Želite li oplemeniti okus pizze ili tjestenine, dodajte ovim jelima malo kreme od svježeg sira, vrhnja, maslinova ulja i nekoliko začina. Točnije, napravite kremu od ricotte – talijanskog sira koji se radi od sirutke, a koji karakterizira niski udio masti, lagana tekstura i mnoštvo bjelančevina.

Ricottu sljubite s malo vrhnja za šlag, maslinova ulja i začina kako biste dobili svilenkastu krema koju možete poslužiti i na kruhu, uz krekere ili čips. Možete je dodati i na pečeni krumpir, u povrtne piree i razna druga jela.

Slika nije dostupna Hrana i piće Fritule za 5! Recept za sočne loptice s ricottom i narančom

Osnovni sastojci za kremu:

250 g ricotte
30 g vrhnja za šlag
1 čajna žličica maslinova ulja
sol i papar po želji

Namirnice koje možete još dodati u kremu:

- naribani tvrdi sir
- čili pahuljice
- svježe začinsko bilje
- nasjeckani češnjak

Njoki Hrana i piće Poput perca: Recept za proteinske njoke koji su gotovi za manje od 20 minuta

Priprema:

1. Mikserom istucite vrhnje u šlag.

2. U drugoj posudi pomiješajte ricottu, maslinovo ulje, sol i papar. Miksajte dok se sastojci ne sljube.

3. Dodajte šlag u sir i sve zajedno miksajte još oko pola minute.

4. Dobivenu kremu poslužite uz hranu po želji. Dobar tek!

Savjet plus:
Ricotta ima vrlo suptilni okus, pa se može iskoristiti i u pripremi slatkih jela. Umjesto sa solju, paprom i maslinovim uljem, pomiješajte je s medom i šećerom te dodajte palačinkama, kolačima i tortama.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju