Za početak tjedna predlažemo fino varivo od krumpira i gljiva u kojem nećete ni primijetiti da nema mesa. Nastavljamo s ukusnim popečcima od buče, rezancima od špageti-bundeve, ali i kremastim rižotom s dodatkom pancete i kestena.

Za ljubitelje ribe tu je recept za pravi fiš, dok će obožavatelji slatkoga uživati u finoj piti od jabuka. Tjedan zatvaramo, pak, s robusnim irskim gulašom od junetine koji je poslužen u obliku slane pite.

Nastavite čitati tekst i pronađite recepte za svaki dan ovoga tjedna koji su nadahnuti jesenskim okusima.

Ponedjeljak, 30. 10. – Varivo od krumpira i gljiva

U hladan jesenski dan žudimo za nekim krepkim i finim jelom na žlicu koje će nas zasititi i zagrijati, poput ovog slasnog variva od krumpira i gljiva. Krumpir i gljive sljubljuju se s lukom, mrkvom i celerom te ponešto začinskog bilja. No po želji možete dodati koje god povrće imate kod kuće – lijepo će vam odgovarati paprika, grašak, komadić cvjetače ili brokule. Imamo recept!

Špageti bundeva sjajna za jesenska zamjena za tjesteninu Špageti bundeva sjajna za jesenska zamjena za tjesteninu (Foto: Getty Images)

Utorak, 31. 10. – Špageti bundeva s piletinom

Da biste pripremili ovo jelo potrebna vam je špageti bundeva, koja nakon pečenja dobiva vlaknastu strukturu nalik na špagete. Sljubite je s finim umakom na bazi piletine, rajčice i ponekog začina. Evo što morate napraviti da biste u njoj uživali.

Srijeda, 1. 11. – Rižoto od pancete i kestena

Isprobajte savršeno uravnoteženi recept za kremasti rižoto od tikve, pancete i kestena. Jednostavno ga je napraviti po ovom receptu, a količine će vam biti dostatne za tri do četiri porcije. Rižoto savršeno funkcionira kao samostalni obrok, a može poslužiti i kao prilog uz meso.

Rižoto od tikve, pancete i kestena Rižoto od tikve, pancete i kestena (Foto: Shutterstock)

Četvrtak, 2. 11. – Popčeci od buče

Butternut buča ili muškatna tikva iznimno je fleksibilna jesenska namirnica s kojom se mogu raditi različita jela – od juha i variva do slasnih popečaka poput ovih. S obzirom na to da buča ima prilično neutralan okus, može se sljubljivati s različitim začinima.

Odlično će joj pristajati kombinacija đumbira, cimeta, muškatnog oraščića, klinčića, kardamoma, paprike i kurkume koja se može pronaći u sjevernoafričkoj mješavini ras el hanout. Evo kako se rade ovi popečci.

Petak, 3. 11. – Fiš paprikaš

Pravi fiš paprikaš radi se u kotlu iznad otvorene vatre. No možete se poslužiti savjetima fiš majstora i napraviti ukusan fiš i kod kuće u običnom loncu. Evo koji se svi sastojci moraju naći da biste uživali u ovom jelu. Imamo recept!

Šarlotka Šarlotka (Foto: Shutterstock)

Subota, 4. 11. – Pita od jabuka

Iskoristite obilje jabuka i napravite poljsku pitu od jabuka ili takozvanu šarlotku. Poznata je po kovrčavom izgledu koji joj daje naribana gornja kora, a kao i kod svih tradicionalnih recepata koji se generacijama peku na nekom području, varijanti ima koliko i obiteljskih recepata. Mi vam dajemo recept za najfiniju verziju.

Nedjelja, 5. 11. – Irski gulaš u obliku slane pite

Gulaš se vrlo lako može pretvoriti i u ukusnu slanu pitu. Dovoljno ga je prebaciti u vatrostalnu posudu i prekriti komadom lisnatog tijesta. Dakako, ako lisnato tijesto kupite u trgovini, znatno ćete si olakšati posao. Evo što morate napraviti.

Ako volite sir i mljeveno meso, ovo su savršene ideje za vas: 7 predobrih jela za svaki dan ovoga tjedna Popularni američki sendvič Philly Cheesesteak Makaroni sa sirom Torta od sira na njujorški način +0 Kuhani grah s mljevenim mesom

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju