Iako su pravi bum doživjele tek posljednjih nekoliko godina te su ih dodatno popularizirale društvene mreže, japanske palačinke možemo opisati kao oblačiće koji se na zagrijanoj tavi pretvaraju u mekan, prozračan i sočan desert jedinstvene teksture i okusa. Čak ni američka verzija ovog popularnog deserta ne može se mjeriti s japanskom inačicom, mlađom sestrom ovog popularnog jela. 

Cijeli je Tokio prepun šarenih i slatkih lokala u kojima možete kušati souffle ili fluffy pancakes te uživo doživjeti svaki korak u pripremi. Japanci, koji ih vješto peku, nemaju nikakav problem s time da su sve oči uprte u njih i da gosti pomno prate svaki njihov korak.

Priprema japanske verzije ovog deserta, iako je jednostavna, ipak zahtijeva malo veću spretnost. Bez obzira na to, postupak ipak nije toliko kompliciran i bila bi prava šteta ne okušati se u stvaranju ovog čudesa koje baš nitko neće odbiti. 

Inspirirani Lidlovim Fin Carre asrotimanom, odlučili smo napraviti japanske palačinke i poslužiti ih prelivene rastopljenom čokoladom koju možete i nasjeckati kako biste čokoladnim kapljicama dodatno obogatili svoj slasni desert. Po želji dodajte i omiljeno bobičasto voće ili pak orašaste plodove. 

Japanske palačinke Japanske palačinke (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

RECEPT - JAPANSKE PALAČINKE

SASTOJCI: 

  • 160 g brašna
  • 3 jaja
  • žlica ulja
  • 3 žlice šećera u prahu
  • prstohvat soli
  • žličica praška za pecivo 
  • 180 ml mlijeka
  • pola žličice ekstrakta vanilije
  • pola žličice ruma
  • Fin Carre čokolada po želji 

PRIPREMA: 

  1. Za pripremu japanskih palačinki trebat će vam dvije duboke posude podjednake veličine. Za početak odvojite bjelanjke i žumanjke. 
  2. Bjelanjke mikserom ili pjenjačom dobro umutite u čvrsti snijeg. 
  3. U drugu posudu sa žumanjcima dodajte prosijano brašno, šećer, sol, ulje, prašak za pecivo, mlijeko te ekstrakt vanilije i rum pa sve zajedno izmiksajte. 
  4. Čvrsti snijeg od bjelanjaka polako dodajte u smjesu sa žumanjcima, trećinu po trećinu te lagano miješanjem sjedinite smjese. 
  5. Tavu lagano premažite uljem. Nakon što se zagrijala, stavite u nju okrugli limeni kalup i napunite ga smjesom za palačinke do ¾ visine. Poklopite tavu i pecite palačinku na laganoj vatri dok se na vrhu ne pojave mjehurići. Preokrenite kalup i drugu stranu palačinke pecite još otprilike 2 do 3 minute. 
  6. Pripremite tanjur na koji ćete odložiti pečenu palačinku, a postupak pečenja ponovite dok se ne potroši sva smjesa iz posude. 
  7. Rastopite Fin Carre čokoladu i prelijte ju preko palačinki, ostatak čokolade usitnite nožem i ukrasite palačinke čokoladnim kapljicama. Po želji dodajte bobičasto voće, kao i orašaste plodove, pa uživajte u slasnom desertu. Dobar tek! 

Japanske palačinke Japanske palačinke (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

Teško da postoji osoba koja će odbiti palačinke, a japanska verzija ovog deserta još će se lakše uvući pod kožu svakoga tko se voli pošteno zasladiti. Istražite Lidlov Fin Carre asortiman i pronađite omiljeni okus ukusne čokolade koja će dodatno zasladiti vaš desert. 

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Lidl po najvišim profesionalnim standardima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju