Slavna torta s Caprija jednostavna je za pripremu, a recept se lako pamti jer su potrebne jednake količine badema, maslaca, čokolade i šećera. Rum, korica limuna i naranče ili jaka kava također su odlični dodaci kojima se možete poigrati. Ako vam torta popuca ništa ne brinite jer je to uobičajen rustikalni izgled.

Sastojci za Caprese:

4 velikih jaja
100 g šećera
100 g smeđeg šećera (muscovado)
200 g maslaca
200 g tamne čokolade (70 posto kakaa)
200 badema
1 žlica ruma
malo soli

Priprema: 

1. Jaja i maslac izvadite iz hladnjaka kako bi se zagrijali na sobnu temperaturu. Bademe blanširajte i ogulite pa sameljite i prosijte kroz sito.

2. Čokoladu razlomite pa otopite na pari. Maknite s vatre i umiješajte maslac pa promiješajte. Dodajte i šećer te mljevene bademe.

3. Kad se smjesa malo ohladi dodajte žumanjke i rum (ako želite, ovo je preavi trenutak za dodavanje ostalih sastojaka poput korice limuna ili naranče, kave…)
Istucite bjelanjke pa ih nježno dodajte čokoladnoj smjesi.

4. Stavite smjesu u kalup za torte s odvojivim dnom stavite namašćeni papir za pečenje pa pecite na 180°C oko 40 minuta. Važno je da torta ostane sočna i da se ne prepeče. Provjerite da li je pečena čačkalicom koja iz biskvita mora izaći s tek nekoliko mekih, ali ne mokrih mrvica. Ostavite da se ohladi u kalupu pa poslužite.

5. Prema želji posipajte šećerom u prahu i poslužite sa šlagom.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju