Tortang talong je ime tradicionalnog filipinskog jela koji podrazumijeva svojevrsnu verziju omleta s patlidžanom. Priprema se od tek četiri sastojka, a najčešće poslužuje uz rižu i kečap za doručak ili ručak.

U pripremi se koriste kineski patlidžani koji su nešto uži i manji od naših klasičnih patlidžana. U slučaju da ih ne možete pronaći kineske patlidžane, a želite pripremiti ovaj recept prepolovite količinu povrća ili upotrijebite manje plodove.

Slika nije dostupna Hrana i piće Kako napraviti savršen omlet uz pomoć plastične vrećice?

Sastojci:

4 kineska patlidžana
2 jaja
1 čajna žličica soli
biljno ulje za prženje

Priprema:

1. Stavite patlidžane na roštilj ili na otvoreni plamen plinskog štednjaka dok kora ne postane gotovo crna.

2. Tako pripremljeni patliždan uklonite s vatre i pustite da se ohladi do kraja.

3. Kada je patlidžan ohlađen, ogulite mu koru.

Slika nije dostupna Hrana i piće Doručak koji se topi u ustima! Trik za savršen omlet mekan poput oblaka

4. U zasebnoj zdjeli pomiješajte jaja sa solju.

5. Stavite pečene patlidžane na ravnu podlogu te ih vilicom pokušajte izravnati u oblik odreska.

6. Umočite patlidžan u smjesu s jajima pa ga stavite na zagrijanu tavu s nešto biljnog ulja.

7. Pecite svaki patlidžan oko tri do četiri minute s obje strane na umjerenoj temperaturi dok ne dobije zlatno-žutu koricu.

8. Poslužite toplo. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju