Galerija Japanske palačinke 10 Japanske palačinke - 8 10 Japanske palačinke 10 Japanske palačinke 10

U trendu Piccolina kućica, Gata, Airbnb - 1 70 eura za noć Za savršen odmor dovoljno je svega 19 kvadrata! Dokaz je i ova kućica u okolici Splita La Pelosa - 2 Sladak život gorkog okusa Talijanski Maldivi? "Plaža koju morate vidjeti" ima pravila koja se neće svima svidjeti Rustica - 4 Velike porcije, ali... Restoran Rustica: "Narodni" restoran na početku Dubrave koji nije ostavio dobar dojam

Iako su pravi bum doživjele tek posljednjih nekoliko godina te su ih dodatno popularizirale društvene mreže, japanske palačinke možemo opisati kao oblačiće koji se na zagrijanoj tavi pretvaraju u mekan, prozračan i sočan desert jedinstvene teksture i okusa. Čak ni američka verzija ovog popularnog deserta ne može se mjeriti s japanskom inačicom, mlađom sestrom ovog popularnog jela. 

Cijeli je Tokio prepun šarenih i slatkih lokala u kojima možete kušati souffle ili fluffy pancakes te uživo doživjeti svaki korak u pripremi. Japanci, koji ih vješto peku, nemaju nikakav problem s time da su sve oči uprte u njih i da gosti pomno prate svaki njihov korak.

Priprema japanske verzije ovog deserta, iako je jednostavna, ipak zahtijeva malo veću spretnost. Bez obzira na to, postupak ipak nije toliko kompliciran i bila bi prava šteta ne okušati se u stvaranju ovog čudesa koje baš nitko neće odbiti. 

Inspirirani Lidlovim Fin Carre asrotimanom, odlučili smo napraviti japanske palačinke i poslužiti ih prelivene rastopljenom čokoladom koju možete i nasjeckati kako biste čokoladnim kapljicama dodatno obogatili svoj slasni desert. Po želji dodajte i omiljeno bobičasto voće ili pak orašaste plodove. 

Japanske palačinke Japanske palačinke (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

RECEPT - JAPANSKE PALAČINKE

SASTOJCI: 

  • 160 g brašna
  • 3 jaja
  • žlica ulja
  • 3 žlice šećera u prahu
  • prstohvat soli
  • žličica praška za pecivo 
  • 180 ml mlijeka
  • pola žličice ekstrakta vanilije
  • pola žličice ruma
  • Fin Carre čokolada po želji 

PRIPREMA: 

  1. Za pripremu japanskih palačinki trebat će vam dvije duboke posude podjednake veličine. Za početak odvojite bjelanjke i žumanjke. 
  2. Bjelanjke mikserom ili pjenjačom dobro umutite u čvrsti snijeg. 
  3. U drugu posudu sa žumanjcima dodajte prosijano brašno, šećer, sol, ulje, prašak za pecivo, mlijeko te ekstrakt vanilije i rum pa sve zajedno izmiksajte. 
  4. Čvrsti snijeg od bjelanjaka polako dodajte u smjesu sa žumanjcima, trećinu po trećinu te lagano miješanjem sjedinite smjese. 
  5. Tavu lagano premažite uljem. Nakon što se zagrijala, stavite u nju okrugli limeni kalup i napunite ga smjesom za palačinke do ¾ visine. Poklopite tavu i pecite palačinku na laganoj vatri dok se na vrhu ne pojave mjehurići. Preokrenite kalup i drugu stranu palačinke pecite još otprilike 2 do 3 minute. 
  6. Pripremite tanjur na koji ćete odložiti pečenu palačinku, a postupak pečenja ponovite dok se ne potroši sva smjesa iz posude. 
  7. Rastopite Fin Carre čokoladu i prelijte ju preko palačinki, ostatak čokolade usitnite nožem i ukrasite palačinke čokoladnim kapljicama. Po želji dodajte bobičasto voće, kao i orašaste plodove, pa uživajte u slasnom desertu. Dobar tek! 

Japanske palačinke Japanske palačinke (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

Teško da postoji osoba koja će odbiti palačinke, a japanska verzija ovog deserta još će se lakše uvući pod kožu svakoga tko se voli pošteno zasladiti. Istražite Lidlov Fin Carre asortiman i pronađite omiljeni okus ukusne čokolade koja će dodatno zasladiti vaš desert. 

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Lidl po najvišim profesionalnim standardima.