Otkako je u listopadu ove godine otvorena Crofna u Ozaljskoj ulici na broju 88, ljubitelji krafna i američkih donata često svraćaju na Trešnjevku. Prvi donat bar u Zagrebu pravi je mali raj ljubitelje ovog tipa dizanog tijesta koji se puni slasnim punjenjima i prelijeva sočnim glazurama.

Umjesto klasičnih marmelada od šljiva i marelica i industrijske kreme od vanilije koje se obično stavljaju u domaće krafne na našem tržištu, Crofna nudi nešto kreativnija rješenja. Odabrati možete punjenje na bazi šumskog voća, jabuka, pistacija, karamele, bourbon vanilije i čokolade s lješnjacima.

Krafna se potom prelijeva glazurom od bijele, ruby ili crne čokolade, te „začini“ i posipa s komadićima popularnih slastica – sve od Kinder čokoladica, KitKata i Sneakersa do smrvljenih Oreo keksa, ali i Domaćice, Tortice te Bananka.

„U ponudu smo željeli uključiti i hrvatske proizvode kao što su Domaćica, Tortica, Bananko jer i samo ime našeg brenda Crofna sadržava Cro, odnosno Croatia,“ otkriva nam mladi tim u Crofni.

NAJPRODAVANIJA KRAFNA

Od samog otvaranja Crofne, pak, najprodavanija krafna je Bijeli Bueno.

„Pretpostavljamo da je tome tako jer je ova krafna odlična kombinacija bijele čokolade i lješnjaka s čokoladicom bijelog Buena. Bijela čokolada je baš posebna, punog okusa pa vjerujemo da su je kupci zato zavoljeli,“ kažu nam.

U njihovim vitrinama trenutno ima oko 20-ak gotovih kombinacija krafni i donata koje možete isprobati, no odvažiti se možete i za kreiranje autorskog favorita.

„Nudimo mogućnost da svaki kupac složi svoju kombinaciju krafne kakvu god preferira od punjenja, preljeva, čokoladice do keksa,“ otkrivaju nam u zagrebačkom donat baru.

SLOŽI SVOJU KRAFNU

Krafne i donati se, naime, peku po dogovorenoj recepturi, a potom se dostavljaju u Crofnu gdje se pune, ukrašavaju i poslužuju po želji.

„Stvarno nema ograničenja u stavljanju dodataka na krafnu. Iako nismo još imali neko posebno iskustvo gdje je kupac složio baš nešto ekstremno, bilo je pokušaja ka tome. Proces izrade custom krafne odvija se pred samim kupcem i u direktnom razgovoru se donosi odluka kako će izgledati i što će sve sadržavati krafna,“ pojašnjavaju.

Cijena, dakako, ovisi o tome što naručite. Gotove kombinacije krafni prodaju se po cijeni od 19 do 26 kuna, a cijena autorskih kreacija ovisi o tome koliko stavite dodataka na pečeno dizano tijesto. Obična pečena krafna ili donat stoji 6 kuna, a svaki željeni dodatak koštat će vas još dodatnih dvije, tri, četiri, pet ili šest kuna.

Ako vam ovo nije dovoljno da zadovoljite želju za slatkim, u Crofni možete naručiti i milkshakeove koji se rade od kombinacije sladoleda, mlijeka i namaza, a koji okusom podsjećaju na čokoladice poput Raffaella, Twixa ili Ferrera.

U Crofni možete naručiti i milkshake U Crofni možete naručiti i milkshake (Foto: Crofna)

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju