Vjerujemo da fritule spadaju u one slastice koje baš nikada ne mogu dosaditi. Mekane i kremaste iznutra, hrskave izvana, ako su pravilno ispržene, ove fritule postaju pravi gurmanski zalogaj. S nježnom se ricottom savršeno slaže aromatična korica naranče, ali slobodno se u smjesu mogu dodati i grožđice, sušene brusnice ili sjeckani lješnjaci i pistacije, kao i komadići čokolade. Sami izaberite svoju omiljenu kombinaciju.

I ne zaboravite da su fritule, baš kao i sve ostale pržene slastice, najslasnije čim se isprže, no ako ste ih ispržili kako biste ih poslužili nešto kasnije, možete ih složiti u jednom sloju na pleh za pečenje i kratko zagrijati u pećnici, a potom posipati šećerom u prahu. Bit će sočne i fine kao da su taj tren pečene!

Prije no što krenete s prženjem, zavirite u tajne savršenih fritula i saznajte koje su to česte pogreške zbog kojih nam ne uspijevaju kako bismo htjeli.

U nedostatku ricotte, napravite ih s jogurtom po ovom receptu za fritule s rumom i poslužite ih s neodoljivim čokoladnim umakom.

Sastojci:

300 g ricotte ili skute
150 g glatkog brašna
6 g praška za pecivo
2 jaja
2 žlice smeđeg šećera
15 ml ruma
ribana korica pola naranče
malo soli

Dodatno:
ulje za prženje (suncokretovo, biljno)
šećer u prahu za posipanje
 

Priprema:

1. U dublju zdjelu stavite ricottu, dodajte šećer i ribanu koricu naranče pa ručno (pjenjačom) ili električnim mikserom dobro izmiješajte sastojke.

2. Dodajte jaja i rum pa opet dobro izmiješajte.

3. Prosijavanjem dodajte brašno izmiješano s praškom za pecivo i solju.

4. U široj posudi dobro zagrijte ulje pa pomoću dviju žličica vadite smjesu i ubacujte je u vruće ulje. Pržite 3-4 minute, odnosno dok fritule ne poprime lijepu zlatnu boju.

5. Šupljikavom žlicom vadite van i stavljajte na tanjur prekriven kuhinjskim ubrusima (kako bi se upio višak masnoće).

6. Fritule pospite šećerom u prahu i poslužite tople.

Skida kilograme i jača imunitet: 7 razloga zašto bismo svaki dan trebali jesti kivi Kivi 9. Kivi Kivi +1 Kivi