Na primamljivim jelima Kristine Štrige koja stoji iza profila @cellulite_factory često pasemo oči i rado ih isprobavamo, pa se tako logično i našla u našem projektu ''Preporuka blogera'' u kojem nam, u njegovu četvrtom tjednu, donosi recept za namaz od leće s mladim pečenim mrkvama.
U pripremi ovog jednostavnog jela s istočnjačkim štihom, idealnog za druženja u bilo koje doba dana, pomoglo joj je, od kuhanja do serviranja, talijansko posuđe i tanjuri Tognana, ali i njihovi mali kućanski aparati. Uvijek kada nabavi novi blender, kaže Kristina, prvo isproba napraviti neki dip ili hummus i ako ispadne dovoljno kremast, onda taj kuhinjski pomagač prolazi njezin test.
''Ovaj je Tognanin blender dobio +5 jer, osim što super blenda, nije ogroman, pa mi stane u ormarić jer mi stan počinje izgledati kao pokazni salon za kuhinjske aparate'', našalila se Kristina i pozvala sve da isprobaju ovaj namaz u kombinaciji s pečenom mrkvom jer je jednostavno fantastično te da ne zaborave dodati na sve ukiseljeni luk čiju je pripremu nedavno objavila na svom IG profilu.
Preporuka Cellulite Facrtory: Namaz od leće s pečenim mrkvama - 4
(Foto: Kristina Štriga)
RECEPT - Namaz od leće s pečenom mrkvom
Sastojci:
- 300 g mlade mrkve
- 2 žlice ulja
- 1/2 žličice dimljene paprike
- 1/2 žličice sumaka
- 1/2 žličice češnjaka u granulama
- sol i papar, po ukusu
- 1/4 žličice muškatnog oraščića
- 30 g maslaca
- 1 žlica javorova sirupa
Preporuka Cellulite Facrtory: Namaz od leće s pečenim mrkvama - 7 (Foto: Kristina Štriga)
Namaz od leće:
- 250 g crvene leće, kuhane
- 2 žlice tahini paste
- 1 žlica čili ulja (ili maslinovog ako ne volite ljuto)
- 1/2 žličice kumina
- 1/2 žličice dimljene paprike
- 1/4 žličice soli
- korica 1/2 naranče
- sok 1/2 naranče
- oko 80 do 100 ml hladne vode
Preporuka Cellulite Facrtory: Namaz od leće s pečenim mrkvama - 3
(Foto: Kristina Štriga)
Priprema:
- Mrkvu ogulite, operite i prepolovite. Prebacite je na pladanj, dodajte jednu žlicu ulja, dimljenu papriku, sumak, češnjak, sol, papar i muškatni oraščić te promiješajte. Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri, dodajte žlicu ulja i poredajte mrkvu. Pecite je tri minute, poklopite, smanjite vatru i nastavite peći još sedam minuta. Okrenite mrkvu, ponovno poklopite i pecite sedam minuta.
- Dodajte maslac i javorov sirup i pecite dvije minute. Okrenite mrkvu, pecite još nekoliko minuta, poklopite i maknite s vatre. Preporuka Cellulite Facrtory: Namaz od leće s pečenim mrkvama - 2 (Foto: Kristina Štriga)
- U blender dodajte sve sastojke osim vode i blendajte oko pet minuta uz povremeno miješanje i dodavanje vode koju prilagodite svom ukusu. Na grill tavi tostirajte kruh ili focacciu.
- Dip prebacite na tanjur za serviranje. Rasporedite mrkvu, pokapajte s malo čili ulja, dodajte ukiseljeni luk, sumak i vlasac te poslužite uz tostirani kruh. Tognana kolekcija tanjura idealna za namaz od leće s pečenim mrkvama (Foto: Tognana)
Kristina je ovaj namaz s pečenim mrkvama i preprženim kruščićima poslužila na Tognana tanjurima, a inspiraciju na kojima ih vi možete poslužiti donosimo u našoj galeriji.
Sadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Tognana po najvišim profesionalnim standardima.