• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #punkufer preporuka

Nenametljiva dominacija: Eksplozija okusa Latinske Amerike na tanjuru restorana sa zagrebačkog Kvatrića

Da bi jelo nahranilo um, dušu i tijelo, potrebno je dvoje: namirnice vrhunske kvalitete i dobar chef. Na manje se ne pristaje.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 9.04.2024 10:34 komentari
viber Created with Sketch.
Zagrebački restoran El Toro
Zagrebački restoran El Toro (Foto:Pavao Bobinac/Nova Studio)

Galerija Zagrebački restoran El Toro - 25 22 Biftek sa žara 22 Biftek sa žara 22 Biftek sa žara 22

U trendu Novi kviz općeg znanja - 15 15 pitanja Novi kviz općeg znanja: Jedan koji ćete raspetljati kao od šale Palmanova Utopija Na sat i pol od Hrvatske: Savršeni grad iz kojeg nije tako lako izići Svinjski odresci u umaku od luka i piva Umak iz raja Svinjski file u umaku od piva i luka: Raskošno jelo gotovo za samo 45 minuta

 Nedaleko od glavne ceste koja vodi od Karlovca do naselja Rečica, na plodnim pokupskim ravnicama smjestila se farma junadi Šumbar. Izgrađena je po standardima otvorenih štala koje su se pokazale najboljima za uzgoj tovnih goveda, ali i koje zadovoljavaju sve uvjete dobrobiti životinja. Tako, kažu nam, izgledaju i moderne štale u Nizozemskoj ili Njemačkoj, zemljama koje postavljaju standarde govedarske proizvodnje.

Da bi se tržištu zahtjevnog nepca i teškog na pohvalama moglo ponuditi svježe meso vrhunske kvalitete, potrebna je vrhunska mesna sirovina.

Njihovo poslovanje pokriva cjelokupni proces od polja do stola. Na gotovo 900 hektara zemlje sami uzgajaju žitarice za prehranu stoke, a svaki dan priprema im se svježa hrana. Osim kvalitetne ishrane stoke, koja osigurava i kvalitetno meso koje se u konačnici nađe na stolu, time osiguravaju otpornost tvrtke na tržišna kretanja, ali i sigurnost i nadzor nad svakim segmentom proizvodnje.

Farma junadi Šumbar Farma junadi Šumbar (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

''Budući da je balansirana hranidba od presudnog značaja za najbolje rezultate tova junadi, vodimo brigu o kvalitetnoj stočnoj hrani. Svakodnevno se na osnovi propisanih receptura priprema svježa hrana", priča nam Kristina Glodić iz odnosa s javnošću Grupe Pivac i dodaje: "Kontroliranom ishranom osiguravamo pozitivne učinke na zdravlje životinja i tako za svoje kupce osiguravamo proizvode visoke nutritivne vrijednosti i vrhunske kvalitete."

Miješanje hrane i priprema obroka za 1800 grla junadi tek je početak svakodnevnog posla za dvadesetak ljudi koji rade na farmi. Prvi blok štala, prisjećaju se, napravljen je davnih 60-ih godina prošlog stoljeća. Uzgoj junadi znači cjelodnevnu brigu o životinjama na farmi – od hranjenja, čišćenja i nadzora do brige o zdravstvenom stanju. Nema predaha.

Farma junadi Šumbar Farma junadi Šumbar (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

"Bavljenje poljoprivredom posao je koji se radi cijelog dana, od rane zore, sedam dana u tjednu, dvanaest mjeseci godišnje. Svakako zahtijeva mnogo upornosti i uloženog truda, ali se zato višestruko vraća, prije svega jer tako stvaramo vrhunske proizvode, ali i zbog ponosa koji osjećamo jer time ujedno jačamo domaće stočarstvo i poljoprivredu, ali i cjelokupno hrvatsko gospodarstvo", naglašava Kristina.

Vode se krilaticom "Lokalno je najbolje" i ističu kako stalno prate i implementiraju najnovije tehnološke trendove kako bi na tržište stigli samo proizvodi vrhunske kvalitete, a to je godišnje više od 3500 tona svježeg mesa - spoj stoljetne hrvatske tradicije proizvodnje hrane i zahtjeva suvremenog tržišta.

  Kristina Glodić iz odnosa s javnošću Grupe Pivac Kristina Glodić iz odnosa s javnošću Grupe Pivac (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Kako bi njihovo meso završilo na tanjurima najzahtjevnijih i najatraktivnijih gastronomskih destinacija širom Hrvatske, tu pomaže Metro, s kojim Grupu Pivac veže uspješna suradnja duža od 20 godina i na njoj su jako zahvalni.

"Kao lider na HoReCa tržištu, Metro je glavni kanal kojim naši proizvodi stižu na stolove vodećih hotela i restorana diljem Hrvatske, a time i do zahtjevnih kupaca koji znaju prepoznati izvrsnost i kvalitetu. Kako bismo ispunili ta visoka očekivanja, na našoj farmi za ovu namjenu pažljivo selekcioniramo sirovinu upravo za Metro i njegove kupce", ističe Kristina.

Zahvaljujući Metrou premium meso Grupe Pivac svježe stiže i do restorana El Toro na zagrebačkom Kvatriću u kojem nas s ulaza pozdravlja spektakularna zlatna skulptura bika, po kojem je to mjesto dobilo ime i koja nam daje naslutiti kakvo nas gastronomsko iskustvo u njemu očekuje.

Biftek sa žara Biftek sa žara (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Među specijalnim jelima koja možemo kušati u njihovoj ponudi delicija s latinoameričkim twistom chef Luka Gajdak ističe biftek sa žara dorađen u posebnoj kopa peći koja sočnom mesu daje aromu dima. Poslužen na kremi od cvjetače i uz tortice od krumpira, gurmanski doživljaj tanjura uz meso dodatno će oplemeniti i šparoge kao proljetna namirnica specifične teksture i okusa koja se fenomenalno sljubljuje s raznim okusima.

Biftek sa žara Biftek sa žara (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Osim što je meso glavna namirnica koja na šarenom tanjuru sasvim nenametljivo već na prvu pokazuje svoju dominaciju, osim savršenog tajminga u pripremi, idealne temperaturu i pravih začina, chef Luka Gajdak otkrio nam je koji je glavni uvjet za kvalitetno i ukusno jelo: "Kvaliteta namirnica apsolutno je na prvom mjestu, a kod ovog nam je jela najvažnije kvalitetno meso. Svaka namirnica što je bolje kvalitete, to je jelo uspješnije, a kad imamo više namirnica vrhunske klase na okupu, to će jelo biti bolje samo po sebi."

Chef Luka Gajdak Chef Luka Gajdak (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Kad su kvalitetne namirnice u pitanju, okreću se domaćim OPG-ovima, a u tom im je smislu najbolja podrška Metro: "Na meniju pokušavamo što više ukomponirati male proizvođače, a tu nastupa Metro. Surađujemo već duži niz godina i izrazito smo zadovoljni uslugom. Uvijek imamo na raspolaganju svježe namirnice – meso iz OPG-ova, svježu ribu iz ribarnice, što se povrća tiče, uvijek nam je dostupno i vrhunske je kvalitete, mi smo jako zadovoljni", rekao je chef Luka.

Svježa riba jedna je od glavnih zvijezda njihovih hladnih predjela. Upravo zbog toga su brancin tiradito i ceviche od kozica gastronomski spektakli koje, kako tvrdi mlada ekipa ovog restorana, morate kušati. "Argentinske kozice marinirane u čiliju poslužuju se uz emulziju od citrusa uz mango mariniran u medu, pestu i octu. Za dodatni okus i izgled jela dodajemo još čili, pesto i lučice", ističe chef.

Njihovi prepoznatljivi tacosi i nachosi poslužuju se po sharing konceptu prema kojem svatko za stolom ima priliku probati što želi. Kroz začine, namirnice i okuse koji se sljubljuju u ovim hvalevrijednim delicijama, El Toro iz srca Zagreba okusima nas vodi sve do Argentine, Perua, Čilea i Urugvaja.

Od interijera do namirnica na meniju, svaki detalj ove primamljive gastrodestinacije koja se može pohvaliti Michelinovom preporukom dio je slagalice koja nas prepušta potpunom užitku i svakom osjetilu nudi iskustvo koje vrijedi doživjeti. Mlada i predana ekipa na čelu s glavnim chefom Lukom Gajdakom ustrajna je u svom radu i predana u misiji da svaki gost iz njihova restorana izađe zadovoljna nepca i s osmijehom na licu.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom METRO po najvišim profesionalnim standardima.

  • #punkufer preporuka
  • #Metro 2024
  • #Metro
  • #el toro
  • #grupa pivac
  • #Metro chef
  • #Svježe namirnice
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Švedske palačinke od krumpira: Fine debeljuce koje najbolje pašu uz prženu slaninu
Raggmunk
Švedske palačinke od krumpira: Fini zalogaji koji najbolje pašu uz slaninu
Zimsko kupanje s pogledom na Alpe: Bazen zbog kojeg ćete poželjeti otputovati u Austriju
Bajka!
Zimsko kupanje s pogledom na Alpe: Vrući bazen zbog kojeg ćete poželjeti otputovati u Austriju
Tri grada, tri priče: Jednodnevni izleti koji su pravi lijek za zimski umor
Advent u Europi
Tri grada, tri priče: Jednodnevni izleti koji su pravi lijek za zimski umor
Ušminkavanje i sasvim nova namjena: Milijunska obnova Domobranske vojarne u Sisku
U Lađarskoj ulici
Ušminkavanje i sasvim nova namjena: Milijunska obnova Domobranske vojarne u Sisku
Tajna savršenog woka: Što ne smijete preskočiti za brzinsku pripremu najukusnijeg jela
Škola kuhanja
Tajna savršenog woka: Trikovi zbog kojih će vam jelo napokon ispasti kao u kineskom restoranu
Zeleno i održivo, poštovanje prirode dio je međimurskog mentaliteta.
Oglas
Zeleno i održivo, poštovanje prirode dio je međimurskog mentaliteta.
Na 3 sata od Zagreba: Savršeni grad iz kojeg nije "tako lako" izići
Utopija
Na sat i pol od Hrvatske: Savršeni grad iz kojeg nije tako lako izići
Novi kviz općeg znanja: Jedan koji ćete raspetljati kao od šale
15 pitanja
Novi kviz općeg znanja: Jedan koji ćete raspetljati kao od šale
Robert o jezivim prizorima snimljenima na američkim ulicama: "Posjetio sam grad živih zombija"
Traumatično iskustvo
Robert o jezivim prizorima snimljenima na američkim ulicama: "Posjetio sam grad živih zombija"
Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti
Ultra-prerađeno
Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti
Svinjski file u umaku od piva i luka: Rakošno jelo gotovo za samo 45 minuta recept
Umak iz raja
Svinjski file u umaku od piva i luka: Raskošno jelo gotovo za samo 45 minuta
Traži se sretnik koji će doživotno ljetovati u najluksuznijem istarskom resortu
Pical Resort
Traži se sretnik koji će doživotno besplatno ljetovati u najluksuznijem istarskom resortu

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Provjereno ekskluzivno donosi! Marko Perković Thompson ima dva ilegalna objekta
Ekskluzivno
Provjereno otkriva: Thompsonovi objekti u Čavoglavama izgrađeni bez ijednog dokumenta
Vremenska prognoza: Na istoku snijeg, pod Velebitom olujna bura
Vremenska prognoza
Za jednu regiju upaljen crveni alarm, stiže i snijeg: Meteorologinja otkriva kakav nas vikend čeka
Ana Radović dvaput je zvala Hitnu iz razbijenog auta, vozač je imao pun dosje prekršaja. Shrvani otac: "Samo želim znati tko je on"
TRAGEDIJA U SRBIJI
Ana Radović dvaput je zvala hitnu iz razbijenog auta, vozač je imao pun dosje prekršaja. Shrvani otac: "Samo želim znati tko je on"
show
Severina se oprostila od drage osobe na Instagramu
''U velikoj sam tuzi...''
Severinu shrvao odlazak voljene osobe: ''Sad se opet negdje gore glasno smiju...''
Danijela Dvornik pokazala dnevni boravak koji je ukrasila za blagdane
''naradila sam se!''
Danijela Dvornik pokazala svoj dnevni boravak: ''Traje ova moja generalka!''
Nenad Tatarinov privukao pažnju najnovijom fotografijom na Instagramu
''Čestitke''
Nova fotka bivšeg supruga Maje Šuput otkrila promjenu u njegovu životu
zdravlje
Što se događa s vašim krvnim tlakom kada uzimate dodatke vitamina D?
Evo što pokazuju istraživanja
Što se događa s vašim krvnim tlakom kada uzimate dodatke vitamina D?
Ovaj dentalni zahvat dramatično poboljšava vaše zdravlje – a većina ljudi to ne zna!
stomatolog vam može produžiti život
Ovaj dentalni zahvat dramatično poboljšava vaše zdravlje – a većina ljudi to ne zna!
Koje meso ima najviše proteina? Pogledajte tablicu
Uključujući i ribu
Koje meso ima najviše proteina? Pogledajte tablicu
zabava
Prizor u Bosni natjerao ga je da se okrene i sve snimi! Pogledajte zašto
Urnebesno
Prizor u Bosni natjerao ga je da se okrene i sve snimi! Pogledajte zašto
"Bruka i sramota": Pokazala stepenice od 1600 eura, cijela regija je traži ime majstora
Kako je to moguće?
"Bruka i sramota": Pokazala stepenice od 1600 eura, cijela regija je traži ime majstora
U ovom selu uz tradiciju prihvaćaju i modernu, a scena je neke nasmijala do suza
Urnebesno
U ovom selu uz tradiciju prihvaćaju i modernu, a scena je neke nasmijala do suza
tech
Novi tragovi ukazuju na nešto neočekivano o povijesti nastanjivosti Marsa
Dosad se vjerovalo drugačije
Novi tragovi ukazuju na nešto neočekivano o povijesti nastanjivosti Marsa
VIDEO Vuk iznenadio znanstvenike: "Nisam mogao vjerovati vlastitim očima kad smo vidjeli snimku s kamere"
Kakvo iznenađenje
VIDEO Vuk iznenadio znanstvenike: "Nisam mogao vjerovati vlastitim očima kad smo vidjeli snimku s kamere"
VIDEO Novi ukrajinski kopneni borbeni dron pokazuje što slijedi na modernim ratištima
Velika vatrena moć, nula rizika za ljudstvo
VIDEO Novi ukrajinski kopneni borbeni dron pokazuje što slijedi na modernim ratištima
sport
Kustić ekskluzivno otkrio: Ovo su protivnici Vatrenih pred SP! Reprezentacija od 435 milijuna stiće u Hrvatsku
spektakl!
VIDEO Kustić ekskluzivno otkrio: Ovo su protivnici Vatrenih pred SP! Reprezentacija od 435 milijuna stiže u Hrvatsku
Igor Štimac zaplakao pred novinarima nakon velike pobjede u Europi
emotivac
Igor Štimac zaplakao pred novinarima nakon velike pobjede u Europi
Dinamo bez krvi i volje, a trener baca floskule: Sramota od igre i angažmana
Komentar Ivice Mede
Dinamo bez krvi i volje, a trener baca floskule: Sramota od igre i angažmana
tv
Kumovi: Došlo je jutro i mora joj platiti
KUMOVI
Kumovi: Došlo je jutro i mora joj platiti
MasterChef: Neugodno iznenađenje na Egonovom tanjuru! "Ne znam na što sam naišao, ali…"
NEUGODNO
Neugodno iznenađenje na Egonovom tanjuru! "Ne znam na što sam naišao, ali…"
U dobru i zlu: Prošao je pored nje kao da je nevidljiva
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Prošao je pored nje kao da je nevidljiva
putovanja
Novi kviz općeg znanja: Jedan koji ćete raspetljati kao od šale
15 pitanja
Novi kviz općeg znanja: Jedan koji ćete raspetljati kao od šale
Na 3 sata od Zagreba: Savršeni grad iz kojeg nije "tako lako" izići
Utopija
Na sat i pol od Hrvatske: Savršeni grad iz kojeg nije tako lako izići
Svinjski file u umaku od piva i luka: Rakošno jelo gotovo za samo 45 minuta recept
Umak iz raja
Svinjski file u umaku od piva i luka: Raskošno jelo gotovo za samo 45 minuta
novac
Tvrtka žene kontroverznog ugostitelja dobila održavanje LNG broda vrijedno 4,72 milijuna eura
Milijuni tvrtki s jednim zaposlenim
Tvrtka žene kontroverznog ugostitelja dobila održavanje LNG broda vrijedno 4,72 milijuna eura
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Šef šibenskog Iskra brodogradilišta vjeruje da mogu preuzeti 3. maj i učiniti ga profitabilnim. Otkriva kako
Koja je tajna uspjeha?
Šef šibenskog Iskra brodogradilišta vjeruje da mogu preuzeti 3. maj i učiniti ga profitabilnim. Otkriva kako
lifestyle
Viktroija Rađa u Mary Jane cipelama na koncertu Amire Medunjanin 2025.
Izdanje za koncert
Ovo su najudobnije cipele s visokom potpeticom, ima ih i Viktorija Rađa, a nosi ih uz traperice i sako
Što se događa s vašim krvnim tlakom kada uzimate dodatke vitamina D?
Evo što pokazuju istraživanja
Što se događa s vašim krvnim tlakom kada uzimate dodatke vitamina D?
Najbolji popusti haljine za crni petak Black Friday 2025.
13 modela
Ove svestrane haljine nikad ne izlaze iz mode, a sada su snižene i do 40 posto
sve
Kustić ekskluzivno otkrio: Ovo su protivnici Vatrenih pred SP! Reprezentacija od 435 milijuna stiće u Hrvatsku
spektakl!
VIDEO Kustić ekskluzivno otkrio: Ovo su protivnici Vatrenih pred SP! Reprezentacija od 435 milijuna stiže u Hrvatsku
Igor Štimac zaplakao pred novinarima nakon velike pobjede u Europi
emotivac
Igor Štimac zaplakao pred novinarima nakon velike pobjede u Europi
Severina se oprostila od drage osobe na Instagramu
''U velikoj sam tuzi...''
Severinu shrvao odlazak voljene osobe: ''Sad se opet negdje gore glasno smiju...''
Burgeri Tomino burger bara
Pokrovitelj Metro

Od Pakoštana preko Zagreba do New Yorka: Njihova peciva za burger od fermentiranog tijesta dobivaju novu dimenziju u rukama diplomiranog kriminalista

Čini se kako su za dobru priču potrebni dobar kriminalist i dobra peciva za burger. Imamo i jedno i drugo. I treće – dobru priču. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Pun ti je kufer
uvijek istih priča i tema?

Prijavi se na naš
newsletter
i vidjet ćeš
da ćemo kliknuti ;)

Please don't insert text in the box below!
close