Ostalo vam je kuhanih špageta i umaka? Iskoristite ostatke hrane i napravite od njih potpuno novo jelo.

Priprema muffina od špageta jedan je od kreativnijih i lakših načina koji vam omogućava da potrošite ostatke, ali i „neprimjetno“ ugurate kakav komad povrća.

Sastojci:
kuhani špageti
preostali umak za špagete
jaja
naribani topivi sir

Slika nije dostupna Hrana i piće Špageti-sladoled: Varljiva poslastica od samo 4 sastojka koju nitko neće zaboraviti

Priprema:
1. Žlicom ili kuhinjskim škarama skratite kuhane špagete na manje komade kako biste ih lakše mogli ugurati u kalupe za muffine.

2. Tjesteninu pomiješajte s umakom te u nju umiješajte jaja koja će povezati cijelu smjesu. Upotrijebite barem jedno jaje na oko 300 grama kuhane tjestenine.

3. Kalup za pečenje muffina namastite uljem, pa u nju rasporedite dobivenu smjesu. Važno je da smjesu dobro utisnete u kalup kako se ne bi raspala nakon vađenja.

4. Muffine stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva oko osam do deset minuta, odnosno dok rubovi ne postanu hrskavi.

5. Izvadite kalup iz pećnice, preko svakog muffina posipajte nešto naribanog sira, pa vratite u pećnicu i pecite dok se sir ne rastopi.

6. Poslužite toplo. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju