Ukusno jelo može se napraviti od samo tri sastojka. Ovaj složenac od tikvica, rajčice i sira najbolji je dokaz za to.

Ako upotrijebite kupovni umak od rajčice s uključenim začinima, jelo ne morate čak niti dodatno začinjavati.

Dodatnu slanost jelu dat će i sir. Upotrijebite jedan ili više vrsta topivog sira – u obzir dolazi sve od nježne mozzarelle do odvažnog cheddara. Dodati možete čak i nešto naribanog parmezana.

Sastojci:

  • 300 g naribanog sira
  • 250 g umaka od rajčice
  • 4-5 tikvica

Priprema:

  1. Operite tikvice, osušite ih i narežite na krugove debljine oko pola centimetara.
  2. Poslažite tikvice u lim za pečenje. Preko njih prelijte umak od rajčice. Ako umak nije začinjen dodajte začine po želji poput soli, papra ili čak mediteranske mješavine začina.
  3. Pokrijte posudu aluminijskom folijom i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva oko 20 minuta.
  4. Uklonite aluminijsku foliju s posude.
  5. Preko pečenih tikvica dodajte naribani sir. Vratite posudu u pećnicu i pustite da se sir rastopi i zapeče. Za to će vam biti potrebno oko 5 do 10 minuta. Dobar tek!
U trendu Luksemburg - 4 Veliko vojvodstvo 48 sati u najbogatijoj zemlji svijeta: Mala, ali moćna europska ljepotica koju turisti nepravedno zaobilaze Omiš je neotkriveni hrvatski biser za mnoge turiste Najbolja reklama za Hrvatsku Hrvatske ljepote o kojima turisti ne znaju puno: "Čudno je što se grad nalazi 35 minuta od Splita, a tako malo ljudi tu dolazi" Kako pravilno orezati bosiljak? Za kulinarske kreacije Kako pravilno odrezati listove da vam bosiljak stalno raste?

2 najveće greške koje radimo kad kuhamo i pečemo tikvice Tikvice u panko mrvicama i parmezanu Narežite tikvice na veće komade kada ih planirate kuhati ili peći duže vrijeme Lazanje od tikvica +1 Popečci od tikvica