Tražite li recept za pikantnu juhu od bundeve, isprobajte egzotičnu verziju u kojoj se koriste tajlandska curry pasta za mirisnu aromu, kokosovo mlijeko zbog koje će biti kremasta, kao i crvena leća za dodatnu dozu proteina. Višak juhe možete zamrznuti i slobodno je podgrijati kada vam zatreba brzinski ručak ili večera. Juhu poslužite sa sjemenkama bundeve i poprženim kockicama kruha.

Sastojci za egzotičnu juhu od bundeve:

  • 1 glavica luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 komad đumbira (oko 2,5 cm)
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 2-3 žlice tajlandske curry paste
  • 350 g muškatne bundeve, očišćene i narezane na kocke
  • 2 žličice soli
  • 1/2 žličice svježe mljevenog crnog papra
  • 200 g crvene leće
  • 1,5 l povrtnog temeljca
  • 400 ml nezaslađenog kokosovog mlijeka
  • 1 srednja limeta
  • tostirane sjemenke bundeve
  • popržene kockice kruha (krutoni)

Priprema:

  1. Sitno nasjeckajte luk, češnjak i đumbir.
  2. Zagrijte 3 žlice maslinovog ulja u većem loncu na srednjoj vatri pa dodajte luk i povremeno miješajte dok ne omekša, 3 do 5 minuta.
  3. Dodajte češnjak i đumbir i pržite dok ne zamiriše, oko 30 sekundi.
  4. Dodajte bundevu, curry pastu, sol i crni papar, te dobro promiješajte i pržite miješajući 4 do 5 minuta.
  5. Dodajte povrtni temeljac, leću i kokosovo mlijeko, te promiješajte.
  6. Zakuhajte na srednje jakoj vatri, zatim smanjite vatru da lagano krčka. Kuhajte, povremeno miješajući, dok bundeva i leća ne omekšaju.
  7. Izmiksajte juhu u blenderu ili se poslužite štapnim mikserom pa zagrijte dok ne prokuha. Prema potrebi dolijte još vode, soli ili papra. Na kraju dodajte sok limete i dobro promiješajte.
  8. Poslužite juhu s tostiranim sjemenkama bundeve i kockicama kruha.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju