Dosadio vam je okus presušene piletine? Umjesto prsa, pripremite pileći zabatak i uživajte u njezinoj sočnosti. Meso će biti ukusnije ako upotrijebite pileći zabatak s kostima.

Dodatnu dozu sočnosti i okusa dat će i dobra marinada. Mi vam predlažemo kombinaciju balzmatičnog octa, senfa, meda, maslinovog ulja i začina. Najbolje rezultate dobit ćete ako piletinu marinirate preko noći u hladnjaku, ili barem tri do četiri sata.

Piletina se peče na posteljici od nasjeckanog luka, a servira sa sezonskom salatom i prilogom po želji. Poslužiti je možete s pečenim krumpirom, kuhanom rižom ili kriškom domaćeg kruha.

Sastojci za mariniranu piletinu:

  • 4-6 pileća zabataka s kostima
  • 125 ml maslinova ulja
  • 65 ml balzamičnog octa
  • 2 žlice meda
  • 2 čajne žličice senfa Dijon
  • 1 veliki luk
  • 1 čajna žličica mediteranske mješavine začina
  • sol i papar

Priprema piletine:

  1. U većoj zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, balzamični ocat, med, senf, sol, papar i mediteransku mješavinu začina.
  2. U dobivenu smjesu stavite pileće zabatke i stavite u hladnjak preko noći.
  3. Kada ste spremni za pripremu, očistite luk, narežite ga na veće komade i stavite li lim za pečenje.
  4. Preko luka poslažite marinirani pileći zabatak i sve zajedno stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva oko 40 minuta, odnosno dok se meso ne ispeče do kraja.
  5. Poslužite piletinu s pečenim lukom i prilogom po želji. Dobar tek!

Meso treba biti sočno i fino, ali nije: Kako dobro ispeći pileći zabatak? Pileći zabatak - 2 Pileći zabatak - 1 Pileći zabatak - 3 +0 Pileći zabatci u kremastom umaku

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju