Tko može odoljeti slasnim okusima pizze? Ako želite skratiti proces pripreme, ali i količinu ugljikohidrata (i kalorija) u ovom jelu, napravite mini pizze od tikvica.

Tikvice ne iziskuju dugu termičku obradu – u pećnici će vam biti potrebno samo onoliko vremena da se sir rastopi, a okusi sljube.

Umjesto u pećnici, mini pizze možete napraviti i u fritezi na vrući zrak. U tom slučaju priprema će biti još kraća i jednostavnija. 

Sastojci:

  • 1 velika tikvica
  • 180 g naribanog mozzarelle
  • 80 ml umaka za pizzu
  • sol i papar po želji
  • svježi bosiljak
  • šunka za pizzu po želji

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.
  2. Operite tikvicu, osušite je i narežite na okrugle kriške debljine oko pola centimetra. Posolite je i popaprite.
  3. Prekrijte tikvice umakom od pizze, naribanim sirom i šunkom po želji pa ih stavite u pećnicu na nekoliko minuta dok se sir ne rastopi.
  4. Poslužite ih sa svježim bosiljkom. Dobar tek!

5 recepata koje mora isprobati svaki ljubitelj tikvica Tikvice su vrlo fleksibilna namirnica Pohani cvjetovi tikvica Složenac +0 Hrskave tikvice možete napraviti i u pećnici

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju