Kada se zaželite pizze, a nemate mnogo vremena za pripremu tijesta – ovo je savršeni recept.

Tijesto ima mekanu i pomalo tekuću teksturu, a napravit ćete ga u samo pet minuta. Ne morate čak ni zaprljati ruke – tijesto se najlakše izmiješa žlicom.

Tijesto stavite u prethodno namašćen i pobrašnjen kalup promjera oko 28 centimetara ili ga podijelite na dva manja kalupa.

Tijesto se peče zajedno s umakom od rajčice, a potom se dodaju sastojci po želji i sve zajedno ponovo vraća u pećnicu.

Sastojci za pizzu od tekućeg tijesta:

  • 250 g brašna
  • 250 g vode sa sobne temperature
  • 8 g instant suhog pekarskog kvasca
  • 1 žlica ekstradjevičanskog maslinova ulja
  • 1 čajna žličica šećera
  • 1 čajna žličica soli
  • umak od rajčice
  • naribani sir po želji
  • sušeni origano i svježi bosiljak
  • ulje za kalup

Priprema:

  1. U veliku posudu ulijete vodu sa sobne temperature i maslinovo ulje. Dodajte sol, šećer, brašno i instant kvasac i sve dobro promiješajte žlicom da dobijete jednoličnu smjesu. Tijesto bi trebalo imati ljepljivu, mekanu i pomalo tekuću teksturu.
  2. Tijesto prebacite u kalup za pečenje koji ste prethodno dobro namastili i posuli brašnom.
  3. Preko tijesta dodajte umak od rajčice i sušeni bosiljak.
  4. Tijesto stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu oko 15 do 20 minuta na 220 Celzijevih stupnjeva.
  5. Tijesto izvadite iz pećnice, po vrhu dodajte naribani sir i druge željene nadjeve i vratite u pećnicu na još oko 10 do 15 minuta.
  6. Pizzu poslužite toplu. Dobar tek!


Cijeli postupak pripreme pizze s tekućim tijestom pogledajte u nastavku teksta, u videu YouTube kanala Tutti a Tavola.

Pizzerija kakvu nećete naći nigdje drugdje u Hrvatskoj: Posveta talijanskoj kuhinji i ocu znanstvene fantastike Mrs. Fogg - 8 Mrs. Fogg - 7 Mrs. Fogg - 6 +4 Mrs. Fogg - 5

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju