Butternut buča ili muškatna tikva iznimno je fleksibilna jesenska namirnica s kojom se mogu raditi različita jela – od juha i variva do slasnih popečaka poput ovih. S obzirom na to da buča ima prilično neutralan okus, može se sljubljivati s različitim začinima.
Butternut buči izvrsno će pristajati kombinacija đumbira, cimeta, muškatnog oraščića, klinčića, kardamoma, paprike i kurkume, koja se može pronaći u sjevernoafričkoj mješavini ras el hanout. Dašak slatkoće podarite joj pak miješajući je s nešto grožđica.
Za ovaj recept za popečke bilo bi najbolje kada biste buču naribali prije nego što je pomiješate s ostalim sastojcima i ispečete u tavi.
Sastojci za popečke od buče:
- 650 g naribane butternut buče
- 120 g brašna
- 40 g grožđica
- 2 žlice sitno nasjeckanog peršina
- 1 veliko jaje
- 1 luk
- 1 čajna žličica začinske mješavine ras el hanout
- ½ čajne žličice češnjaka u prahu
- ½ čajne žličice crvene paprike u prahu
- sol po želji
- biljno ulje za prženje
Priprema popečaka od buče:
- Istucite jaje s nešto soli i para. Pomiješajte jaja s naribanom butternut bučom i lukom te nasjeckanim grožđicama.
- U smjesu dodajte brašno, svježi peršin, začin ras el hanout, češnjak u prahu i crvenu papriku. Pomiješajte smjesu i pustite da se okusi sljube barem pet minuta.
- U većoj tavi zagrijte nešto više ulja pa na njemu ispecite popečke. Stavite na tavu nekoliko žlica smjese i oblikujte je u krug promjera oko šest-sedam centimetara. Pecite sa svake strane dvije do četiri minute, dok ne dobiju zlatnosmeđu boju.
- Ispečene popečke od buče poslužite s malo naribanog sira i nešto jogurta ili s nekim drugim umakom po želji. Dobar tek!
Savršenstvo bez mane: 5 recepata za ljubitelje hrskavog i sočnog krumpira +0