U maloj punionici u Vukovićevoj nastaje hrvatsko craft pivo koje svoju pitkost i punoću okusa zahvaljuje i činjenici da se pivo kuha na drva. Već na prvu vidimo da je riječ o jednom posebnom pivu. 4 mudraca je pale ale svijetlo pivo punog, pomalo voćnog okusa s aromom slada.

Za razliku od lagera, najrasprostranjenije vrste piva tzv. donje fermentacije, pale ale je pivo gornje fermentacije. To znači da se kvasci kod 4 mudraca ne talože na dnu, nego se zadržavaju na površini, pa se fermentacija obavlja intenzivnije, na višim temperaturama.

Ovo craft pivo u potpunosti zadovoljava hladni lanac, što ljubiteljima piva omogućuje vrhunski užitak jer je u trenutku ispijanja upravo onakvo kakvo je izašlo iz proizvodnog pogona ‒ bez pada kvalitete, sa svim sačuvanim blagodatima nepasteriziranog i nefiltriranog piva.

Iza 4 mudraca stoji simpatičan bračni par Vuković. Miroslav i Martina vrlo su pozitivni i srčani, pa nije čudo što je njihovo pivo toliko dobro. Iako, kako sam priznaje, Miroslav nije bio veliki pivski znalac, odlučio je 2021. godine uložiti sve što ima i započeti proizvodnju vlastitog piva prema tradicionalnoj metodi od samo četiri ključne komponente craft piva, a to su: voda, slad (ječmeni i pšenični), hmelj i kvasac. 

Martina za 4 mudraca kaže da privlači bojom i teksturom te da se svi koji ga probaju ne mogu zaustaviti na jednoj boci. Upravo zbog toga, šali se, neki vide i krijesnice.

Njihovo pivo bilo je na dobrom glasu i prodavalo se u krugu od 15 kilometara, no zahvaljujući ulasku u projekt Startaj Hrvatska, 4 mudraca dostupna su u svim INTERSPAR hipermarketima i odabranim SPAR supermarketima, pa u njemu mogu uživati svi ljubitelji craft piva.

Emisija Startaj Hrvatska prati osam poduzetničkih priča i osam odličnih proizvoda koje je Nova TV zajedno sa SPAR Hrvatska odabrala među stotinama prijava pristiglih na projekt Startaj Hrvatska. Samo jedan proizvod postat će Hrvatski HIT-proizvod 2022. godine te zauzeti posebno mjesto na policama svih INTERSPAR i SPAR trgovina diljem Hrvatske.

 

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom SPAR po najvišim profesionalnim standardima.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju