Zagrepčanin Kristijan prvi je u nizu kandidata koji će se boriti za osvajanje titule ''MasterChef to be''. Ovaj četrdesetogodišnji KIF-ovac radi kao trener skijanja i snowboarda, a uz planinarenje i posjećivanje festivala, omiljena aktivnost mu je i druženje sa svojim udomljenim psom. Mala, kako joj je dao ime, je sretna što Kristijan nije zadužen za spravljanje njezinih obroka jer sigurno je za reći da njezinu vlasniku kuhanje nikada nije bilo prioritet.

Kristijan i Mala Kristijan i Mala (Foto: Nova Studio)

Za sudjelovanje u kraćoj verziji popularnog showa Nove TV Kristijan se prijavio jer je potpuni početnik sa željom da se jednog dana približi kulinarskom nivou kandidata MasterChefa, a pođe li mu to za rukom, možda se jednog dana pojavi i u tom formatu.

''Zašto sam se prijavio? Pa zato što sam loš u kuhinji i hoću to popraviti, hoću da me netko nešto nauči. Bio sam ugodno iznenađen kad sam čuo da sam prošao. Gledam na to kao na neku novu avanturu u životu. Kuham, ali loš sam, volio bih naučiti. Što sam stariji, to me više zanima'', priznao nam je Kristijan, kojem je specijalnost priprema tjestenine s gotovim pestom. Jelo je to koje će po potrebi pripremiti i svojoj djevojci, no ponekad se priprema pretvori u fijasko. ''Kuhao sam tjesteninu sa zelenim umakom i napravio sam ja to, kao, sve dobro. No kad sam trebao ocijediti tjesteninu, nisam uzeo dodatnu krpu da se ne skurim, nego mi je lonac s kipućom vodom ispao na štednjak i puklo je staklo na ploči.''

Osim tjestenine s pestom, Kristijan je maher za pripremu jaja na oko, tvrdih jaja, tosta i hot-dogova, a pripremi posljednjeg imali smo priliku i svjedočiti. Ako ste mislili da tu nema kreative, pogledajte video i otkrijte kako je Kristijan uz nekoliko namirnica iz Konzuma uspio očarati sve oko sebe, uključujući i Malu.

Namirnice za Kristijanov hot-dog Namirnice za Kristijanov hot-dog (Foto: Nova Studio)

Kad nešto kuha, Kristijanu je cilj zadovoljiti samo jedan kriterij. ''Mora biti brzo. Živimo u brzom svijetu gdje svi brzo žive i mora biti brzi obrok.'' A na pitanje koje je jelo najsličnije njegovoj osobnosti, Kristijan nam je kroz smijeh odgovorio: ''Kad bih morao birati koje jelo bih bio, onda bih bio salata jer je lagano sa mnom kroz život ići, ja sam lagana osoba.''

Kristijana će, kao i ostalo dvoje kandidata našeg kulinarskog serijala, mentorirati i ocjenjivati Darko Vlašić. S desetogodišnjim iskustvom rada u poznatim restoranima Darko Vlašić je chef uz kojeg će kandidati naučiti kulinarske trikove pravih majstora i kako baratati namirnicama na pravi način te pritom sigurno poželjeti nastaviti kuhati. Onaj tko osvoji titulu ''MasterChef to be'' osvojit će Konzumov poklon-bon u vrijednosti od 1000 kuna, dok ostalo dvoje očekuju utješne nagrade od 500 kuna.

Osim glavne nagrade, Kristijan se nada da će savladati jedno posebno jelo. ''Budući da mi frend radi super carbonaru i imat ćemo natjecanje kod njega doma, želim usavršiti carbonaru.'' Hoće li se Kristijanu želja ispuniti, pratite u našem serijalu ''MasterChef to be''.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Konzum po najvišim profesionalnim standardima.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju