Limunova korica poboljšat će okus brojnim jelima. Ona nije samo nešto što ćemo povremeno naribati u kolač – možemo je dodati i marinadama za meso, ribljim jelima, varivima i gulašima. Ona je savršen dodatak i jelima od tjestenine, no rijetko tko se sjeti dodati je.
Kada kuhamo i pripremo napitke obično iscijedimo limun do kraja, a potom ga bacimo u smeće. Limunova korica uglavnom ostane neiskorištena što je prava šteta.
Stručnjaci savjetuju da bi bilo idealno prvo naribati koricu limuna, a tek onda prerezati plod i iscijediti ga. Limunovu koricu po želji možete i zamrznuti te upotrijebiti po potrebi.
Gorka bijela opna
Za razliku od limunova soka korica nema intenzivnu kiselost koja može prevladati okusom jela. Umjesto toga ona daje dašak svježine i predivnu aromu koja može oplemeniti i uravnotežiti kremaste umake u tjestenini.
Imajte na umu da treba naribati samo limunovu koricu – ne i bijelu opnu koja okružuje limun jer ona ima neugodnu gorčinu koja će upropastiti jelo.
Iznimno je važno naglasiti da se ribanje limunove korice preporučuje samo u slučajevima kada na raspolaganju imate domaći neprskani plod. Ako to nije slučaj, koru limuna obavezno bacite u smeće.
Najfiniji ukras: Kako napraviti mirisne limuncine - ušećerene korice limuna