Da biste pripremili ovo jelo potrebna vam je špageti bundeva, koja nakon pečenja dobiva vlaknastu strukturu nalik na špagete. S obzirom da je riječ o niskokaloričnoj namirnici, u njoj možete uživati bez grižnje savjesti.

Sastojci za 2-3 osobe:
1 špageti tikva
2 pileća prsa
3 češnja češnjaka
4 rajčice
220 grama svježeg špinata
700 ml umaka od rajčice
100 grama svježeg bosiljka
¼ čajne žličice mljevene paprike
maslinovo ulje
sol i papar po želji

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva.

2. Oštrim nožem razrežite bundevju na pola. Ako je pretvrda možete je staviti u mikrovalnu pećnicu na 3 do 5 minuta da omekša, pa je potom prepolovite. Špageti bundeva nakon pečenja dobiva vlaknastu teksturu nalik na špagete Špageti bundeva nakon pečenja dobiva vlaknastu teksturu nalik na špagete (Foto: Stockfood)

3. Izvadite sjemenke, premažite je maslinovim uljem, posolite i popaprite, pa je stavite peći okrenutu na stranu kore.

4. Pecite je 35 do 40 minuta dok vilicom ne uspijete probiti koru.

5. U velikoj tavi zagrijte malo maslinovog ulja, dodajte pileća prsa bez kože nasjeckane na kocke, dodajte protisnuti češnjak, sol i papar.

6. Piletini dodajte rajčice i špinat pa kuhajte sve dok zelenilo ne povene. Dodajte umak od rajčice, nasjeckani bosiljak i papriku pa miješajte dok se sastojci na sljube.

7. Kad se bundeva ispeče, izvadite je iz pećnice i pustite da se ohladi.

8. Vilicom postružite pečeni plod bundeve, pa preko njega prelijte umak s piletinom. Dobar tek!

U videu Tastyja pogledajte kako se pripremaju zdravi špageti s različitim umacima.