoptere: "To je velika prijetnja i svakim danom postaje veći problem"
Nova primjena
Rusi počeli dronovima loviti ukrajinske zrakoplove i helikoptere: "To je velika prijetnja i svakim danom postaje veći problem"
sport
Procurio izgled dresa Vatrenih za Svjetsko prvenstvo nakon izlaska iz tvornice
GOTOV DIZAJN
FOTO Procurio izgled dresa Vatrenih za Svjetsko prvenstvo nakon izlaska iz tvornice
Skandal pred Svjetsko prvenstvo! Država koja se plasirala odlučila je bojkotirati ždrijeb
opa!
Skandal prije Svjetskog prvenstva! Država koja se plasirala odlučila je bojkotirati ždrijeb
Teška ozljeda Hajdukova dragulja, ove godine više neće zaigrati
KUD BAŠ ON?
Teška ozljeda Hajdukova dragulja, ove godine više neće zaigrati
tv
Skrivena sudbina: Možda ima nade - hoće li ga uspjeti spasiti?
SKRIVENA SUDBINA
Skrivena sudbina: Možda ima nade - hoće li ga uspjeti spasiti?
MasterChef: U stres test stiže gost sa inspirativnom pričom! Što je pripremio za kandidate?
VEČERAS!
U stres test stiže gost sa inspirativnom pričom! Što je pripremio za kandidate?
U dobru i zlu: Je li plan zaista tako dobar?
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Je li plan zaista tako dobar?
putovanja
Novi kviz općeg znanja: Jedan koji ćete raspetljati kao od šale
15 pitanja
Novi kviz općeg znanja: Jedan koji ćete raspetljati kao od šale
Na 3 sata od Zagreba: Savršeni grad iz kojeg nije "tako lako" izići
Utopija
Na sat i pol od Hrvatske: Savršeni grad iz kojeg nije tako lako izići
11 vrsta hrane koja se najviše krivotvori: Ono što kupujete u trgovinama vjerojatno je lažnjak
I u Hrvatskoj
Ono što kupujete u trgovinama vjerojatno je lažnjak: 11 vrste hrane na koju trebate pripaziti
novac
Tvrtka žene kontroverznog ugostitelja dobila održavanje LNG broda vrijedno 4,72 milijuna eura
Milijuni tvrtki s jednim zaposlenim
Tvrtka žene kontroverznog ugostitelja dobila održavanje LNG broda vrijedno 4,72 milijuna eura
Istražili smo: Kako su poslovale državne tvrtke čiji su direktori smijenjeni u jednom danu?
Iznenađujuće
Istražili smo: Kako su poslovale državne tvrtke čiji su direktori smijenjeni u jednom danu?
Jedna od najopasnijih država i dalje privlači brojne turiste: "Morate spavati unutar sigurne zone. Nije za one sa slabim srcem"
Turistički procvat
Jedna od najopasnijih država i dalje privlači brojne turiste: "Morate spavati unutar sigurne zone. Nije za one sa slabim srcem"
lifestyle
Zagreb špica: Thom Browne torba u obliku psa u street style izdanju
Ne, oči vas ne varaju
Torbi koju smo ugledali u centru Zagreba jedni se dive, a drugi čude – baš je fascinantna
Kolač mjeseca studenog: Kolač od maka i vanilije
Kolač od maka
U studenom ste najviše pretraživale recept za ovakav kolač, božanstveno je kremast
Davorka Dalić u crnom puloveru i sivim hlačama
LIJEPO I NENAMETLJIVO
Davorka Dalić spojila je čupavi pulover i raskošne hlače, rezultat je lijepo i nenametljivo svečano izdanje
sve
Zagreb špica: Thom Browne torba u obliku psa u street style izdanju
Ne, oči vas ne varaju
Torbi koju smo ugledali u centru Zagreba jedni se dive, a drugi čude – baš je fascinantna
Kolač mjeseca studenog: Kolač od maka i vanilije
Kolač od maka
U studenom ste najviše pretraživale recept za ovakav kolač, božanstveno je kremast
Preminuo Shpat Kasapi
kolege u šoku
Glazbena zvijezda iznenada preminula u 41. godini, iza sebe je ostavio suprugu i sina
Šampanjska gala večera - 1
Ekskluzivna kuhinja

Zinfandel's: Gala večera s Michelinovom zvjezdicom

Na pomno osmišljenom jelovniku naći će se pet sljedova inovativnih i privlačnih francuskih okusa, a slasnu gozbu delicija popratit će odabrana selekcija vrhunskih šampanjaca...

NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Šampanjska gala večera - 1 Hrana i piće
    Ekskluzivna kuhinja

    Zinfandel's: Gala večera s Michelinovom zvjezdicom

  • Restoran 1444, Mokrice Aktualno
    Doživljaj za nepce

    Zimska čarolija u dvorcu Mokrice: Gastronomske simfonije Restorana 1444 dvorca Mokrice!

  • Fooling Around - 17 Aktualno
    Fooling Around

    Najelegantnija adventska lokacija u Zagrebu: Vrhunski barovi i restorani stižu na Oleander terasu hotela Esplanade

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Pun ti je kufer
uvijek istih priča i tema?

Prijavi se na naš
newsletter
i vidjet ćeš
da ćemo kliknuti ;)

Please don't insert text in the box below!
close