Dodajte kiseli kupus u klasičnu musaku i otkrit ćete sasvim novo jelo. Ljubitelji kiselog kupusa ne moraju se ograničiti samo na sarmu, a ova musaka jednostavno može postati i vegetarijanska – samo preskočite kobasice.
Jelo ćete vrlo jednostavno pripremiti prema ovome receptu koji smo pronašli na stranici www.krenizdravo.hr, a nadamo se da će vam se ova musaka toliko svidjeti da će biti tek prva u nizu vaših novih složenaca s kiselim kupusom. Sastojci za musaku od kiselog kupusa i krumpira jednostavni su i svakodnevni pa ih vjerojatno već i imate kod kuće.
Sastojci za musaku od kiselog kupusa i krumpira:
- 500 g kiselog kupusa, narezanog
 - 5 većih krumpira
 - 1 manja glavica luka
 - 1 žlica maslinovog ulja
 - 2 režnja češnjaka
 - papar
 - sol
 - 2 – 3 kobasice, po želji
 - 2 jaja
 - mlijeko
 
Priprema musake od kiselog kupusa i krumpira:
- U lonac stavite kuhati cijele krumpire s korom.
 - Na maslinovom ulju dinstajte luk, dodajte češnjak i kiseli kupus, začinite i dinstajte oko 15 minuta.
 - Zatim dodajte narezane kolutove kobasice.
 - Kada je krumpir kuhan, pustite ga da se malo ohladi, ogulite ga i narežite na ploške.
 - Pripremite posudu za pečenje i nauljite je maslinovim uljem.
 - Na dno posude posložite ploške krumpira pa dodajte dinstani kupus. Ponovite postupak.
 - Musaku pecite u pećnici na 250 °C oko 15 minuta.
 - Dok se musaka peče, napravite preljev od dva jaja i malo mlijeka.
 - Preljev prelijte po musaki i ostavite da se peče još 15 – 20 minuta.
 

              
              
              
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            