I dok svi obožavaju sočne meke torte s puno slojeva, nema većeg razočaranja nego kada suhi i mrvičasti biskvit pokvari kremu i cijelo iskustvo. Biskviti koji se zalijevaju raznim sirupima ili zašećerenim mlijekom vjerojatno neće ni doći u opasnost da se presuše, ali klasičan biskvit za torte – i prečesto hoće.

Ali uz jedan jednostavan trik možete biti sigurni da se to više nikada neće dogoditi vama. Ovaj trik iskoristite za klasične biskvite s jajima, brašnom i praškom za pecivo, ali ne za one na bazi bjelanjka ili "prerađene", koji se rade od usitnjenih keksa i maslaca.

Bez filozofije

Biskvit se počne sušiti čim ga izvadimo iz pećnice, a što duže stoji na otvorenom, to će biti sve suši i suši. Ovim trikom jednostavno ćete spriječiti vlagu da ispari i natjerati je da ostane u biskvitu. Sve što vam treba (osim ispečenog biskvita) jest plastična kuhinjska folija i dovoljno mjesta u zamrzivaču.

A postupak je sljedeći. Ispečeni biskvit ostavite da se hladi 15-ak minuta na sobnoj temperaturi, a zatim ga zamotajte u dva sloja plastične folije. Zamotani biskvit stavite u zamrzivač na barem pola sata ili 40 minuta, a možete i preko noći.

Zamrznuti biskvit odmotajte i odmah premažite kremom ili glazurom, ili ga stavite preko noći u hladnjak kako bi idući dan bio spreman za premazivanje. Primijetit ćete ne samo da je i dalje sočan nego i da se ne mrvi, pa je i slaganje torte urednije i jednostavnije.

Trik s kojim ćete izbjeći pogrešku zbog koje je Ante Vukadin napustio MasterChef MasterChef - 6 MasterChef - 5 MasterChef - 4 +3 MasterChef - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju