Jela Sopranove kuharice jednostavna su i originalna u duhu talijanske dijaspore u New Jerseyju, s mnoštvom detalja poput crtica iz života Napolitanaca i citata iz serije kojih će se sjetiti svaki pravi obožavatelj (npr. Janice sa svojim zitijima ili Livijinih prženih gljiva).

Posvećena je ''svim našim majkama, što god da su kuhale''.

Donosimo vam recept za Fettuccini primavera, a budući da je riječ o malo većoj porciji, idealna je da ju podijelite s nekim.

Sjetimo se savjeta strica Juniora: ''Ručaj s prijateljima barem tri puta tjedno. Ako se odupiru, inzistiraj.''

Fettuccini primavera

Sastojci:

4 žlice maslaca
1 manji luk
2 mrkve srednje veličine
1 šalica cvjetova brokule 
1 šalica šparoga
½ šalice svježeg ili smrznutog graška
1 čaša vrhnja
sol
papar
10 listova bosiljka – narezani na tanke vrpce
1/2 kg tjestenine fettuccini
1 manja šalica naribanog sira (preporuka: Parmigiano Reggiano)

Priprema:

1. Stavite veliki lonac s vodom na vatru i dodajte soli po ukusu. Ubacite narezane brokule i šparoge da se kuhaju 1 minutu. Potom ih izvadite iz vode i dobro ocijedite. Vodu ostavite u loncu.

2. Uzmite dovoljno veliku tavu i u njoj rastopite maslac na srednje jakoj vatri. Dodajte sjeckani luk i mrkvu, miješajući povremeno oko 5 minuta ili dok ne omekšaju.

3. Dodajte brokule i šparoge u tavu, zajedno s graškom i vrhnjem. Začinite po ukusu solju i paprom.

4. Umiješajte bosiljak i isključite vatru.

5. U vodu u loncu koju ste ostavili sa strane ubacite tjesteninu i kuhajte dok ne postane al dente. Potom ju izvadite, ocijedite i dodajte u tavu.

6. Dodajte naribani sir i dobro promiješajte. Poslužite odmah.
 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju