Tortang talong je ime tradicionalnog filipinskog jela koji podrazumijeva svojevrsnu verziju omleta s patlidžanom. Priprema se od tek četiri sastojka, a najčešće poslužuje uz rižu i kečap za doručak ili ručak.
U pripremi se koriste kineski patlidžani koji su nešto uži i manji od naših klasičnih patlidžana. U slučaju da ih ne možete pronaći kineske patlidžane, a želite pripremiti ovaj recept prepolovite količinu povrća ili upotrijebite manje plodove.
Sastojci:
4 kineska patlidžana
2 jaja
1 čajna žličica soli
biljno ulje za prženje
Priprema:
1. Stavite patlidžane na roštilj ili na otvoreni plamen plinskog štednjaka dok kora ne postane gotovo crna.
2. Tako pripremljeni patliždan uklonite s vatre i pustite da se ohladi do kraja.
3. Kada je patlidžan ohlađen, ogulite mu koru.
4. U zasebnoj zdjeli pomiješajte jaja sa solju.
5. Stavite pečene patlidžane na ravnu podlogu te ih vilicom pokušajte izravnati u oblik odreska.
6. Umočite patlidžan u smjesu s jajima pa ga stavite na zagrijanu tavu s nešto biljnog ulja.
7. Pecite svaki patlidžan oko tri do četiri minute s obje strane na umjerenoj temperaturi dok ne dobije zlatno-žutu koricu.
8. Poslužite toplo. Dobar tek!