Tortang talong je ime tradicionalnog filipinskog jela koji podrazumijeva svojevrsnu verziju omleta s patlidžanom. Priprema se od tek četiri sastojka, a najčešće poslužuje uz rižu i kečap za doručak ili ručak.
U pripremi tortang talonga se koriste kineski patlidžani koji su nešto uži i manji od naših klasičnih patlidžana. U slučaju da ih ne možete pronaći kineske patlidžane, a želite pripremiti ovaj recept prepolovite količinu povrća ili upotrijebite manje plodove.
Sastojci:
- 4 kineska patlidžana
- 2 jaja
- 1 čajna žličica soli
- biljno ulje za prženje
Priprema:
- Stavite patlidžane na roštilj ili na otvoreni plamen plinskog štednjaka dok kora ne postane gotovo crna.
- Tako pripremljeni patliždan uklonite s vatre i pustite da se ohladi do kraja.
- Kada je patlidžan ohlađen, ogulite mu koru.
- U zasebnoj zdjeli pomiješajte jaja sa solju.
- Stavite pečene patlidžane na ravnu podlogu te ih vilicom pokušajte izravnati u oblik odreska.
- Umočite patlidžan u smjesu s jajima pa ga stavite na zagrijanu tavu s nešto biljnog ulja.
- Pecite svaki patlidžan oko tri do četiri minute s obje strane na umjerenoj temperaturi dok ne dobije zlatno-žutu koricu.
- Poslužite toplo. Dobar tek!
5 recepata zbog kojih ćete se (ponovno) zaljubiti u patlidžane +0