Nema puno bendova koji imaju istoimeno pivo, a još je manje onih koji imaju pivo nazvano po njihovoj pjesmi. Hladno pivo od danas ima već tri piva koja spadaju u opisanu kategoriju. Nakon Punk Rock Lagera Hladno pivo i naveliko hvaljene IPA-e Konobar, Pivovara Medvedgradu suradnji s gajničkim pankerima pripremila je Punk Rock Stout Kišna nedjelja, što je ujedno i ime novog singla Hladnog piva s nadolazećeg albuma karijere.

„Izuzetna nam je čast što smo u društvu bendova kao što je Iron Maiden, AC DC, Motorhead, NOFX, koji također imaju svoja piva. Kako i odgovara singlu koji smo predstavili, Kišna nedjelja je tamno pivo, idealno za jesensko, maglovito i kišno vrijeme, dane kada više vremena provodimo u zatvorenim prostorima, čak i kada nismo prisiljeni na to zbog pandemije. Nadamo se da će naši obožavatelji podjednako uživati u pivu i singlu“, rekli su članovi Hladnog piva.

Punk Rock Stout Kišna nedjelja Punk Rock Stout Kišna nedjelja (Foto: Pivovara Medvedgrad)

Kako možemo i očekivati od stouta, Kišna nedjelja je tamno pivo naglašenih čokoladnih i karamelnih nota s umjerenih 5,3 % alkohola, blage gorčine (31 IBU) i punog, kremastog tijela. Za one koji žele znati više, reći ćemo da je ovaj stout nalik onima u njihovoj domovini Engleskoj, a korišteni su hmeljevi karakteristični za ovaj stil - Aurora, Savinjski Golding, East Kent Golding.

Autori etikete poznati su od ranije - nagrađivani hrvatski crtač stripova, ilustrator i veliki ljubitelj piva Štef Bartolić osmislio je Kišnu nedjelju u pomalo sci-fi okruženju, a njegovu je viziju bojom upotpunila Andrea Knapić.

Spot za pjesmu Kišna nedjelja bit će predstavljen uskoro, a do tada pjesmu možete poslušati na ovom linku. Što se tiče piva, Kišna nedjelja dostupna je u pivnicama Medvedgrad, njihovim partnerskim lokalima, svim boljim trgovinama, kao i na webshopu Medvedgrada u bocama od pola litre, a kako drugačije. Uz Kišnu nedjelju u webshopu ćete naći još jedno novo pivo – Fantom IPA.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju