Iskoristite obilje jabuka i napravite slatki kruh s ovim ukusnim voćem aromatiziran neodoljivim cimetom. Riječ je o tradicionalnom receptu američke kuhinje koji je vrlo jednostavan za pripremu.
Poslužiti ga možete za doručak, međuobrok ili desert. 
U receptu možete upotrijebiti bilo koju vrstu jabuke. Ipak, ako ste ljubitelj slatko-kiselih kombinacije, najbolje bi bilo da upotrijebite neku kiseliju vrstu poput Granny Smith. 
Da bi ispečeni kruh ostao što dulje svježi, stavite ga u hermetički zatvorenu kutiju.
Sastojci za kruh s jabukama:
- 200 g smeđeg šećera
 - 180 g brašna
 - 125 g punomasnog mlijeka
 - 115 g maslaca
 - 100 g bijelog šećera
 - 2 jaja
 - 2 Granny Smith jabuka
 - 2 čajne žličice ekstrakta vanilije
 - 2 čajne žličice cimeta u prahu
 - 1,5 čajne žličice sode bikarbone
 
Sastojci za glazuru:
- 115 šećera u prahu
 - 2 žlice mlijeka
 
Priprema kruha s jabukama:
- Maslac i bijeli šećer stavite u mikser i izmiksajte dok ne dobijete jednoličnu glatku smjesu. Za to će vam biti potrebno oko dvije minute.
 - Dodajte ekstrakt vanilije, punomasno mlijeko i jaja. Nastavite miksati.
 - Ubacite brašno, sodu bikarbonu i jednu čajnu žličicu cimeta u prahu u smjesu. Dobro izmiksajte.
 - U velikoj zdjeli pomiješajte oguljene jabuke nasjeckane na kocke otprilike iste veličine, 100 grama smeđeg šećera i jednu preostalu čajnu žličicu cimeta.
 - Prebacite pola smjese za kruh u namašćeni kalup, prekrijte ga s zašećerenim jabukama te preko njih prelijte ostatak smjese.
 - Na vrh slatkog kruha pospite ostatak smeđeg šećera.
 - Slatki kruh stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva oko 50 minuta.
 - Pustite da se kruh ohladi do kraja.
 - Napravite glazuru: pomiješajte mlijeko i šećer u prahu u smjesu bez grudica, pa njome prelijte ohlađeni kruh od jabuka. Dobar tek!
 
 
    
        4 slatka i jedan slani recept koji trebaju isprobati svi ljubitelji jabuka
        
                                                                                                
                
                    +0
                    
                    
 
                    

              
              
              
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            