Svježe iscijeđeni sok limuna poboljšat će okus svakog jela. S njime možete napraviti različite slastice – od keksa preko kremastih kolača do pita.

U trendu Pileći paprikaš Tjedni jelovnik Zasitna su, fina i rade se bez puno muke: Sedam predobrih jela za svaki dan ovog tjedna Kuća za odmor Out House, Sv. Ivan Zelina, Airbnb - 9 Mir i tišina Pola sata od Zagreba: Kuća s bazenom za vikend-odmor u kojoj vam nitko neće smetati Indijanska banana u Donjoj Bistri na plantaži Ivana Šuloga - 5 Ljekovito blago U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura

Upotrijebiti ga možete u marinadama za omekšavanje žilavog mesa, iskoristiti umjesto octa u preljevima za salate, ali i pokapati po pečenju kako biste mu produbili okus.

Iako se na tržištu nalazi nekoliko različitih pomagala za cijeđenje limuna – a neki ga i stišću rukama kako bi obavili taj zadatak, mnogi se muče da bi dobili što je moguće više soka.

Znate li koji je najlakši način za cijeđenje limuna?

Najvažnija stvar u ovom procesu je odabrati zreli limun. Nezreli tvrdi plodovi neće vam dati željene rezultate bez obzira što činili s njim.

Prije nego što limun razrežete, valjajte ga po tvrdoj podlozi – primjerice po daski za rezanje – upirući rukom u njega. Ovaj potez koriste brojni kuhari jer tako omekšaju membrane u plodu i olakšavaju si iscjeđivanje.

No, postoji još lakši način. Ako želite s lakoćom iscijediti limun, stavite cijeli plod u mikrovalnu pećnicu na 20 do 30 sekundi. U mikrovalnoj pećnici će dovoljno omekšati što će vam omogućiti da ga lakše iscijedite, ali i da dobijete više soka.