Kako vam zvuči odmor u istarskoj vili gdje možete istražiti vina sa vrsnom sommelierkom vina i maslinovih ulja ili krenuti na izlet u maslinik gdje će vas dočekati slasni zalogaji? Upravo se takvim projektom bavi Nedjeljka Krupljan, koja je o vinima počela učiti još kao djevojka nakon što se preselila u Zagreb iz rodne Kutine, a danas je savjetuje vrsni sommelier Filip Savić.

„Moj projekt Cheers with you nastao je prošle godine u vrijeme lockdowna kada sam imala više slobodnog vremena pa sam ga iskoristila za realiziranje svog sna. Moja firma Cheers with you i agencija Commodovillas imamo ugovor tako da svi gosti vila imaju mogućnost rezervacije Cheers with you u vili ili izlet u maslinik Obitelji Perhat", kaže Nedjeljka i dodaje:

"Sommelierka sam vina i maslinovih ulja, a za maslinova ulja sam tek 3. generacija sommeliera u Hrvatskoj i jako sam ponosna zbog toga. Ideja za projekt mi je došla prije tri godine. Još uvijek imam taj rokovnik u koji sam je zapisala. Volim rokovnike, papir i olovka su mi jako bitni - svaki susret sa vinarima, uljarima zapisujem. Imam puno ispisanih rokovnika i to je moje malo bogatstvo.“, kaže Nedjeljka naglašavajući kako njezin projekt „Cheers with you“ promiče kulturu stola, približava je domaćim i stranim gostima.

Nedjeljka Krupljan Nedjeljka Krupljan (Foto: Studio Partum)

„U Lijepu Našu dolaze hedonisti i gurmani iz cijeloga svijeta kojima moramo ponuditi ono što zaslužuju, a srećom imamo bogatstvo maslinovih ulja, vina, destilata i hrane“, kaže.

Cheers with you započinje s kušanjem maslinovih ulja Perhat, zatim slijedi šest vina sa zalogajima iz restoranima Nono. Prije povratka kući gosti su pozvani i u istarsku destileriju Auru kako bi mogli iskušati što se ondje nudi.  

Nedjeljka Krupljan Nedjeljka Krupljan (Foto: Studio Partum)

„Kušamo vina koja izaberu gosti, a imamo tri programa: Vina Istre, Vina Hrvatske i Premium vina. Vina, ulja i destilate kušamo na profesionalan način tako da gosti Cheersa mogu biti bogatiji za novo znanje i iskustvo“, kaže Nedjeljka i najavljuje kako će se na degustacijama uskoro moći kušati i vino koje priprema s vinarom Claudiom Tomazom posebno za te prilike.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju