Zagrepčanka Anja magistrica je sociologije, freelancer u organizaciji događanja, koordinatorica i asistentica u raznim područjima, od PR-a do art-terapije, a uz to vodi i društvene mreže ili, kako kroz smijeh kaže, one vode nju. U slobodno vrijeme planinari, bavi se sportom i ide na dramsku, pa ne čudi, stoga, što vremena za kuhanje nema.

''Prijavila sam se prvenstveno zbog zabave, zbog novog iskustva i novog znanja jer mislim da je vrijeme da naučim kuhati, ipak imam 28 godina'', priznaje nam simpatična Anja, koja na svaku novu priliku koja joj se ukaže u životu kaže ''da''. Od našeg kulinarskog serijala očekuje da će naučiti pripremati neka osnovna jela i da će se naučiti snalaziti s namirnicama.

Anja kreće u pripremu fritula Anja kreće u pripremu fritula (Foto: Nova Studio)

Osim tehnike i svakidašnjih jela koja se mogu napraviti na brzinu, Anja ističe da bi voljela naučiti raditi knedle. S obzirom na to da su joj upravo one najdraže jelo, s njima vidi i najveću sličnost. ''Da sam jelo, koje bih jelo bila? Pa definitivno moje omiljeno jelo, a to je knedla, knedla sa šljivama ili knedla s marelicom. Kad počnem malo više jesti, onda postanem jedna knedlica, tako da uvijek postoji sličnost s knedlicom i sa mnom'', našalila se Anja.

Kuha, kako kaže, ali vrlo rijetko. ''To je često neki jednostavan recept i moram ga imati savršeno točno ispisanog da bih mogla napraviti jelo. Znam raditi palačinke i jaje na kruhu. I to kažem da mi ide jer ne moram gledati recept, već znam odoka namirnice. Ide mi i pospremanje kuhinje'', priznaje.

Namirnice za Kristijanov hot-dog Hrana i piće MasterChef to be: Tjestenina s gotovim pestom Kristijanova je specijalnost, a za nas je pripremio zanimljiv hot-dog

Prateći recept koji joj je ispisala prijateljica, Anja nam je pripremila fritule, što je bilo veoma hrabro od nje s obzirom na to da ih je radila prvi put. Time je dokazala da se uz malo truda, dobar recept i prave sastojke može puno toga postići. O sastojcima za Masterchef to be, kao i uvijek, brine Konzum, pa naši kandidati s time ne mogu pogriješiti.

Recept za fritule Anjine prijateljice Recept za fritule Anjine prijateljice (Foto: Nova Studio)

''Fijasko u kuhinji je sama moja pojava u kuhinji'', kazala je kroz smijeh Anja i prisjetila se jedne anegdote: ''Jednom sam radila čaj i stavila sam kuhati vodu, tri puta sam se morala vraćati i stavljati ponovno jer sam zaboravila i svaki put mi je isparila sva voda.''

Anju je, kako kaže, oduvijek zanimalo kako se radi burek i kako izvući tijesto da postane tako tanko, a otkrila nam je i tko su joj uzori kada je riječ o kuhanju. ''Od poznatih chefova nemam uzora budući da ih ne poznajem, ali netko tko mi je uzor je definitivno moj tata i jedna moja prijateljica koja savršeno usklađuje i spaja nespojivo, i okuse i začine, i sve joj ide od ruke.''

Anjine fritule Anjine fritule (Foto: Nova Studio)

Anju će, kao i ostalo dvoje kandidata našeg kulinarskog serijala, mentorirati i ocjenjivati Darko Vlašić. S desetogodišnjim iskustvom rada u poznatim restoranima Darko Vlašić je chef uz kojeg će kandidati naučiti kulinarske trikove pravih majstora i kako baratati namirnicama na pravi način te pritom sigurno poželjeti nastaviti kuhati. Onaj tko osvoji titulu ''MasterChef to be'' osvojit će Konzumov poklon-bon u vrijednosti od 1000 kuna, dok ostalo dvoje očekuju utješne nagrade od 500 kuna.

''Baš se veselim novom iskustvu, društvu i novim znanjima'', poručila je za kraj Anja.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Konzum po najvišim profesionalnim standardima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju