Kristina Štriga koja stoji iza profila Cellulite Factory ponovno nas je osvojila svojom preporukom blogera. Naš serijal postao je bogatiji za još jednu poslasticu s jagodama. Doduše, sconese možete poslužiti s bilo kojim voćem, bitno je samo slijediti trikove iz ovoga recepta kako bi te slatke pogačice bile hrskave izvana i mekane iznutra baš svaki put.
''Za početak ćete pomiješati suhe sastojke s hladnim maslacem, za što vam savjetujem da koristite sjeckalicu. Odmah vam mogu dati preporuku za ovu Tognana, koja je napravila baš ono što nam treba. Sljedeće je dodavanje kefira kojeg ćete samo umijesiti žlicom i par puta preklopiti tijesto da dobijete formu. Prije pečenja ih obavezno ohladite, a iako ih možete peći u pećnici, moj savjet je da koristite airfrayer jer će tako biti najhrskaviji.''
RECEPT - Scones s čokoladom i jagodama
Sastojci:
- 200 g glatkog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 1/2 žličice soli
- Malo mahune tonke
- 110 g maslaca, hladnog
- 115 g kefira
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 30 g krem sira
- 35 g čokolade, nasjeckane (ili koristite čokoladne kapljice)
- Jagode i šlag, za posluživanje
Priprema:
1. Maslac narežite na kockice i stavite ga u zamrzivač na 10 minuta. U sjeckalicu stavite brašno, prašak za pecivo, sol i tonku i kratko promiješajte. Dodajte maslac i par puta zavrtite dok ne dobijete manje komadiće maslaca, ali nemojte ih usitniti previše.
2. Prebacite smjesu u zdjelu i dodajte kefir i vaniliju. Kratko promiješajte špatulom, prebacite na podlogu i i razvaljajte do 40 cm dužine. Premažite polovicom krem sira i posipajte polovicom čokolade.
3. Preklopite kao što sam ja na videu te ponovno razvaljajte, premažite ostatkom krem sira i posipajte čokoladom. Još jednom preklopite tijesto te ga modlicom narežite na krugove ili kvadrate. Bitno je da vam tijesto bude oko 3 cm visoko.
4. Prebacite na pladanj i stavite u zamrzivač na 15 minuta ili u hladnjak na 45 minuta.
5. Zagrijte Airfryer na 200 stupnjeva 2 minute. Sconse premažite mlijekom i premjestite u Airfryer. Pecite ih 12 minuta. Smanjite temperaturu na 165 i pecite još 5 minuta. Prije posluživanja ostavite 15 minuta da se ohlade pa ih poslužite uz ušećerene jagode i šlag.