• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #Marco Pierre White

Senzacionalno, pametno, a tako jednostavno: Legenda britanske kuhinje zaljubila se u način na koji Hrvati pripremaju meso

Kada smo prvi put čuli da Marco Pierre White dolazi na Weekend Food Festival u Rovinj redakciju je preplavilo neopisivo uzbuđenje. Znali smo da moramo sjesti s njim lice u lice i napraviti intervju pa čak i ako dobijemo tek pet minuta vremena za brzinski razgovor.
Punkufer avatar placeholder
Snježana Levar 15.04.2025 06:00 komentari
viber Created with Sketch.
Marco Pierre White
Marco Pierre White (Foto:Profimedia)

Galerija Gordon Ramsay naučio je kuhati u kuhinji Marca Pierra Whitea 4 Marco Pierre White nakon panela družio se s obožavateljima i potpisivao svoje knjige 4 Marco Pierre White rado dijeli svoja iskustva iz kuhinje 4 Marco Pierre White na panelu s Matom Jankovićem na Weekend Food Festivalu 4

U trendu Gulaš Jednostavno, a preukusno Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa Vrata Bilogore Vrata Bilogore Pečenje meko kao duša i juha koja diže iz mrtvih: Izletište kraj Bjelovara u kojem se jede "baš pravi nedjeljni ručak" Kolač od mrkve Jednostavno Sočan kolač od mrkve: Malo posla za puno uživanja

Marco Pierre White je majstor pripovijedanja. Osamdesetih godina prošlog stoljeća ovaj Englez (s majkom Talijankom i srednjim francuskim imenom) pričao je briljantne priče uz pomoć hrane dok je ganjao nezamisliv san – osvojiti tri Michelinove zvjezdice.

Imao je imidž izmučene rock zvijezde s dugom kovrčavom kosom i eksplozivnim temperamentom (te nezaobilaznom cigaretom u ustima). U stvarnosti u kuhinji se borio s mnogim demonima iz prošlosti – radio je po 16 do 18 sati dnevno, šest dana u tjednu kako bi dokazao samom sebi, ali i svijetu da vrijedi i da ga se ne treba podcjenjivati.

Servirao je jela koja su govorila o njegovim skromnim počecima u Leedsu, traumatičnom svjedočenju smrti svoje majke kada je imao svega šest godina, strogim učiteljima koji nisu imali razumijevanja za njegove probleme s čitanjem i pisanjem te o grubom ocu koji ga je natjerao da napusti školu i izuči kuharski zanat.

Kroz svoju hranu pričao je i uzbudljive priče o nadi i radu s kulinarskim velikanima – od Pierrea Kaufmana preko Michaela Lawsona do braće Roux, a koji su mu pružili priliku da nauči sve što treba znati o kuhanju i da se uspne na kulinarski Olimp.

Gordon Ramsay naučio je kuhati u kuhinji Marca Pierra Whitea Gordon Ramsay naučio je kuhati u kuhinji Marca Pierra Whitea (Foto: Profimedia)

Na vrhuncu slave 1999. godine Marco Pierre White osvojio je sve što se osvojiti dade – imao je tri Michelinove zvjezdice i pet crvenih vilica i noževa, a vjerojatno i burn out sindrom. Vratio je zvjezdice, objesio kuharsku pregaču o klin i napustio svijet vrhunske gastronomije.

I ušao u legendu. 

Marco Pierre White u Rovinju 

Kada smo prvi put čuli da Marco Pierre White dolazi na Weekend Food Festival u Rovinj redakciju je preplavilo neopisivo uzbuđenje. Znali smo da moramo sjesti s njim lice u lice i napraviti intervju pa čak i ako dobijemo tek pet minuta vremena za brzinski razgovor.

Susret s legendom britanske gastronomije bio je neizvjestan do samog početka festivala, a organizatori su nam u konačnici osigurali 10 do 15 minuta u predvorju hotela Grand Park s čarobnim pogledom na Rovinj u kojem je odsjeo.

Čitajući intervjue i gledajući njegove nastupe kako bih se pripremila za razgovor vrlo brzo mi je postalo jasno da Marco Pierre White obožava pričati o ""dobrim starim vremenima – svojim melodioznim glasom gotovo pa hipnotizira publiku kad god progovori, a prosječan odgovor na pitanje u prosjeku mu traje 10 do 15 minuta – upravo onoliko koliko smo i mi dobili za intervju.

Baš zato me nije iznenadilo kad je naš termin za razgovor pomaknut dva puta po 15 minuta dok sam sjedila u lobiju hotela te ga promatrala iz prikrajka kako pripovijeda, maše rukama i zaokuplja pažnju svojih sugovornika. Nije me iznenadilo niti što smo se i mi zapričali s njim, a naš intervju nenametljivo produžili na 45 minuta i "natjerali“ ga da zakasne na dogovoreni ručak.

Marco Pierre White na panelu s Matom Jankovićem na Weekend Food Festivalu Marco Pierre White na panelu s Matom Jankovićem na Weekend Food Festivalu (Foto: PR)

Neopisiva mi je čast upoznati vas gospodine White, rekla sam na drhtavom engleskom jeziku kad smo se napokon susreli i čvrsto mu stisnula ruku, a on se nasmiješio, odmahnuo drugom rukom i rekao – molim te, zovi me Marco. 

 

Obožava hrvatsku janjetinu ispod peke

Marcu Pierreu Whiteu ovo nije bio prvi posjet Hrvatskoj.

Puno sam puta bio u Hrvatskoj. Obično idem u Dubrovnik, spustim se do Crne Gore, vratim se do Splita, pa otiđem kući, kaže mi britanski chef.

U Hrvatskoj je jeo odličnu hranu, a osobito se zaljubio u meso ispod peke.

Mislim da se ovdje nalazi neki od najpametnijih kulinarskih koncepata pripreme hrane – ispod peke. Sviđa mi se ta jednostavnost. Jednom su me odveli na selo i pokazali mi cijeli proces – stavili su krumpire, luk, češnjak, vodu, tri vrste mesa – teletinu, janjetinu i junetinu, lovorov list i timijan i poklopili namirnice.

Tekućinu u kojoj se kuhalo meso i krumpiri su izlili i iskoristili kao umak. Krumpire su vratili na meso, pokrili pekom i tako ga dovršili. Na ovaj način dobiva se najfiniji pečeni krumpiri s mesom i umakom. Senzacionalno, pametno, jednostavno. Jako mi se svidjelo.

U Dubrovniku se oduševio i šporkim makarulima. Ovaj dubrovački specijalitet koji se sastoji od duguljaste tjestenine nalik na makarone (makarula) i mesnog umaka na bazi goveđe potkoljenice Marco Pierre White usporedio je s bolonjezom.  

Marco Pierre White rado dijeli svoja iskustva iz kuhinje Marco Pierre White rado dijeli svoja iskustva iz kuhinje (Foto: Profimedia)

Napravili su te duge makarone i bolonjez, ali nije to bio normalan bolonjez. Narezali su govedinu na sitne komadiće veličine nokta, zapekli je, a potom skuhali poput bolonjeza. Vrlo pametan način pripreme hrane, pohvalio je chef te istaknuo:

 

Svi sjajni kuhari imaju tri zajedničke karakteristike. Oni prihvaćaju da je Majka Priroda umjetnik, a oni tek kuhari. Sve što rade produžetak je njih kao osobe, i ono treće i najvažnije: daju vam uvid u svijet u kojem su rođeni, svijet koji ih je inspirirao i serviraju ga na svojim tanjurima. 

Neočekivana tajna Marcovog uspjeha 

Marco Pierre White puno je radio da bi postigao svoj uspjeh, ali često ističe da je sreća bila još važnija za streloviti razvoj njegove karijere.

Sve je stvar sreće. Zapamtite, sreća je kada vam se pruži prilika. To je svjesnost uma koji iskorištava tu priliku. Svi smo mi imali prilike u životu, ali katkad nemamo hrabrosti ili samopouzdanja da je iskoristimo.

Kad mu pokušam kontrirati i podsjetiti ga na duge sate koje je godinama provodio u kuhinji da bi osvojio tri Michelinove zvjezdice, on kaže:

Puno ljudi naporno radi na ovom svijetu, ali iz nekog razloga nikada ne ostvare svoj san. Istina glasi, ako imate san onda imate i dužnost i odgovornost prema sebi da je ostvarite. 

Prva stvar koju morate učiniti ako imate san jest da naučite kako zaraditi novac. Ako koristiš tuđi novac za ostvarivanje svojih snova, izlažeš se riziku da će ta osoba povući investiciju u bilo kojem trenutku. Vaš san, njihov novac. Tako stvari ne mogu funkcionirati.  

Marco Pierre White nakon panela družio se s obožavateljima i potpisivao svoje knjige Marco Pierre White nakon panela družio se s obožavateljima i potpisivao svoje knjige (Foto: PR)

Zašto je vratio Michelinove zvjezdice? 

Marco Pierre White je 1999. godine vratio Michelinu njihove tri zvjezdice i postao prva osoba u povijesti koja je to učinila, o čemu će reći:

Osvajanje tri Michelinove zvjezdice je najuzbudljivije putovanje u životu kuhara. Braniti tu titulu je dosadno. To je sustavni posao, kao da radite na pokretnoj traci. Više ne riskirate, više ne napadate. Sve je u zadržavanju vaše tri zvjezdice, u zadržavanju statusa.

Na kraju milenija našao se na prekretnici. Priznao je samom sebi da ima tri moguće opcije.

Mogu nastaviti kuhati i zadržati svoj status, ali moram raditi 100 sati tjedno i nikad ne viđati svoju obitelj. Moram biti zarobljenik svojeg svijeta. Druga opcija je da živim u laži, pravim se da kuham, nabijam visoke cijene, ali me nema u kuhinji. Opcija tri-reći Michelinu da se povlačim, gubim svoj status, ali vraćam svoju slobodu, iskren je Marco.

Konačnu odluku donio je pecajući na rijeci – aktivnost koja ga iznimno opušta i kojoj se veseli. Odjednom mu je sinula misao koja mu je dala samopouzdanje da odabere opciju tri.

Ocjenjuju me ljudi koji imaju manje znanja od mene. Dakle, ako vam nagradu dodjele ljudi koji imaju manje znanja od mene, koliko ta nagrada vrijedi?

Ništa, kažem ja.

Upravo tako, potvrđuje Marco. 

Posebno izdanje legendarne kuharice White Heat Marca Pierrea Whitea Posebno izdanje legendarne kuharice White Heat Marca Pierrea Whitea (Foto: Profimedia)

Zbunjujući moderni svijet

Marco Pierre White je apsolutni gospodin tijekom razgovora. Ipak, u njegovim elokventnim odgovorima koji katkad djeluju naučeno naziru se pukotine koje otkrivaju karakter zbog kojeg je isti nekad nosio nadimak enfant terriblea britanske kulinarske scene.

Off the record trača Michelinov vodič, ali i neke restorane u okolici Hrvatske koje po njegovom mišljenju ne zaslužuju tri zvjezdice.

Mislim da sam tu jeo. Dekor izgleda jeftino, a ponuda neinteligentno, kaže on dok gleda fotografije restorana s Instagrama na pametnom telefonu osobe iz organizacije. Na svojem mobitelu, nažalost, ne može nam ništa pokazati, jer ima staru Nokiju.

Pričamo jedno vrijeme i o važnosti talenta u kuhinji i može li se isti nadomjestiti disciplinom, predanošću i konzistencijom, kad prizna da ga današnji svijet zbunjuje.

Kada sam bio dječak i gledao ljude oko sebe njihove sposobnosti bile su veće od njihovih ambicija. Danas je svijet drugačiji. Danas su ambicije veće od sposobnosti. I to je jedan od način na koji se moja industrija promijenila. U moje vrijeme mladi ljudi su naporno radili. Njihove sposobnosti su bile veće od njihovih ambicija zato što je kuhanje bilo zanimanje radničke klase. Radio si svoj posao kako bi prehranio obitelj i dao im sigurnost.

Danas je to više zanimanje srednje klase, ali ljudi nisu spremni uložiti potrebno vrijeme. Oni danas često gledaju na sat. Žele novac. Kad sam bio mladić nikad ne bih pitao koliko sati moram raditi ili koliko ću dobiti novaca. Nadao si se da ćeš dobiti posao i biti plaćen.


Marco Pierre White priznaje da je iznenađen kada vidi današnje kuhare. Oni ne izgledaju umorno. Pogledajte njihove ruke, nema porezotina, opeklina ni žuljeva, dodaje britanski chef propitujući na taj način njihovu predanost poslu. 

Marco Pierre White Marco Pierre White (Foto: Guliver)

Najvažnija stvar u restoranu 

Marco Pierre White se danas nalazi s druge strane kuhinje. Ugostitelj je i ulagač u nekoliko različitih restorana diljem svijeta. Fine dining ga više ne zanima. Zainteresiran je za hranu u kojoj je velikodušna porcija glavna odrednica prezentacije, hrana stiže na stol topla, a obrok je iskren i napravljen kako bi se u njemu uživalo.

Zapravo, kaže mi kako dobra hrana uopće nije najvažnija odrednica za ugodno iskustvo u restoranu.

Atmosfera je na prvom mjestu. Ako se ne osjećaš ugodno, kako možeš uživati u hrani? Na drugom mjestu je posluga – s osmjehom. Hrana dolazi tek na trećem mjestu, ističe.

Moj omiljeni restoran na svijetu – La Columbe d'Or na jugu Francuske nema niti jednu Michelinovu zvjezdicu, a jelovnik mu se nije mijenjao od 1955. godine. 

Ovaj restoran ima zapravo najvažniju stvar u ovoj industriji, ono što nikad ne zastarjeva i nikad ne izlazi iz mode. Romantiku. Ako želite privući gosta morate stvoriti romantično okruženje, zaključuje razgovor Marco Pierre White.

"Najgore je kad ti se život raspada, a ti moraš kuhati": Važne teme koje je otvorio Weekend Food Festival Weekend Food Festival u Rovinju - 25 Weekend Food Festival u Rovinju - 24 Weekend Food Festival u Rovinju - 23 +21 Weekend Food Festival u Rovinju - 22

  • #Marco Pierre White
  • #slavni kuhari
  • #intervju
  • #rovinj
  • #Weekend Food Festival
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Usporite i udahnite: Savršeni weekend getaway za sve koji vole prirodu, kulturu i dobar zalogaj
Pokrovitelj TZ Virovitičko-podravske županije
Usporite i udahnite: Savršeni weekend getaway za sve koji vole prirodu, kulturu i dobar zalogaj
Kviz općeg znanja: 15 pitanja na koja biste trebali odgovoriti točno - bez razmišljanja
Lako?
Kviz općeg znanja: 15 pitanja na koja biste trebali odgovoriti točno - bez razmišljanja
Restoran koji je ispunio obećanje: Shanti by Namaste u Novom Zagrebu odlično kuha, ali i ruši predrasude
Fešta okusa i mirisa
Restoran koji je ispunio obećanje: Shanti by Namaste u Novom Zagrebu odlično kuha, ali i ruši predrasude
Gojzericama po Slavoniji: Najbolje staze za planinarenje nedaleko od Slavonskog Broda
Priroda za pamćenje
Gojzericama po Slavoniji: Najbolje staze za planinarenje nedaleko od Slavonskog Broda
Pohana piletina panko bez jaja recept
Bez jaja
Recept za najhrskaviju pohanu piletinu koja će biti gotova za svega 10 minuta
Lunapark za ljubitelje gljiva: Šuma puna tajni koja privlači berače iz cijelog svijeta
Gljiva na gljivi
"Lunapark" za ljubitelje gljiva: Šuma koja privlači berače iz cijelog svijeta
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa
Jednostavno, a preukusno
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa
Znate li koji je? Bosanskohercegovački grad koji leži na čak devet rijeka
Impresivna okolica
Znate li koji je? Bosanskohercegovački grad koji leži na čak devet rijeka
Sočan kolač od mrkve: Malo posla za puno uživanja
Jednostavno
Sočan kolač od mrkve: Malo posla za puno uživanja
Pečenje meko kao duša i juha koja diže iz mrtvih: Izletište kraj Bjelovara u kojem se jede "baš pravi nedjeljni ručak"
Vrata Bilogore
Pečenje meko kao duša i juha koja diže iz mrtvih: Izletište kraj Bjelovara u kojem se jede "baš pravi nedjeljni ručak"
Tjedni jelovnik brza jela od 13.10 do 19.10. 2025.
Tjedni jelovnik
7 brzih jela za svaki dan ovoga tjedna za koje već vjerojatno imate sve sastojke kod kuće
Narod koji ima "supermoći": Hodaju kilometrima po užarenoj pustinji i žive od mesa, mlijeka i krvi
Turkana
Narod koji ima "supermoći": Hodaju kilometrima po užarenoj pustinji i žive od mesa, mlijeka i krvi

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Zagrebačka policija objavila detalje napada na starijeg muškarca na Trešnjevci
UŽAS NA TREŠNJEVCI
Policija objavila detalje: Muškarcu pozlilo, dvojac glumio da mu pomaže, a onda je uslijedio užas
Simbol ribe često se može vidjeti na automobilima
Jasna poruka
Ovaj simbol često se može vidjeti na automobilima: Znate li njegovo značenje?
Zavod za socijalni rad: Nismo prijavili majku djevojčice nego komentare na društvenim mrežama
"KOMENTARI POTIČU AGRESIJU"
Majka djevojčice s rijetkim sindromima objavila da ju je Zavod prijavio policiji: Stigao njihov odgovor
show
Snaha Halida Bešlića Mahira se oglasila nakon njegovog sprovoda
"Jako nam nedostaješ"
Snaha Halida Bešlića oglasila se nakon dženaze, izazvala je mnogo reakcija
Evo što znače obilježja na lijesu Halida Bešlića
tradicija i poštovanje
Koja je simbolika obilježja na lijesu Halida Bešlića?
Poznato je zašto Sejda Bešlić nije bila na sprovodu supruga Halida Bešlića
da ti srce pukne!
Otkriveno zašto Sejda nije bila na sprovodu voljenog supruga Halida Bešlića
zdravlje
Zastrašujuće otkriće: Više od 99 % ljudi s moždanim ili srčanim udarom imalo je ove znakove upozorenja prije!
Veliko istraživanje
Zastrašujuće otkriće: Više od 99 % ljudi s moždanim ili srčanim udarom imalo je ove znakove upozorenja prije!
Šokantna istina o slanini: Povezuje se s rakom i demencijom – ali postoji sigurna granica
Nutricionisti otkrivaju
Šokantna istina o slanini: Povezuje se s rakom i demencijom – ali postoji sigurna granica
Najbolji prirodni lijek za gušteraču: Pijte ova 4 ljekovita čaja!
Najučinkovitiji biljni saveznici
Najbolji prirodni lijek za gušteraču: Pijte ova 4 ljekovita čaja!
zabava
Užasan parking inspirirao urnebesnu šalu koja je nasmijala domaću publiku
Presmiješno
Užasan parking inspirirao urnebesnu šalu koja je nasmijala domaću publiku
Morate vidjeti što piše na kamionu snimljenom kod Šibenika! Publika oduševljena
Urnebesno
Morate vidjeti što piše na kamionu snimljenom kod Šibenika! Publika oduševljena
Obračun iz životinjskog carstva postao hit, pogledajte samo tu lukavost
Wow!
Obračun iz životinjskog carstva postao hit, pogledajte samo tu lukavost
tech
Rani znak upozorenja? Sindrom nemirnih nogu povećava rizik od ove opake bolesti mozga
Novo istraživanje otkriva
Rani znak upozorenja? Sindrom nemirnih nogu povećava rizik od ove opake bolesti mozga
Kupujete na Temuu? Stručnjak objasnio kakvim se trikovima služe kako bi privukli kupce
Više od 30 trikova
Kupujete na Temuu? Stručnjak objasnio kakvim se trikovima služe kako bi privukli kupce
Tajna dugovječnosti: Otkriveni ključni igrači u usporavanju starenja
Je li na pomolu i lijek?
Tajna dugovječnosti: Otkriveni ključni igrači u usporavanju starenja
sport
Srbi oduševljeni Vatrenima: "Ovo je za nas potvrda da su nogometna krema, a za Hrvate - ništa posebno"
Evo o čemu se radi
Srbi o Vatrenima: "Ovo nam je potvrda da su nogometno plemstvo, a Hrvatima - ništa posebno"
Anna Silva o Viniciusu: "On je opsjednut seksom"
"SAMO O TOME GOVORI"
Djevojka o ponajboljem, ali i najomraženijem nogometašu svijeta: "On je opsjednut seksom"
Viniciusu prijeti zatvor! Proslavio rođendan s 500 ljudi, stigla i vojna policija
e to je fešta!
Viniciusu prijeti zatvor! Proslavio rođendan s 500 ljudi, stigla i vojna policija
tv
MasterChef: Plavi odnijeli pobjedu, a Mario "oštro" rekao Antoniji: "Zaboravila si reći jednu stvar!"
SVAKA ČAST!
Plavi odnijeli pobjedu, a Mario "oštro" rekao Antoniji: "Zaboravila si reći jednu stvar!"
MasterChef: Ivanu Bariću pozlilo, a u mislima mu je bilo samo jedno: "Iznevjerio sam ih!"
SAMO JAKO!
Ivanu Bariću pozlilo, a u mislima mu je bilo samo jedno: "Iznevjerio sam ih!"
MasterChef: Požar u MasterChef kuhinji! ''Gledam u to i ne mogu vjerovati što se događa''
NE PROPUSTITE!
Požar u MasterChef kuhinji! ''Gledam u to i ne mogu vjerovati što se događa''
putovanja
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa
Jednostavno, a preukusno
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa
Pečenje meko kao duša i juha koja diže iz mrtvih: Izletište kraj Bjelovara u kojem se jede "baš pravi nedjeljni ručak"
Vrata Bilogore
Pečenje meko kao duša i juha koja diže iz mrtvih: Izletište kraj Bjelovara u kojem se jede "baš pravi nedjeljni ručak"
Sočan kolač od mrkve: Malo posla za puno uživanja
Jednostavno
Sočan kolač od mrkve: Malo posla za puno uživanja
novac
Više od polovice poduzetnika razmatra preseljenje u inozemstvo. Ovo je najpopularnija destinacija
Nije zbog poreza
Više od polovice poduzetnika razmatra preseljenje u inozemstvo. Ovo je najpopularnija destinacija
Zašto Trump i desnica žele uništiti milijardera Georgea Sorosa
Česta meta
Zašto Trump i desnica žele uništiti milijardera Georgea Sorosa
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
iznad očekivanja
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
lifestyle
Zagreb špica: Street style izdanje koordiniranog para
ČISTA PETICA
Usklađeni, a svoji: Stilska lekcija efektnog para sa zagrebačke špice
Prednosti power walk načina šetnje
Moćan način hodanja
Jeste li čuli za "power walk"? Obična šetnja može postati pravi trening za trbuh i leđa
Bienenstich ili pčelinji ubod: Recept za kolač koji svi traže
Savršenstvo!
Njemački kolač odličan je primjer da su jednostavne slastice najbolje, zato svi traže baš ovaj recept
sve
Snaha Halida Bešlića Mahira se oglasila nakon njegovog sprovoda
"Jako nam nedostaješ"
Snaha Halida Bešlića oglasila se nakon dženaze, izazvala je mnogo reakcija
Evo što znače obilježja na lijesu Halida Bešlića
tradicija i poštovanje
Koja je simbolika obilježja na lijesu Halida Bešlića?
Srbi oduševljeni Vatrenima: "Ovo je za nas potvrda da su nogometna krema, a za Hrvate - ništa posebno"
Evo o čemu se radi
Srbi o Vatrenima: "Ovo nam je potvrda da su nogometno plemstvo, a Hrvatima - ništa posebno"
Weekend Food Festival u Rovinju - 7
Weekend Food Festival u Rovinju

"Najgore je kad ti se život raspada, a ti moraš kuhati": Važne teme koje je otvorio Weekend Food Festival

Rovinj je prošlog vikenda bio zajednička točka cijele scene – mjesto susreta, razmjene iskustava i ljudi koji dijele istu strast. Kroz moto "Eat local, think global", Weekend Food Festival je još jednom pokazao zašto gastronomija nije trend, već živa kultura... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Želiš li prvi saznati
za povoljne aviokarte

Pripremi putovnicu
i prijavi se na naš newsletter
jer uskoro polijećemo ;)

Please don't insert text in the box below!
close