Tko može odoljeti slasnim okusima pizze? Ako želite skratiti proces pripreme, ali i količinu ugljikohidrata (i kalorija) u ovom jelu, napravite mini pizze od tikvica.
Tikvice ne iziskuju dugu termičku obradu – u pećnici će vam biti potrebno samo onoliko vremena da se sir rastopi, a okusi sljube.
Umjesto u pećnici, mini pizze možete napraviti i u fritezi na vrući zrak. U tom slučaju priprema će biti još kraća i jednostavnija.
Sastojci:
- 1 velika tikvica
- 180 g naribanog mozzarelle
- 80 ml umaka za pizzu
- sol i papar po želji
- svježi bosiljak
- šunka za pizzu po želji
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.
- Operite tikvicu, osušite je i narežite na okrugle kriške debljine oko pola centimetra. Posolite je i popaprite.
- Prekrijte tikvice umakom od pizze, naribanim sirom i šunkom po želji pa ih stavite u pećnicu na nekoliko minuta dok se sir ne rastopi.
- Poslužite ih sa svježim bosiljkom. Dobar tek!