Nutricionistica Laura Ford podijelila je na svojem Instagramu recept za, prema njezinim riječima, savršene pečene krumpire. Tajni sastojak? Med!

Uz sol i druge začine, med daje krumpirima savršeni slatki kontrast. Evo što trebate učiniti...

Ilustracija zapečenog krumpira sa sirom i vrhnjem Hrana i piće Recept za zapečene krumpire sa sirom i vrhnjem uz koje vam meso i ne treba

Recept:
1 kg crvenih krumpira
1 žlica maslinova ulja
25 grama maslaca
1 žlica meda
sol i papar po želji
začinsko bilje za posluživanje

Priprema:

1. Narežite krumpire na kocke otprilike iste veličine. Kuhajte u vrućoj vodi oko 4 do 5 minuta dok ne omekšaju, ali ne i postanu gnjecavi.

Ilustracija palačinka s krumpirom Hrana i piće Palačinke od krumpira: Recept za hrskavu fantaziju koju nećete moći prestati jesti

2. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.

3. Pomiješajte rastopljeni maslac, ulje i začine pa smjesu prelijte preko kuhanih krumpira. Sve dobro promiješajte.

4. Pecite krumpire 25 do 30 minuta, pa ih preokrenite i nastavite peći još pola sata.

5. Preko vrućih krumpira prelijte med i ukrasite začinskim biljem po želji.

6. Poslužite kao prilog. Dobar tek!