• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #punkufer preporuka

Nenametljiva dominacija: Eksplozija okusa Latinske Amerike na tanjuru restorana sa zagrebačkog Kvatrića

Da bi jelo nahranilo um, dušu i tijelo, potrebno je dvoje: namirnice vrhunske kvalitete i dobar chef. Na manje se ne pristaje.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 9.04.2024 10:34 komentari
viber Created with Sketch.
Zagrebački restoran El Toro
Zagrebački restoran El Toro (Foto:Pavao Bobinac/Nova Studio)

Galerija Zagrebački restoran El Toro - 25 22 Biftek sa žara 22 Biftek sa žara 22 Biftek sa žara 22

U trendu Rakija Vatrena voda Rakija "liječi sve bolesti": 5 stvari koje niste znali o najpopularnijem piću s Balkana Castagnole Venecijanske fritule Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način Suloszowa - 4 Hit na društvenim mrežama Mjesto u kojem svi žive uz istu ulicu dugu 9 kilometara

 Nedaleko od glavne ceste koja vodi od Karlovca do naselja Rečica, na plodnim pokupskim ravnicama smjestila se farma junadi Šumbar. Izgrađena je po standardima otvorenih štala koje su se pokazale najboljima za uzgoj tovnih goveda, ali i koje zadovoljavaju sve uvjete dobrobiti životinja. Tako, kažu nam, izgledaju i moderne štale u Nizozemskoj ili Njemačkoj, zemljama koje postavljaju standarde govedarske proizvodnje.

Da bi se tržištu zahtjevnog nepca i teškog na pohvalama moglo ponuditi svježe meso vrhunske kvalitete, potrebna je vrhunska mesna sirovina.

Njihovo poslovanje pokriva cjelokupni proces od polja do stola. Na gotovo 900 hektara zemlje sami uzgajaju žitarice za prehranu stoke, a svaki dan priprema im se svježa hrana. Osim kvalitetne ishrane stoke, koja osigurava i kvalitetno meso koje se u konačnici nađe na stolu, time osiguravaju otpornost tvrtke na tržišna kretanja, ali i sigurnost i nadzor nad svakim segmentom proizvodnje.

Farma junadi Šumbar Farma junadi Šumbar (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

''Budući da je balansirana hranidba od presudnog značaja za najbolje rezultate tova junadi, vodimo brigu o kvalitetnoj stočnoj hrani. Svakodnevno se na osnovi propisanih receptura priprema svježa hrana", priča nam Kristina Glodić iz odnosa s javnošću Grupe Pivac i dodaje: "Kontroliranom ishranom osiguravamo pozitivne učinke na zdravlje životinja i tako za svoje kupce osiguravamo proizvode visoke nutritivne vrijednosti i vrhunske kvalitete."

Miješanje hrane i priprema obroka za 1800 grla junadi tek je početak svakodnevnog posla za dvadesetak ljudi koji rade na farmi. Prvi blok štala, prisjećaju se, napravljen je davnih 60-ih godina prošlog stoljeća. Uzgoj junadi znači cjelodnevnu brigu o životinjama na farmi – od hranjenja, čišćenja i nadzora do brige o zdravstvenom stanju. Nema predaha.

Farma junadi Šumbar Farma junadi Šumbar (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

"Bavljenje poljoprivredom posao je koji se radi cijelog dana, od rane zore, sedam dana u tjednu, dvanaest mjeseci godišnje. Svakako zahtijeva mnogo upornosti i uloženog truda, ali se zato višestruko vraća, prije svega jer tako stvaramo vrhunske proizvode, ali i zbog ponosa koji osjećamo jer time ujedno jačamo domaće stočarstvo i poljoprivredu, ali i cjelokupno hrvatsko gospodarstvo", naglašava Kristina.

Vode se krilaticom "Lokalno je najbolje" i ističu kako stalno prate i implementiraju najnovije tehnološke trendove kako bi na tržište stigli samo proizvodi vrhunske kvalitete, a to je godišnje više od 3500 tona svježeg mesa - spoj stoljetne hrvatske tradicije proizvodnje hrane i zahtjeva suvremenog tržišta.

  Kristina Glodić iz odnosa s javnošću Grupe Pivac Kristina Glodić iz odnosa s javnošću Grupe Pivac (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Kako bi njihovo meso završilo na tanjurima najzahtjevnijih i najatraktivnijih gastronomskih destinacija širom Hrvatske, tu pomaže Metro, s kojim Grupu Pivac veže uspješna suradnja duža od 20 godina i na njoj su jako zahvalni.

"Kao lider na HoReCa tržištu, Metro je glavni kanal kojim naši proizvodi stižu na stolove vodećih hotela i restorana diljem Hrvatske, a time i do zahtjevnih kupaca koji znaju prepoznati izvrsnost i kvalitetu. Kako bismo ispunili ta visoka očekivanja, na našoj farmi za ovu namjenu pažljivo selekcioniramo sirovinu upravo za Metro i njegove kupce", ističe Kristina.

Zahvaljujući Metrou premium meso Grupe Pivac svježe stiže i do restorana El Toro na zagrebačkom Kvatriću u kojem nas s ulaza pozdravlja spektakularna zlatna skulptura bika, po kojem je to mjesto dobilo ime i koja nam daje naslutiti kakvo nas gastronomsko iskustvo u njemu očekuje.

Biftek sa žara Biftek sa žara (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Među specijalnim jelima koja možemo kušati u njihovoj ponudi delicija s latinoameričkim twistom chef Luka Gajdak ističe biftek sa žara dorađen u posebnoj kopa peći koja sočnom mesu daje aromu dima. Poslužen na kremi od cvjetače i uz tortice od krumpira, gurmanski doživljaj tanjura uz meso dodatno će oplemeniti i šparoge kao proljetna namirnica specifične teksture i okusa koja se fenomenalno sljubljuje s raznim okusima.

Biftek sa žara Biftek sa žara (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Osim što je meso glavna namirnica koja na šarenom tanjuru sasvim nenametljivo već na prvu pokazuje svoju dominaciju, osim savršenog tajminga u pripremi, idealne temperaturu i pravih začina, chef Luka Gajdak otkrio nam je koji je glavni uvjet za kvalitetno i ukusno jelo: "Kvaliteta namirnica apsolutno je na prvom mjestu, a kod ovog nam je jela najvažnije kvalitetno meso. Svaka namirnica što je bolje kvalitete, to je jelo uspješnije, a kad imamo više namirnica vrhunske klase na okupu, to će jelo biti bolje samo po sebi."

Chef Luka Gajdak Chef Luka Gajdak (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Kad su kvalitetne namirnice u pitanju, okreću se domaćim OPG-ovima, a u tom im je smislu najbolja podrška Metro: "Na meniju pokušavamo što više ukomponirati male proizvođače, a tu nastupa Metro. Surađujemo već duži niz godina i izrazito smo zadovoljni uslugom. Uvijek imamo na raspolaganju svježe namirnice – meso iz OPG-ova, svježu ribu iz ribarnice, što se povrća tiče, uvijek nam je dostupno i vrhunske je kvalitete, mi smo jako zadovoljni", rekao je chef Luka.

Svježa riba jedna je od glavnih zvijezda njihovih hladnih predjela. Upravo zbog toga su brancin tiradito i ceviche od kozica gastronomski spektakli koje, kako tvrdi mlada ekipa ovog restorana, morate kušati. "Argentinske kozice marinirane u čiliju poslužuju se uz emulziju od citrusa uz mango mariniran u medu, pestu i octu. Za dodatni okus i izgled jela dodajemo još čili, pesto i lučice", ističe chef.

Njihovi prepoznatljivi tacosi i nachosi poslužuju se po sharing konceptu prema kojem svatko za stolom ima priliku probati što želi. Kroz začine, namirnice i okuse koji se sljubljuju u ovim hvalevrijednim delicijama, El Toro iz srca Zagreba okusima nas vodi sve do Argentine, Perua, Čilea i Urugvaja.

Od interijera do namirnica na meniju, svaki detalj ove primamljive gastrodestinacije koja se može pohvaliti Michelinovom preporukom dio je slagalice koja nas prepušta potpunom užitku i svakom osjetilu nudi iskustvo koje vrijedi doživjeti. Mlada i predana ekipa na čelu s glavnim chefom Lukom Gajdakom ustrajna je u svom radu i predana u misiji da svaki gost iz njihova restorana izađe zadovoljna nepca i s osmijehom na licu.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom METRO po najvišim profesionalnim standardima.

  • #punkufer preporuka
  • #Metro 2024
  • #Metro
  • #el toro
  • #grupa pivac
  • #Metro chef
  • #Svježe namirnice
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Jelo za peticu: Recept za krpice sa zeljem s "tajnim sastojkom" koji Talijani obožavaju
Recept dana
Jelo za peticu nježno za budžet: Recept za krpice sa zeljem s "tajnim sastojkom" koji Talijani obožavaju
"Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka...
Za svačiji džep
"Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka...
Brzo, kremasto i neodoljivo: Recept za njoke s gljivama i plavim sirom
Za 20 minuta
Brzo, kremasto i neodoljivo: Recept za njoke s gljivama i sirom
Najbolje vrijeme za posjeti Vranici: Pogledajte fotografije koje zovu na resetiranje u tišini prirode
Nevjerojatna ljepota
Najbolje vrijeme za posjeti Vranici: Pogledajte fotografije koje zovu na resetiranje u tišini prirode
Slatki doručak ili "običan" desert: Recept za brze muffine s bananom
Jednostavno
Slatki doručak ili "običan" desert: Recept za brze muffine s bananom
7 recepata koji dokazuju da skromna i jednostavna jela mogu biti pun pogodak
Tjedni jelovnik
7 recepata koji dokazuju da skromna i jednostavna jela mogu biti pun pogodak
Rakija "liječi sve bolesti": 5 stvari koje niste znali o najpopularnijem piću s Balkana
Vatrena voda
Rakija "liječi sve bolesti": 5 stvari koje niste znali o najpopularnijem piću s Balkana
Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način
Venecijanske fritule
Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Filmski ugođaj
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Njemački gradić iz bajke čiju je slobodu sačuvao pijani gradonačelnik, a Disney ga je doslovno precrtao
Ponos Bavarske
Njemački gradić iz bajke čiju je slobodu sačuvao pijani gradonačelnik, a Disney ga je doslovno precrtao
Na dva sata od Zagreba: Toplo jezero u kojem je osobit gušt kupati se zimi
Najveće u Europi!
Sat vremena od granice: Toplo jezero u kojem je osobit gušt kupati se zimi
Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji
Sretna četrnajstica
Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Tjedan pojačanog nadzora kamiona i autobusa: Policija posebnu pozornost posvećuje vozilima za prijevoz djece
ROADPOL
Od danas velika akcija prometne policije u cijeloj zemlji: Evo koga će posebno kontrolirati
Nevrijeme u Italiji izazvalo poplave: Furlanija pod vodom, ljudi na krovovima čekaju evakuaciju
ima i nestalih
VIDEO Izvanredno stanje u susjednoj zemlji: 300 ljudi evakuiraju helikopterima!
Uhićenje po nalogu USKOK-a u Zagrebu
član zločinačkog udruženja
Akcija policije i USKOK-a u Zagrebu: Procurilo tko je uhićen
show
Deni Karadža u osmoj epizodi showa Supertalent
''meni si 10/10''
Poslušajte što je to rasplakalo Maju Šuput: ''Zabio si mi nož u srce!''
Znate li da je Doris Dragović ujna Iris Livaje, supruge Marka Livaje
bila joj je na vjenčanju
Znate li kojoj poznatoj Hrvatici je Doris Dragović ujna?
Kako je Laura Gnjatović izgledala prije pet godina?
pogled unatrag
Pogledajte kako je naša misica izgledala prije pet godina, sad je jasno zašto slovi za favoritkinju
zdravlje
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
Pokrovitelj Donat
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
Visoko osjetljivo dijete: 12 znakova koji otkrivaju da imate malo empatično čudo
Piše psihologinja
Visoko osjetljivo dijete: 12 znakova koji otkrivaju da imate malo empatično čudo
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
zabava
Ovakva kupaonica postoji samo u Bosni! Pogledajte neuobičajeni dizajn
Dosjetljivo
Ovakva kupaonica postoji samo u Bosni! Pogledajte neuobičajeni dizajn
Medvjed im ušetao u kuću, ali nije bio spreman na ovakav otpor
Čovječe…
Medvjed im ušetao u kuću, ali nije bio spreman na ovakav otpor
Provela noć kod partnera pa počela primjećivati neobične detalje
Zanimljivo
Provela noć kod partnera pa počela primjećivati neobične detalje
tech
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
Sad znamo i to
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
Otkriven ključ trajnih simptoma dugog COVID-a
Pronađen u krvi pacijenata
Otkriven ključ trajnih simptoma dugog COVID-a
Trebamo li puniti mobitele na 100 posto? Evo što kažu stručnjaci
Dobro je znati
Trebamo li puniti mobitele na 100 posto? Evo što kažu stručnjaci
sport
Nigerija ostala bez plasmana na Svjetsko prvenstvo
DRUGI PUT ZAREDOM
Reprezentacija vrijedna 300 milijuna eura ostala bez nastupa na Svjetskom prvenstvu
Poraz Italije pomogao je Hrvatskoj, evo što nam još treba za izbjegavanje najtežih protivnika u ždrijebu SP-a
BLIZU SMO
Poraz Italije pomogao je Hrvatskoj, evo što nam još treba za izbjegavanje najtežih protivnika u ždrijebu SP-a
Strpljenje se isplatilo: Zidane napokon dobiva posao koji čeka već četiri godine
DOČEKAO JE!
Strpljenje se isplatilo: Zidane napokon dobiva posao koji čeka već četiri godine
tv
Supertalent: Audicijski nastup u dvanaestoj sezoni Supertalenta - Marina Godanj
KAKVA PJESMA!
Noćas nas je boljela duša, ali ju je Marina izliječila svojim nastupom!
U dobru i zlu: Lošim iznenađenjima nema kraja – što će sve poći po zlu ne propustite saznati u novim epizodama serije "U dobru i zlu"
U DOBRU I ZLU
Lošim iznenađenjima nema kraja – što će sve poći po zlu ne propustite saznati u novim epizodama serije "U dobru i zlu"
Supertalent: Audicijski nastup u dvanaestoj sezoni Supertalenta - Gabriel Hernandez
KAKAV SHOW!
Zombi apokalipsa! Mi smo skočili još dalje nego Maja! Jeste li se i vi prestrašili?!
putovanja
Rakija "liječi sve bolesti": 5 stvari koje niste znali o najpopularnijem piću s Balkana
Vatrena voda
Rakija "liječi sve bolesti": 5 stvari koje niste znali o najpopularnijem piću s Balkana
Mjesto u kojem svi žive uz istu ulicu dugu 9 kilometara
Hit na društvenim mrežama
Mjesto u kojem svi žive uz istu ulicu dugu 9 kilometara
Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način
Venecijanske fritule
Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način
novac
Nije više za život: Smrtonosno zagađenje u metropoli godišnje odnese više od 17.000 života
Grad koji ubija
Nije više za život: Smrtonosno zagađenje u metropoli godišnje odnese više od 17.000 života
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
Slatki imperij
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
lifestyle
Ulična moda Zagreb u minici i visokim čizmama
I ženstvene čizme
Prva minica zagrebačke špice: Kombinacija s tankim najlonkama koju je teško ne primijetiti
Sanja Musić Milanović u metalik suknji i uskom kožnjaku
Izdanje za kazalište
Sanja Musić Milanović: Fantastična suknja uz koju uski kožnjak pristaje baš zakon
Recept za mekani kuglof sa sirom i čokoladom
Uz kavu
Biskvit je tako mekan, ali krema je božanstvena: Pročitajte recept za najfiniji kuglof
sve
Ulična moda Zagreb u minici i visokim čizmama
I ženstvene čizme
Prva minica zagrebačke špice: Kombinacija s tankim najlonkama koju je teško ne primijetiti
Deni Karadža u osmoj epizodi showa Supertalent
''meni si 10/10''
Poslušajte što je to rasplakalo Maju Šuput: ''Zabio si mi nož u srce!''
Rakija "liječi sve bolesti": 5 stvari koje niste znali o najpopularnijem piću s Balkana
Vatrena voda
Rakija "liječi sve bolesti": 5 stvari koje niste znali o najpopularnijem piću s Balkana
Burgeri Tomino burger bara
Pokrovitelj Metro

Od Pakoštana preko Zagreba do New Yorka: Njihova peciva za burger od fermentiranog tijesta dobivaju novu dimenziju u rukama diplomiranog kriminalista

Čini se kako su za dobru priču potrebni dobar kriminalist i dobra peciva za burger. Imamo i jedno i drugo. I treće – dobru priču. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Želiš li prvi saznati
za povoljne aviokarte

Pripremi putovnicu
i prijavi se na naš newsletter
jer uskoro polijećemo ;)

Please don't insert text in the box below!
close