Galerija MasterChef to be: Upoznajte 3. kandidata Ivana - 6 MasterChef to be: Upoznajte 3. kandidata Ivana - 7 MasterChef to be: Upoznajte 3. kandidata Ivana - 5 MasterChef to be: Upoznajte 3. kandidata Ivana - 4 MasterChef to be: Upoznajte 3. kandidata Ivana - 3 +1 MasterChef to be: Upoznajte 3. kandidata Ivana - 2

Ivan Zuanović okušao se na audiciji za MasterChef, ali u jelo mu je pobjeglo malo više ulja od chillija pa je su njegove šanse za sudjelovanje u showu doslovno izgorile. No rekao bi da mu to nije bio prvi fijasko u kuhinji.

''Prvi fijasko u kuhinji je bio kada smo prijatelj i ja u prvom razredu srednje kuhali radili jaja na bazginom soku misleći da je suncokretovo ulje. Srećom je prvi on probao pa zaključio da nije ulje.'', ispričao nam je Ivan koji se u naš kulinarski serijal prijavio jer želi razvijati nove tehnike i naučiti razne trikove od našeg chefa mentora.

Nekad je to bio njegov srednjoškolski prijatelj, a danas je ''kraljevski kušač'' njegova djevojka s kojom živi u Zagrebu, gdje se preselio iz rodnog Karlobaga radi studija. Danas kao kemijski inženjer kaže kako ga najviše opušta kemijanje u kuhinji što se može primijetiti i na njegovom Instagram profilu. Za nas je pripremio kremasti rižoto s nekoliko sasvim običnih namirnica iz Konzuma, ali u dosta neobičnoj kombinaciji okusa.

MasterChef to be: Upoznajte 3. kandidata Ivana - 5 MasterChef to be: Upoznajte 3. kandidata Ivana - 5 (Foto: Nova Studio)

''Najviše mi od ruke idu rižota i tjestenine. Znači nekakva baza rižota i tjestenine i onda od tud volim kombinirati razne okuse'', kaže Ivan kojem nikada neće biti jasno kako ljudi nakon pola sata ili sat vremena provedenog u kuhanju postižu da im je sve čisto i organizirano.

Anja Jordanić Hrana i piće Masterchef to be: Kako izgleda kad prvi put u životu radiš fritule, pokazala nam je Anja i otkrila recept zbog kojeg se odlučila za te hrskave kuglice

Šef uzor mu je legendarni Anthony Bourdain, uvijek na prvom mjestu, a od mlađih to je zvijezda društvenih mreža Joshua Weissman. Od domaćih chefova sviđa mu se kako kuhaju i rade redom - Mate Janković, David Skoko, Tom Gretić i Pero Savanović.

Ivana će, kao i ostalo dvoje kandidata našeg kulinarskog serijala, mentorirati i ocjenjivati Darko Vlašić. S desetogodišnjim iskustvom rada u poznatim restoranima Darko Vlašić je chef uz kojeg će kandidati naučiti kulinarske trikove pravih majstora i kako baratati namirnicama na pravi način te pritom sigurno poželjeti nastaviti kuhati. Onaj tko osvoji titulu ''MasterChef to be'' osvojit će Konzumov poklon-bon u vrijednosti od 1000 kuna, dok ostalo dvoje očekuju utješne nagrade od 500 kuna.

MasterChef to be: Upoznajte 3. kandidata Ivana - 7 MasterChef to be: Upoznajte 3. kandidata Ivana - 7 (Foto: Nova Studio)

Ivan se veseli novim receptima i znanjima koje će usvojiti od chefa mentora, a kao namirnica u tom smjeru zanima ga riba. Priznaje kako mu je znanje kod pripreme te namirnice manjkavo. Isto tako najteže mu je spravljati slastice.

''Mana mi je nepreciznost pa mi ne idu ovi recepti u kojima moraš biti precizan kao što su oni za deserte.'', otkrio nam je Ivan, a mi se nadamo da ga baš nešto takvo neće snaći.

''Da sam jelo bio bi rižoto. Zato što je za pripremu jednostavan, a opet može sadržavati toliko tajna i iznenađenja.'', kaže nam Ivan, a nama ostaje vidjeti u serijalu MasterChef to be kako će nas iznenaditi.

  Namirnice za Kristijanov hot-dog Hrana i piće MasterChef to be: Tjestenina s gotovim pestom Kristijanova je specijalnost, a za nas je pripremio zanimljiv hot-dog

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Konzum po najvišim profesionalnim standardima.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju