Jednostavan recept za ukusan obrok poput ovog dobro je uvijek imati pri ruci, a osobito tijekom radnog tjedna ili bar onaj dan u kojem morate sve obveze odraditi istovremeno, pa dolazite kući kasno i najčešće gladni i razdražljivi.

Za ove divno kremaste njoke s piletinom i pestom ne trebaju vam nikakvi posebni sastojci za koje se morate voziti na drugi kraj grada, a fini, topli, domaći obrok put od štednjaka do stola prijeći će za samo pola sata. Količina sastojaka iz ovoga recepta nahranit će četvero gladnih.

Sastojci za kremaste njoke s piletinom i pestom:

  • 500 g njoka od krumpira
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 500 g pilećih fileta
  • 3 ljutike ili 1 manji luk, narezan na tanko
  • 300 ml vrhnja za kuhanje
  • 60 g mladog špinata
  • 150 g smrznutog graška
  • 100 g pesta od bosiljka
  • 1 žlica prženih pinjola, za posluživanje, po želji
  • listovi svježeg bosiljka, za posluživanje, po želji

Priprema kremastih njoka s piletinom i pestom:

  1. Skuhajte njoke u velikom loncu posoljene vode prema uputama na pakiranju. Ocijedite, isperite hladnom vodom i ostavite sa strane.
  2. U većoj tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Posolite i popaprite piletinu pa je pržite dok ne počne dobivati lijepu boju. Okrenite meso i ubacite ljutiku u tavu. Pržite još 2 minute pa prebacite piletinu na tanjur i ostavite sa strane.
  3. U tavu u kojoj ste pržili piletinu dodajte vrhnje i kuhajte dok ne zavrije. Potom smanjite vatru i kuhajte još dvije minute pa dodajte grašak i špinat. Kuhajte dvije minute pa umiješajte njoke i pesto. Začinite i kuhajte još dvije minute uz povremeno miješanje.Vratite piletinu u tavu. Prokuhajte u umaku jednu minutu i ugasite.
  4. Poslužite. Po želji pospite pinjolima i listićima svježeg bosiljka.

Trikovi za savršene njoke: Pogreške zbog kojih su tvrdi, žilavi - ili nedovoljno ukusni Gnocci alla sorrentina Pečeni njoki s gljivama i povrćem Njoki +2 Njoki
 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju