Agua frescas popularna su meksička pića u kojima su navodno uživali još i drevni Asteci, a omiljena su tijekom ljeta, kada uprži sunce. Sve što treba za "svježu vodu" jest voće prema izboru, voda i malo šećera, ali prema želji recept možete zakomplicirati jestivim cvijećem, začinima ili dodatkom alkohola poput ruma ili votke.

No ideja je da meksička voda bude lagana, pitka i otjera žeđ. Zbog toga se nerijetko dodaju listići mente i malo soka od limete. Lubenica, papaja, dinja, hibiskus, pa čak i riža neki su od omiljenih varijacija na temu popularnog meksičkog pića, a osobito je ukusna i "voda od jagoda".

Sastojci za meksičku vodu:

  • 300 g jagoda
  • 400 ml vode
  • 2 žlice šećera
  • 2 žličice soka limete 
  • led

Priprema meksičke vode:

  1. Jagodama uklonite peteljke, prepolovite ih ili grubo nasjeckajte. Stavite jagode, vodu, šećer i sok od limete u blender i miksajte dok se dobro ne sjedine u glatku smjesu. Količinu šećera i vode prilagodite željenom okusu i konzistenciji.
  2. Ako želite, procijedite smjesu i poslužite s ledom.

 

Najopasnije mjesto za pješačenje na svijetu koje je izgrađeno prije 700 godina Najopasniji put za pješačenje Plank Walk u Kini - 1 Najopasniji put za pješačenje Plank Walk u Kini - 4 Najopasniji put za pješačenje Plank Walk u Kini - 3 +0 Najopasniji put za pješačenje Plank Walk u Kini - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju