Sastojci:
suncokretovo ili maslinovo ulje
1 luk
1 glavica cvjetače
1 litra vode ili povrtnog temeljca
malo soli
2 žlice sitnih zobenih pahuljica
1-2 žlice umeboshi octa
začini po želji: papar, muškatni oraščić i sl.

Priprema:

1. Na ulju pirjajte luk narezan na veće komade, dodajte cvjetaču isto narezanu na veće komade, malo posolite i kratko propirjajte.

U trendu Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Kuća za odmor na Cresu, Airbnb - 6 Pogled s terase je vau! 60 eura na noć: Mala kuća na Cresu za one koji na odmoru žude za mirom i tišinom Huangjuewan - 2 Najkompliciraniji na svijetu Petlja na pet razina: Suludi nadvožnjak na kojem, ako propustite svoj izlaz, možete ostati i čitav dan

2. Podlijte vodom ili temeljcem. Kada zakipi dodajte zobene pahuljice i kuhajte dok povrće ne omekša.

3. Izmiksajte štapnim mikserom, vratite na vatru nakratko i dodajte umeboshi ocat i začine po želji.

4. Ukrasite sa svježim listom peršina, celera ili nekim klicama. Dobar tek!

Još slanih i slatkih recepta pronađite na blogu Maje Kefeček.