Tortang talong je ime tradicionalnog filipinskog jela koji podrazumijeva svojevrsnu verziju omleta s patlidžanom. Priprema se od tek četiri sastojka, a najčešće poslužuje uz rižu i kečap za doručak ili ručak.

U pripremi tortang talonga se koriste kineski patlidžani koji su nešto uži i manji od naših klasičnih patlidžana. U slučaju da ih ne možete pronaći kineske patlidžane, a želite pripremiti ovaj recept prepolovite količinu povrća ili upotrijebite manje plodove.

Sastojci:

  • 4 kineska patlidžana
  • 2 jaja
  • 1 čajna žličica soli
  • biljno ulje za prženje

Priprema:

  1. Stavite patlidžane na roštilj ili na otvoreni plamen plinskog štednjaka dok kora ne postane gotovo crna.
  2. Tako pripremljeni patliždan uklonite s vatre i pustite da se ohladi do kraja.
  3. Kada je patlidžan ohlađen, ogulite mu koru.
  4. U zasebnoj zdjeli pomiješajte jaja sa solju.
  5. Stavite pečene patlidžane na ravnu podlogu te ih vilicom pokušajte izravnati u oblik odreska.
  6. Umočite patlidžan u smjesu s jajima pa ga stavite na zagrijanu tavu s nešto biljnog ulja.
  7. Pecite svaki patlidžan oko tri do četiri minute s obje strane na umjerenoj temperaturi dok ne dobije zlatno-žutu koricu.
  8. Poslužite toplo. Dobar tek!
U trendu Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Kuća za odmor na Cresu, Airbnb - 6 Pogled s terase je vau! 60 eura na noć: Mala kuća na Cresu za one koji na odmoru žude za mirom i tišinom Huangjuewan - 2 Najkompliciraniji na svijetu Petlja na pet razina: Suludi nadvožnjak na kojem, ako propustite svoj izlaz, možete ostati i čitav dan