Butternut buča ili muškatna tikva je iznimno fleksibilna jesenska namirnica s kojom se mogu raditi različita jela – od juha i variva do slasnih popečaka poput ovih. S obzirom da buča ima prilično neutralan okus može se sljubljivati s različitim začinima.

Butternut buči Izvrsno će joj pristajati kombinacija đumbira, cimeta, muškatnog oraščića, klinčića, kardamoma, paprike i kurkume koja se može pronaći u sjevernoafričkoj mješavini ras el hanout. Dašak slatkoće, pak, podarite joj miješajući je s nešto grožđica.

Za ovaj recept za popečke bilo bi najbolje kada biste buču naribali prije nego što ju pomiješate s ostalim sastojcima i ispečete u tavi.

Sastojci za popečke od buče:

  • 650 g naribane butternut buče
  • 120 g brašna
  • 40 g grožđica
  • 2 žlice sitno nasjeckanog peršina
  • 1 veliko jaje
  • 1 luk
  • 1 čajna žličica začinske mješavine ras el hanout
  • ½ čajne žličice češnjaka u prahu
  • ½ čajne žličice crvene paprike u prahu
  • sol po želji
  • biljno ulje za prženje

Priprema popečaka od buče:

  1. Istucite jaje s nešto soli i para. Pomiješajte jaja s naribanom butternut bučom i lukom te nasjeckanim grožđicama.
  2. U smjesu dodajte brašno, svježi peršin, začin ras el hanout, češnjak u prahu i crvenu papriku. Pomiješajte smjesu i pustite da se okusi sljube barem pet minuta.
  3. U većoj tavi zagrijte nešto više ulja, pa na njemu ispecite popečke. Stavite na tavu nekoliko žlica smjese i oblikujte je u krug promjera oko 6-7 centimetara. Pecite sa svake strane oko dvije do četiri minute dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
  4. Ispečene popečke od buče poslužite s malo naribanog sira i nešto jogurta ili s nekim drugim umakom po želji. Dobar tek!

7 superzdravih sjemenki koje bismo trebali jesti svaki dan Sjemenke bundeve Juha +0 Sjemenke

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju