Pohane rolice od začinjenog krumpira najgledaniji je recept s ovim gomoljem na YouTubeu, koji ima nešto više od 19 milijuna pregleda. Riječ je o indijskom receptu kanala Kabita’s Kitchen koji uključuje pripremu sočnog nadjeva na bazi krumpira koji se potom stavlja u kruh i prži u dubokom ulju.

Ove hrskave rolice mogu se jesti kao zasebno jelo, ili kao prilog mesu i ribi.

Sastojci za hrskave rolice s krumpirom:
12 kriške bijelog tost kruha
½ kg krumpira
25 dag smrznutog graška
10-12 komada indijskih oraščića
10 češnja češnjaka
3-4 zelenog čilija
1 korijen đumbira veličine 2,5 centimetara
1/3 žlice kurkume u prahu
1/3 žlice čilija u prahu
1/3 žlice kumina
1 žlica začinske mješavine garam masala
sol po želji
biljno ulje za prženje
listići korijandera

Krumpir Hrana i piće Trik od 1 kune uz koji pečeni krumpir postaje neodoljivo hrskav

Priprema:
1. Skuhajte krumpir i zdrobite ga gnječilicom.

2. Na zagrijanom biljnom ulju popržite sitno nascjeckane čili papričice, naribani đumbir i češnjak otprilike jednu minutu.

3. Dodajte smrznuti grašak i sve dobro promiješajte. Pirjajte oko jedne minute.

4. Dodajte kurkumu i čili u prahu. Promiješajte.

5. Dodajte nasjeckane indijske oraščiće.

6. Dodajte zdrobljeni krumpir i sve zajedno dobro promiješajte.

7. Dodajte preostale začine: kumin, garam masalu i sol. Sve dobro promiješajte, smanjite temperaturu i termički obrađujte otprilike dvije do tri minute.

8. Na kraju dodajte listiće korijandera i sve dobro promiješajte. Pustite da se nadjev u potpunosti ohladi.

9. Odrežite koricu s rubova tost kruha. Svaku krišku načas potpite u zdjelu s običnom vodom, pa ocijedite višak tekućine.

10. U sredinu tako pripremljeno kruha dodajte žlicu nadjeva i zarolajte dok ne dobijete rolicu nalik na kroket.

11. Ponovite postupak dok ne potrošite sve sastojke.

12. Rolice stavite peći u vruće ulje.

13. Pecite sve dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.

14. Poslužite ih s umakom po želji. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju