Hrskava slanina od rižinog papira može se upotrijebiti na razne načine – jesti samostalno ili dodati u sendviče i salate. Uz nekoliko začina, vrlo lako se priprema i u vlastitom domu. Povrh svega, s obzirom da je u potpunosti napravljena od namirnica biljnog porijekla, ne sadrži kolesterol.

Sastojci:

5 komada rižinog papira
3 žlice umaka od soje
2 žlice maslinova ulja
2 žlice prehrambenog kvasca
½ žlice javorovog sirupa
½ čajne žličice češnjaka u prahu
½ čajne žličice dimljene paprike
½ čajne žličice crnog papra
¼ čajne žličice tekućeg dima

U trendu Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili" Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima Salata od svježih krastavaca Odlična uz roštilj Salata od svježih krastavaca: Fini preljev gotov za 5 minuta napravit će veliku razliku

Slika nije dostupna Hrana i piće Bez grama ribe: Recept za prefin proteinski namaz s okusom mora

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.

2. U zdjeli pomiješajte umak od soje, ulje, prehrambeni kvasac, javorov sirup i sve začine.

3. Narežite rižin papir
na komade veličine klasičnih kriška slanine.

4. Stavite rižin papir kratko pod mlaz vode da omekša.

5. Umočite omekšani papir u pripremljenu marinadu pa prebacite na papir za pečenje.

Slika nije dostupna Hrana i piće Tzatziki umak: Recept za kremastu fantaziju bez grama jogurta

6. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke.

7. Tako pripremljeni rižin papir stavite peći u zagrijanu pećnicu na sedam do osam minuta dok ne postane hrskav. Imajte na umu da papir može lako zagorjeti, pa držite vegansku slaninu na oku. Dobar tek!