Palačinke s notom torte od sira i mekoćom pečenog nabujka, jedan je od omiljenih ljetnih recepata vješte kuharice Nigelle Lawson. Ti oblaci na tanjuru mekoću duguju skuti ili ricotti, kao i nadjevu poput bobičastog voća, sladoleda, domaćeg kompota od ljetnog voća ili mirisnom medu. Za što god se odlučili, teško možete pogriješiti.

Sastojci za Nigelline palačinke:

250 g skute
125 ml mlijeka
2 jaja
100 g brašna
1 žličica praška za pecivo
prstohvat soli
2 žličice ulja

Priprema:

1. Dodajte mlijeko, skutu i žumanjke u veću posudu pa izmiksajte ili izmiješajte pjenjačom.

2. Umiješajte suhe sastojke te lagano miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.

3. Umiješajte pjenasto izmiješane bjelanjke pa vadite smjesu žlicom za zagrijno ulje u tavi. Pecite po oko minutu sa svake strane. Poslužite uz nadjev prema želji. 

Kefir Hrana i piće Prirodni "antibiotik": Napitak od 2 kune koji bismo trebali uzimati svaki dan

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju