Zobena kaša sjajan je izbor za doručak. No rijetko tko uživa u vrućoj kaši kada se temperature u termometru popnu do neslućenih granica. Tada na scenu stupaju overnight oats, odnosno zobena kaša bez kuhanja.

Zobene pahuljice ostavljaju se da odstoje u mlijeku ili drugoj sličnoj tekućini preko noći – u hladnjaku. U tom postupku one omekšaju te postanu ugodne za jelo. Sljubiti ih možete s različitim voćem, orašastim plodovima, sjemenkama i zaslađivačima.

Recept za overnight oats je vrlo jednostavan te ne iziskuje nikakvo kuharsko znanje. Najvažniji dio u cijelom postupku jest sjetiti se napraviti ih večer prije.

Sastojci za zobenu kašu bez kuhanja:

  • 150 ml mlijeka ili zamijene za mlijeko
  • 65 ml voćnog jogurta
  • 50 g zobenih pahuljica
  • 1 žlica meda
  • ½ čajne žličice ekstrakta vanilije
  • prstohvat soli

Priprema zobene kaše bez kuhanja:

  1. U staklenki pomiješajte mlijeko i jogurt s medom i ekstraktom vanilije. Začinite s malo soli pa dodajte zobene pahuljice i sve dobro promiješajte. Poklopite i stavite u hladnjak preko noći.
  2. Ujutro poslužite hladnu zobenu kašu s dodacima po želji. U nju možete dodati voće poput banane, borovnica, malina, jabuka, kruška, breskva i slično.
  3. Obavezno dodajte i neki izvor zdrave masnoće – od različitih sjemenki do orašastog voća ili maslaca od orašastog voća. Dobar tek!
U trendu Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili" Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima

9 čudesnih namirnica koje bismo trebali jesti svaki dan Badem - 5 Čaj - 5 Pita od jabuka +6 Naranče u mreži