Dodajte kiseli kupus u klasičnu musaku i otkrit ćete sasvim novo jelo. Ljubitelji kiselog kupusa ne moraju se ograničiti samo na sarmu, a ova musaka jednostavno može postati i vegetarijanska – samo preskočite kobasice.

Jelo ćete vrlo jednostavno pripremiti prema ovome receptu koji smo pronašli na stranici www.krenizdravo.hr, a nadamo se da će vam se ova musaka toliko svidjeti da će biti tek prva u nizu vaših novih složenaca s kiselim kupusom. Sastojci za musaku od kiselog kupusa i krumpira jednostavni su i svakodnevni pa ih vjerojatno već i imate kod kuće. 

Sastojci za musaku od kiselog kupusa i krumpira:

  • 500 g  kiselog kupusa, narezanog
  • 5 većih krumpira
  • 1 manja glavica luka
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 režnja češnjaka
  • papar
  • sol
  • 2 – 3 kobasice, po želji
  • 2 jaja
  • mlijeko

Priprema musake od kiselog kupusa i krumpira:

  1. U lonac stavite kuhati cijele krumpire s korom.
  2. Na maslinovom ulju dinstajte luk, dodajte češnjak i kiseli kupus, začinite i dinstajte oko 15 minuta.
  3. Zatim dodajte narezane kolutove kobasice.
  4. Kada je krumpir kuhan, pustite ga da se malo ohladi, ogulite ga i narežite na ploške.
  5. Pripremite posudu za pečenje i nauljite je maslinovim uljem.
  6. Na dno posude posložite ploške krumpira pa dodajte dinstani kupus. Ponovite postupak.
  7. Musaku pecite u pećnici na 250 °C oko 15 minuta.
  8. Dok se musaka peče, napravite preljev od dva jaja i malo mlijeka.
  9. Preljev prelijte po musaki i ostavite da se peče još 15 – 20 minuta.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju