Iako je nazivaju „hrvatskom Toskanom“, mnogima su istarski pejzaži, brežuljci, doline i gradići bliži srcu od talijanske rođakinje. U Istri ne nedostaje prirodnih ljepota, kao niti mjesta na kojima se dobro jede i pije, često po pristupačnijim cijenama. Jedna od konoba gdje se puno pozornosti pridaje namirnici, kao i tradiciji smjestila se u blizini rijeke Mirne. 

Konoba Most, smještena u Buzetu, gotovo sto godina neumorno prima goste željne otkrivanja domaće kuhinje. Most je rezultat marljivog rada obitelji Marinac, a sada već treća generacija vodi taj restoran. Odvede li vas ovih dana put u konobu Most pronaći ćete proljetni jelovnik u znaku šparoga koje u kuhinjama diljem Istre imaju počasno mjesto.

Kremasta juha od šparoga, istarska fritaja ili pljukanci sa šparogama i pršutom neka su od jela koja možete iskušati u Mostu. Ljubitelji mesnih delicija mogu naručiti istarski ombolo s domaćim fužima i šparogama. Ombolo, dio svinjskog kotleta odvojen od kosti, začinjen solju, mrvljenim paprom i listićima lovora uz fuže i šparoge jedan je od specijaliteta konobe.

Iz konobe Most pruža se pogled na rijeku Mirnu, a sam Buzet poznat je kao područje koje obiluje tartufima. Za one avanturističkog duha, u blizini se nalazi i jedna od najpopularnijih planinarskih istarskih staza, „Staza sedam slapova“. Prekrasne atrakcije, prirodne ljepote i autohtone istarske delicije, dovoljan su motiv za vikend-izlet.

Izlet koji se pamti: Velebitskim stazama do Planinarskog doma Zavižan +0 Zavižan

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju