Tortang talong je ime tradicionalnog filipinskog jela koji podrazumijeva svojevrsnu verziju omleta s patlidžanom. Priprema se od tek četiri sastojka, a najčešće poslužuje uz rižu i kečap za doručak ili ručak.

U pripremi tortang talonga se koriste kineski patlidžani koji su nešto uži i manji od naših klasičnih patlidžana. U slučaju da ih ne možete pronaći kineske patlidžane, a želite pripremiti ovaj recept prepolovite količinu povrća ili upotrijebite manje plodove.

Sastojci:

  • 4 kineska patlidžana
  • 2 jaja
  • 1 čajna žličica soli
  • biljno ulje za prženje

Priprema:

  1. Stavite patlidžane na roštilj ili na otvoreni plamen plinskog štednjaka dok kora ne postane gotovo crna.
  2. Tako pripremljeni patliždan uklonite s vatre i pustite da se ohladi do kraja.
  3. Kada je patlidžan ohlađen, ogulite mu koru.
  4. U zasebnoj zdjeli pomiješajte jaja sa solju.
  5. Stavite pečene patlidžane na ravnu podlogu te ih vilicom pokušajte izravnati u oblik odreska.
  6. Umočite patlidžan u smjesu s jajima pa ga stavite na zagrijanu tavu s nešto biljnog ulja.
  7. Pecite svaki patlidžan oko tri do četiri minute s obje strane na umjerenoj temperaturi dok ne dobije zlatno-žutu koricu.
  8. Poslužite toplo. Dobar tek!

5 recepata zbog kojih ćete se (ponovno) zaljubiti u patlidžane +0 Caponata

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju