Međunarodni praznik rada, ili popularno nazvani 'prvi maj', je jedan od omiljenih praznika u godini. Ne veže se uz nikakva kršćanska vjerovanja poput Uskrsa ili Božića te ga ne obilježavaju nikakvi posebno običaji osim jednog - odlaska na izlet i druženje s najmilijima. Ono što posebno volimo je kada upravo taj dan pada u petak ili ponedjeljak da ga možemo spojiti s vikendom, no iako to ove godine nije slučaj jer pada u nedjelju, isto je tako dobar povod za jedan vikend odmor izvan vlastitog doma.

Opcije su vam zaista raznolike. Od jednodnevnih izleta u neku od popularnih destinacija kao što razna izletišta, nacionalni parkovi ili otoci, pa do malo dužeg odmora u Hrvatskoj, ali i izvan nje. Mi smo izdvojili tri ponude koje možete pronaći na stranici CrnoJaje.hr.

Trogir je idealni odabir ako volite odmor na obali


Ako volite more, pravo je vrijeme da počnete maksimalno iskorištavati ove ljetne temperature koje su već pred nama i zaputite se do Trogira, jednog od najljepših gradova naše obale te istražite što sve to stari dio grada sadrži, koji je uvršten na UNESCO-v popis Spomenika svjetske kulturne baštine.

Idemo na otok - otkrijte Rab

Ako se u potpunosti želite maknuti s kopna, razmislite o odlasku na jedan od naših sjevernih otoka - Rab, koji je inače poznat po velikom broju sunčanih sati godišnje (njih čak 2417!). Osim po suncu, moru i predivnim plažama, Rab obiluje i zanimljivim naseljima kao što su Supetarska Draga i Barbat koji pozivaju na istraživački odmor.

Budimpešta - grad u kojem zabave ne nedostaje

Nije ni Budimpešta loš odabir, posebice ako volite kulturu, zabavu, dobru hranu i odlične cijene. Mnogi za Budimpeštu govore kako je upravo ona najbolja prijestolnica zabave u ovom dijelu Europe, mi se s tim moramo složiti. No, nije samo noćna zabava ono što vas u Budimpešti očekuje, tu su i brojne turističke atrakcije poput Ribarske tvrđave i zgrade Parlamenta koje čine zaista predivne motive za svaki objektiv. Ponudu pronađite ovdje.
 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju