Ovan je temperamentan znak koji uživa u spontanosti, no u kuhinji preferira ziheraška rješenja. Svinjski odrezak i pečena piletina za vas su omiljena jela.

Bik je tvrdoglav znak, ali u vrijeme jela pokazuje svoju suosjećajnu i dobrodušnu stranu. Obožavate dijeliti jelo između manje grupe omiljenih vam ljudi, a uz to ste vrstan vinski znalac.

Blizanci obožavaju jesti, ali činite to na odgovaran način, odnosno po nekoliko puta dnevno, u manjim porcijama. Uz to ne zaboravljate na važnost redovite vježbe ako ste pretjerali s obrokom.

Rak voli obitelj, tradiciju i dobru staru utješnu hranu. Krepke juhe i pečenja nalaze se visoko na popisu omiljene hrane. Uz to imate neodoljivu potrebu za slatkim, koju teško zadovoljavate.

Lav žudi za izvrsnošću u svemu, pa tako i u hrani. Uvijek ste u potrazi za novim restoranom i dobrim chefom, a smatrate da je vrhunsko jelo vrijedno svake uložene kune i vremena za pripremu.Djevice su perfekcionisti koji naviše uživaju u hrani koja čini dobro njihovim tijelima. Obroci od nemasnih proteina, organskog povrća i voća za vas su pravi hit.

Vaga je ljubiteljica lijepog. Ne čudi stoga da vas privlače jela jarkih boja – od dobro začinjenog odreska i ukusne plate morskih plodova do prekrasno dekorirane slastice, vi tu ne radite razliku.

Škorpion je skeptičan po prirodi, pa nije uvijek spreman isprobati hranu koja miriše i izgleda drugačije od uobičajenog. Zato će vas najviše razveseliti odrezak s krumpirom i salatom.

Strijelac obožava istraživati nove okuse i kuhinje svijeta. Što neobičnije za njega je bolje i ukusnije. Osobito uživa u meksičkim i tajlandskim specijalitetima.Jarac je organiziran, i njemu nije problem odvojiti sate za istraživanje savršenog mjesta za objed. No u njemu najčešće bira jednostavna jela – primjerice od piletine, s kojima je teško pogriješiti.

Vodenjak je zabrinut za okoliš, i gravitira prema organski uzgojenoj hrani. Osim klasičnih vegetarijanskih obroka, on uživa u zdravim napicima, orašastim plodovima i sušenom voću.

Ribe uživaju u lijepoj i slatkoj hrani, pa se na ljestvici najomiljenijih jela nalaze raskošni deserti poput čokoladnog moussea. O prženoj i pečenoj ribi, nećemo ni govoriti.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju