Prehrana vrhunskih sportaša savršeno je uravnotežena, a tim nutricionista i kuhara radi zajedno kako bi pojedincima osigurali optimalnu količinu bjelančevina, ugljikohidrata i masti u svakom obroku, kao i prijeko potrebnih vitamina i minerala.

No to ne znači da vrhunski sportaši ne jedu i slatko.

Ako je suditi prema društvenim mrežama sportaša u olimpijskom selu u Parizu, svi su poludjeli za muffinima od čokolade koje priprema francuska tvrtka Coup de Pates.

Riječ je o maksi muffinima intenzivnog čokoladnog okusa koji su postali viralni nakon što se Henrik Christinasen svaki dan počeo s njima slikati i jesti ih za doručak. Norveški plivač tvrdi da su savršeni te im je dao ocjenu 11 od 10.

@jordan_the_stallion8 #fyp ♬ original sound - Jordan_The_Stallion8


Njegovi popularni TikTokovi nagnali su i druge natjecatelje na Olimpijskim igrama da ih kušaju, a u konačnici i svjetske blogere da pokušaju rekreirati recept za tu slasticu. Jordan Howlett tvrdi da je uspio dobiti recept od francuske tvrtke te ga je podijelio sa svojim pratiteljima.

Sastojci:

  • 240 g brašna
  • 185 ml toplog mlijeka
  • 115 g maslaca
  • 100 g bijelog šećera
  • 100 g smeđeg šećera
  • 70 g čokoladnih kapljica + 30 g za posipanje
  • 65 ml biljnog ulja
  • 65 ml vode
  • 60 g kakaa u prahu
  • 2 jaja sobne temperature
  • 2 žlice instant-kave
  • 1 žlica praška za pecivo
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • prstohvat soli

Sastojci za nadjev:

  • 125 ml vrhnja za šlag
  • 50 g čokoladnih kapljica
  • prstohvat soli

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva. Namastite kalup za muffine i stavite ga sa strane.
  2. U lončić stavite mlijeko, vodu i instant-kavu. Pustite da tekućina zavrije. Umiješajte i kakao.
  3. Dodajte maslac i 70 g čokoladnih kapljica. Miješajte sve zajedno dok se maslac i čokolada ne rastope.
  4. Prebacite smjesu u veliku zdjelu i pustite da se malkice ohladi.
  5. U nju dodajte i bijeli i smeđi šećer, jaja, ekstrakt vanilije i biljno ulje. Sve dobro promiješajte.
  6. U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i malo soli.
  7. Suhe sastojke postupno umiješajte u vlažne sastojke.
  8. Dobivenu smjesu podijelite u kalup za muffine, a na vrh pospite ostatak čokoladnih kapljica.
  9. Pecite muffine u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 Celzijevih stupnjeva oko 20 do 25 minuta. Provjerite čačkalicom jesu li muffini pečeni prije nego što ih izvadite iz pećnice.
  10. Napravite nadjev: U lončiću zagrijte vrhnje za šlag, čokoladu i sol i miješajte dok se sastojci ne sljube. Pustite da se krema lagano ohladi prije nego što je stavite u slastičarsku vrećicu i njome ispunite sredinu pečenih muffina. Dobar tek!

Olimpijske igre na tanjuru: 5 francuskih jela zbog kojih se vrijedi zaigrati u kuhinji Jednostavni ratatouille Quiche Marseille - 5 +2 Quiche Lorraine

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju