Zobena kaša sjajan je izbor za doručak. No rijetko tko uživa u vrućoj kaši kada se temperature u termometru popnu do neslućenih granica. Tada na scenu stupaju overnight oats, odnosno zobena kaša bez kuhanja.

Zobene pahuljice ostavljaju se da odstoje u mlijeku ili drugoj sličnoj tekućini preko noći – u hladnjaku. U tom postupku one omekšaju te postanu ugodne za jelo. Sljubiti ih možete s različitim voćem, orašastim plodovima, sjemenkama i zaslađivačima.

Recept za overnight oats je vrlo jednostavan te ne iziskuje nikakvo kuharsko znanje. Najvažniji dio u cijelom postupku jest sjetiti se napraviti ih večer prije.

Slika nije dostupna Hrana i piće Kolač za doručak: Recept za fine kocke s borovnicama bez grama bijelog brašna i jaja

Sastojci za zobenu kašu bez kuhanja:

  • 150 ml mlijeka ili zamijene za mlijeko
  • 65 ml voćnog jogurta
  • 50 g zobenih pahuljica
  • 1 žlica meda
  • ½ čajne žličice ekstrakta vanilije
  • prstohvat soli

Priprema zobene kaše bez kuhanja:

  1. U staklenki pomiješajte mlijeko i jogurt s medom i ekstraktom vanilije. Začinite s malo soli pa dodajte zobene pahuljice i sve dobro promiješajte. Poklopite i stavite u hladnjak preko noći.
  2. Ujutro poslužite hladnu zobenu kašu s dodacima po želji. U nju možete dodati voće poput banane, borovnica, malina, jabuka, kruška, breskva i slično.
  3. Obavezno dodajte i neki izvor zdrave masnoće – od različitih sjemenki do orašastog voća ili maslaca od orašastog voća. Dobar tek!

9 čudesnih namirnica koje bismo trebali jesti svaki dan Čaj Kefir Smoothie od avokada i kefira +1 Jogurt

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju