Northcote u Lancashireu u Engleskoj ponosi se jednom Michelinovom zvjezdicom, a proglašen je i najboljim britanskim restoranom prema Tripadvisorovu izboru putnika.
Izvršna chefica Lisa Goodwin-Allen čini čuda od jednostavnih sastojaka, a upućeni tvrde da priprema i neke od najboljih prženih krumpira – koji su pahuljasti i mekani iznutra te hrskavi izvana.
Da biste napravili savršenu britansku verziju pomfrita koja se reže nešto deblje, a koju oni nazivaju chips, treba obratiti pozornost na izbor samog ploda koji planirate termički obraditi.
Kako napraviti savršen britanski chips:
"Trebate dobar krumpir za pečenje poput vrste Maris Piper ili King Edward (koji su popularni u Ujedinjenom Kraljevstvu), a koje kuhamo u posoljenoj vodi," otkrila je chefica Lisa Goodwin-Allen DailyMailu.
Kada su krumpiri kuhani, stavljaju se u lonac ili cjedilo i protresu se nekoliko puta dok ne postanu pahuljasti izvana.
"I onda ih smrznemo", ističe chefica restorana Northcote.
Termička obrada krumpira koji je kuhan, protresen, a potom smrznut daje izvrsne rezultate. Unutrašnjost postane vrlo mekana – kao da se raspada, a vanjski omotač iznimno hrskav.
Ako vam se ne da pripremati takav krumpir, isprobati ga možete u Northcoteu – uz file od odležane junetine. Cijena jela iznosi 55 britanskih funti, odnosno oko 66 eura.
Više savjeta za kuhanje pronađite u našoj rubrici Škola kuhanja s Mariom Miheljom.
Trikovi s kojima ćete svaki put savršeno skuhati krumpir bez obzira na to o kojem se jelu radi +0