• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #punkufer preporuka

Nenametljiva dominacija: Eksplozija okusa Latinske Amerike na tanjuru restorana sa zagrebačkog Kvatrića

Da bi jelo nahranilo um, dušu i tijelo, potrebno je dvoje: namirnice vrhunske kvalitete i dobar chef. Na manje se ne pristaje.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 9.04.2024 10:34 komentari
viber Created with Sketch.
Zagrebački restoran El Toro
Zagrebački restoran El Toro (Foto:Pavao Bobinac/Nova Studio)

Galerija Zagrebački restoran El Toro - 25 22 Biftek sa žara 22 Biftek sa žara 22 Biftek sa žara 22

U trendu Zgornje Jezersko neotkriveni je biser Slovenije Za vikend-izlet Skriveni zimski raj na manje od dva sata od granice koji turisti još uvijek nisu otkrili Piletina i gljive u finom umaku Tjedni jelovnik Fino, brzo i bez puno kompliciranja: 7 jela za svaki dan ovoga tjedna idealnih za zimu Autobahn Neke su i protuzakonite 10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...

 Nedaleko od glavne ceste koja vodi od Karlovca do naselja Rečica, na plodnim pokupskim ravnicama smjestila se farma junadi Šumbar. Izgrađena je po standardima otvorenih štala koje su se pokazale najboljima za uzgoj tovnih goveda, ali i koje zadovoljavaju sve uvjete dobrobiti životinja. Tako, kažu nam, izgledaju i moderne štale u Nizozemskoj ili Njemačkoj, zemljama koje postavljaju standarde govedarske proizvodnje.

Da bi se tržištu zahtjevnog nepca i teškog na pohvalama moglo ponuditi svježe meso vrhunske kvalitete, potrebna je vrhunska mesna sirovina.

Njihovo poslovanje pokriva cjelokupni proces od polja do stola. Na gotovo 900 hektara zemlje sami uzgajaju žitarice za prehranu stoke, a svaki dan priprema im se svježa hrana. Osim kvalitetne ishrane stoke, koja osigurava i kvalitetno meso koje se u konačnici nađe na stolu, time osiguravaju otpornost tvrtke na tržišna kretanja, ali i sigurnost i nadzor nad svakim segmentom proizvodnje.

Farma junadi Šumbar Farma junadi Šumbar (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

''Budući da je balansirana hranidba od presudnog značaja za najbolje rezultate tova junadi, vodimo brigu o kvalitetnoj stočnoj hrani. Svakodnevno se na osnovi propisanih receptura priprema svježa hrana", priča nam Kristina Glodić iz odnosa s javnošću Grupe Pivac i dodaje: "Kontroliranom ishranom osiguravamo pozitivne učinke na zdravlje životinja i tako za svoje kupce osiguravamo proizvode visoke nutritivne vrijednosti i vrhunske kvalitete."

Miješanje hrane i priprema obroka za 1800 grla junadi tek je početak svakodnevnog posla za dvadesetak ljudi koji rade na farmi. Prvi blok štala, prisjećaju se, napravljen je davnih 60-ih godina prošlog stoljeća. Uzgoj junadi znači cjelodnevnu brigu o životinjama na farmi – od hranjenja, čišćenja i nadzora do brige o zdravstvenom stanju. Nema predaha.

Farma junadi Šumbar Farma junadi Šumbar (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

"Bavljenje poljoprivredom posao je koji se radi cijelog dana, od rane zore, sedam dana u tjednu, dvanaest mjeseci godišnje. Svakako zahtijeva mnogo upornosti i uloženog truda, ali se zato višestruko vraća, prije svega jer tako stvaramo vrhunske proizvode, ali i zbog ponosa koji osjećamo jer time ujedno jačamo domaće stočarstvo i poljoprivredu, ali i cjelokupno hrvatsko gospodarstvo", naglašava Kristina.

Vode se krilaticom "Lokalno je najbolje" i ističu kako stalno prate i implementiraju najnovije tehnološke trendove kako bi na tržište stigli samo proizvodi vrhunske kvalitete, a to je godišnje više od 3500 tona svježeg mesa - spoj stoljetne hrvatske tradicije proizvodnje hrane i zahtjeva suvremenog tržišta.

  Kristina Glodić iz odnosa s javnošću Grupe Pivac Kristina Glodić iz odnosa s javnošću Grupe Pivac (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Kako bi njihovo meso završilo na tanjurima najzahtjevnijih i najatraktivnijih gastronomskih destinacija širom Hrvatske, tu pomaže Metro, s kojim Grupu Pivac veže uspješna suradnja duža od 20 godina i na njoj su jako zahvalni.

"Kao lider na HoReCa tržištu, Metro je glavni kanal kojim naši proizvodi stižu na stolove vodećih hotela i restorana diljem Hrvatske, a time i do zahtjevnih kupaca koji znaju prepoznati izvrsnost i kvalitetu. Kako bismo ispunili ta visoka očekivanja, na našoj farmi za ovu namjenu pažljivo selekcioniramo sirovinu upravo za Metro i njegove kupce", ističe Kristina.

Zahvaljujući Metrou premium meso Grupe Pivac svježe stiže i do restorana El Toro na zagrebačkom Kvatriću u kojem nas s ulaza pozdravlja spektakularna zlatna skulptura bika, po kojem je to mjesto dobilo ime i koja nam daje naslutiti kakvo nas gastronomsko iskustvo u njemu očekuje.

Biftek sa žara Biftek sa žara (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Među specijalnim jelima koja možemo kušati u njihovoj ponudi delicija s latinoameričkim twistom chef Luka Gajdak ističe biftek sa žara dorađen u posebnoj kopa peći koja sočnom mesu daje aromu dima. Poslužen na kremi od cvjetače i uz tortice od krumpira, gurmanski doživljaj tanjura uz meso dodatno će oplemeniti i šparoge kao proljetna namirnica specifične teksture i okusa koja se fenomenalno sljubljuje s raznim okusima.

Biftek sa žara Biftek sa žara (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Osim što je meso glavna namirnica koja na šarenom tanjuru sasvim nenametljivo već na prvu pokazuje svoju dominaciju, osim savršenog tajminga u pripremi, idealne temperaturu i pravih začina, chef Luka Gajdak otkrio nam je koji je glavni uvjet za kvalitetno i ukusno jelo: "Kvaliteta namirnica apsolutno je na prvom mjestu, a kod ovog nam je jela najvažnije kvalitetno meso. Svaka namirnica što je bolje kvalitete, to je jelo uspješnije, a kad imamo više namirnica vrhunske klase na okupu, to će jelo biti bolje samo po sebi."

Chef Luka Gajdak Chef Luka Gajdak (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Kad su kvalitetne namirnice u pitanju, okreću se domaćim OPG-ovima, a u tom im je smislu najbolja podrška Metro: "Na meniju pokušavamo što više ukomponirati male proizvođače, a tu nastupa Metro. Surađujemo već duži niz godina i izrazito smo zadovoljni uslugom. Uvijek imamo na raspolaganju svježe namirnice – meso iz OPG-ova, svježu ribu iz ribarnice, što se povrća tiče, uvijek nam je dostupno i vrhunske je kvalitete, mi smo jako zadovoljni", rekao je chef Luka.

Svježa riba jedna je od glavnih zvijezda njihovih hladnih predjela. Upravo zbog toga su brancin tiradito i ceviche od kozica gastronomski spektakli koje, kako tvrdi mlada ekipa ovog restorana, morate kušati. "Argentinske kozice marinirane u čiliju poslužuju se uz emulziju od citrusa uz mango mariniran u medu, pestu i octu. Za dodatni okus i izgled jela dodajemo još čili, pesto i lučice", ističe chef.

Njihovi prepoznatljivi tacosi i nachosi poslužuju se po sharing konceptu prema kojem svatko za stolom ima priliku probati što želi. Kroz začine, namirnice i okuse koji se sljubljuju u ovim hvalevrijednim delicijama, El Toro iz srca Zagreba okusima nas vodi sve do Argentine, Perua, Čilea i Urugvaja.

Od interijera do namirnica na meniju, svaki detalj ove primamljive gastrodestinacije koja se može pohvaliti Michelinovom preporukom dio je slagalice koja nas prepušta potpunom užitku i svakom osjetilu nudi iskustvo koje vrijedi doživjeti. Mlada i predana ekipa na čelu s glavnim chefom Lukom Gajdakom ustrajna je u svom radu i predana u misiji da svaki gost iz njihova restorana izađe zadovoljna nepca i s osmijehom na licu.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom METRO po najvišim profesionalnim standardima.

  • #punkufer preporuka
  • #Metro 2024
  • #Metro
  • #el toro
  • #grupa pivac
  • #Metro chef
  • #Svježe namirnice
viber Created with Sketch.
!Komentari su onemogućeni za ovaj članak.
inspirativno najčitanije
Kad okusi postanu identitet: dobro došli u Europsku regiju gastronomije 2026.
Oglas
Kad okusi postanu identitet: dobro došli u Europsku regiju gastronomije 2026.
Krumpir kao glavna zvijezda stola: Hasselback krumpir sa slaninom zapečen u vrhnju
Jako fino
Krumpir kao glavna zvijezda stola: Hasselback krumpir sa slaninom zapečen u vrhnju
"Ovako se oblačim za izlazak iz kuće na –64°C": Kako žive ljudi u najhladnijem gradu na svijetu
Nije im lako
"Ovako se oblačim za izlazak iz kuće na –64°C": Kako žive ljudi u najhladnijem gradu na svijetu
Bez "kemije", rafiniranog šećera i brašna: Zagrebačka adresa na koju se ide po zdrave kolače i grickalice za blagdane
Domaće i slasno
Bez "kemije", rafiniranog šećera i brašna: Zagrebačka adresa na koju se ide po zdrave kolače i grickalice za blagdane
Europski narod koji nije poput ostalih: Svatko plaća svoje, a iskrenost im je na granici s bezobrazlukom
(Ne)pomirljive razlike
Europski narod koji nije poput ostalih: Svatko plaća svoje, a iskrenost im je na granici s bezobrazlukom
Medeni kruh, gingerbread ili kolač od medenjaka: Divan ma kako ga nazvali
Starinski kolači
Recept za kolač od medenjaka: Savršen spoj začina, meki biskvit i dašak nostalgije
Skriveni zimski raj na 2 i pol sata od Zagreba koji turisti još uvijek nisu otkrili
Za vikend-izlet
Skriveni zimski raj na manje od dva sata od granice koji turisti još uvijek nisu otkrili
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
Neke su i protuzakonite
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa
S hrskavom kožicom
Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
Tjedni jelovnik brza jela od 15.12. do 21.12. 2025.
Tjedni jelovnik
Fino, brzo i bez puno kompliciranja: 7 jela za svaki dan ovoga tjedna idealnih za zimu
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Strava u Međimurju: Žena zvala policiju jer ju brat zlostavlja, umro je tijekom njihove intervencije
napao i službenike
Strava u Međimurju: Žena zvala policiju jer ju brat zlostavlja, umro tijekom intervencije
Kakav bezobrazluk: Automobilom vozio kroz grobove
Kakav bezobrazluk
VIDEO Kruži snimka s groblja, građani u šoku: "Svašta smo znali vidjeti po groblju, ali ovo je za ne povjerovat"
Prikuplja se novac za muškarca koji je spriječio napadača na plaži Bondi
POKRENUTA KAMPANJA
Milijarder uplatio 100 tisuća dolara heroju s plaže! "Umrijet ću, reci mojoj obitelji..."
show
Marijan Kustić i Nika Perenčević potvrdili vezu?
bili u društvu Dalića
Više ne skrivaju vezu? Predsjednik HNS-a i jedna od najbogatijih Hrvatica snimljeni zajedno na koncertu!
Nicolas Ypil u polufinalu showa Supertalent
suza suzu stiže
Pet godina živi daleko od svoje obitelji, ekipa Supertalenta priredila mu je iznenađenje koje nikad neće zaboraviti!
Pronađeni mrtvi slavni holivudski redatelj i njegova supruga: Sumnja se na ubojstvo
Istraga u tijeku
Pronađeni mrtvi slavni holivudski redatelj i njegova supruga: Sumnja se na ubojstvo
zdravlje
Naknada za tjelesno oštećenje zbog bolesti: Tko ima pravo na nju?
Sve što trebate znati
Naknada za tjelesno oštećenje zbog bolesti: Tko ima pravo na nju?
KOPB simptomi: 8 upozorenja koja nikako ne smijete zanemariti
Među 10 je najčešćih uzroka smrti
KOPB simptomi: 8 upozorenja koja nikako ne smijete zanemariti
Zašto urin smrdi na ribu ili amonijak i što to znači za vaše zdravlje?
Od hrane do ozbiljnih bolesti
Zašto urin smrdi na ribu ili amonijak i što to znači za vaše zdravlje?
zabava
Neobičan posjetitelj zgrozio kupce trgovine! Pogledajte tko se sakrio među peciva
Pronađite uljeza
Neobičan posjetitelj zgrozio kupce trgovine! Pogledajte tko se sakrio među peciva
Pogledao kroz prozor na zgradi, a ono što je vidio morao je podijeliti s drugima
Zanimljivo
Pogledao kroz prozor na zgradi, a ono što je vidio morao je podijeliti s drugima
Kakva šteta! Neoprez doveo do katastrofe zbog koje su mnogi proplakali
Jao...
Kakva šteta! Neoprez doveo do katastrofe zbog koje su mnogi proplakali
tech
Američka vojska će se za veću ubojitost na bojištu oslanjati na umjetnu inteligenciju, a Googleov Gemini je prvi u redu
AI će odlučivati o životima?
Američka vojska će se za veću ubojitost na bojištu oslanjati na umjetnu inteligenciju, a Googleov Gemini je prvi u redu
Bila je domina, no sad je velika tech poduzetnica: Ova žena odlučila je doista stati na kraj osvetničkoj pornografiji
Primoralo ju osobno iskustvo
Procurile eksplicitne fotografije bivše domine, njezin potez nakon toga danas pomaže mnogima
Otkriće NASA-e: Zemlja ovo u 100 godina nije doživjela, dogodit će se uskoro
Jedinstven događaj
Otkriće NASA-e: Zemlja ovo u 100 godina nije doživjela, dogodit će se uskoro
sport
Trumpov sin podijelio objavu o Novaku Đokoviću nakon napada u Australiji
Ovo je odjeknulo
FOTO Trumpov sin podijelio objavu o Đokoviću nakon masakra u Australiji
Joško Jeličić: "Uz dužno poštovanje Fruku, Jagušiću i nekadašnjem Livaji, Bennacer je druga kategorija..."
Naklonio se
Jeličić: "Uz dužno poštovanje Fruku, Jagušiću i nekadašnjem Livaji, on je druga kategorija..."
Fruk ima novu destinaciju, Rijeka već spremila zamjenu: Stiže li zvijezda Vatrenih s Eura u Francuskoj?
BIT ĆE POSLA
Fruk ima novu destinaciju, Rijeka već spremila zamjenu: Stiže li zvijezda Vatrenih s Eura u Francuskoj?
tv
Supertalent: Poznati svi finalisti 12. sezone Supertalenta!
ARENA ZAGREB IH ČEKA!
Poznati svi finalisti 12. sezone Supertalenta!
Supertalent: Polufinalni nastup u dvanaestoj sezoni Supertalenta - Nicolas Ypil
ČISTA EMOCIJA!
Svjedok mu je cijela Hrvatska da je Nicolas nova glazbena zvijezda!
U dobru i zlu: Rekao je da će napraviti sve da pomogne, ali na ovo ne želi pristati
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Rekao je da će napraviti sve da pomogne, ali na ovo ne želi pristati
putovanja
Skriveni zimski raj na 2 i pol sata od Zagreba koji turisti još uvijek nisu otkrili
Za vikend-izlet
Skriveni zimski raj na manje od dva sata od granice koji turisti još uvijek nisu otkrili
Tjedni jelovnik brza jela od 15.12. do 21.12. 2025.
Tjedni jelovnik
Fino, brzo i bez puno kompliciranja: 7 jela za svaki dan ovoga tjedna idealnih za zimu
Pogledajte spust najdužom stazom za sanjkanje u Europi: 60 minuta sreće zbog kojih treba vući sanjke dva i pol sata po snijegu i vjetru
Fijuuu!
Pogledajte spust najdužom stazom za sanjkanje u Europi: 60 minuta sreće zbog kojih treba vući sanjke dva i pol sata po snijegu i vjetru
novac
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Slovenac hakirao ruter i putem YouTubea dobio gotovo milijun eura
uspjeh iz susjedstva
Slovenac hakirao ruter i putem YouTubea dobio gotovo milijun eura
30 hrvatskih tvrtki upitali smo kolike božićnice isplaćuju. Neke daju i 13. plaću
šaroliki iznosi
30 hrvatskih tvrtki upitali smo kolike božićnice isplaćuju. Neke daju i 13. plaću
lifestyle
Recept za limunčiće
Prefini
Ovog Božića svi rade limunčiće, evo provjereni recept
Sonja Jandroković u cipelama s leopardovim uzorkom
BAŠ SU EFEKTNE
Sonja Jandroković u cipelama koje najavljuju odvažan zimski trend
Zagreb špica: Klasične crne čizme u street style izdanju
KOMBINACIJA ZA PETICU
Čizme ljepotice iz Zagreba možda nisu hit, ali ni jedan trend ne može im ništa
sve
Recept za limunčiće
Prefini
Ovog Božića svi rade limunčiće, evo provjereni recept
Trumpov sin podijelio objavu o Novaku Đokoviću nakon napada u Australiji
Ovo je odjeknulo
FOTO Trumpov sin podijelio objavu o Đokoviću nakon masakra u Australiji
Marijan Kustić i Nika Perenčević potvrdili vezu?
bili u društvu Dalića
Više ne skrivaju vezu? Predsjednik HNS-a i jedna od najbogatijih Hrvatica snimljeni zajedno na koncertu!
Burgeri Tomino burger bara
Pokrovitelj Metro

Od Pakoštana preko Zagreba do New Yorka: Njihova peciva za burger od fermentiranog tijesta dobivaju novu dimenziju u rukama diplomiranog kriminalista

Čini se kako su za dobru priču potrebni dobar kriminalist i dobra peciva za burger. Imamo i jedno i drugo. I treće – dobru priču. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

close